Próbáld ki a kedvenced isteni, egészséges változatban: csircseriborsó-nutella

Ha az ember nem tudja, mi ez, simán csokikrémnek gondolhatja ezt a jó kis kakaós krémet, ami ráadásul némileg gyerek- és egészségbarátabb változata a hagyományos csokis-mogyorós krémnek. A semleges csicseriborsó jó alap minden édes és sós fogáshoz – ez a kakaós krém is jó kis krémes textúrát kap tőle.

Ha természetes édesítővel készül, akkor mindent megtettél azért, hogy egy jó kis mogyorókrém-alternítvát dobj össze, ami ráadásul sokáig eláll a hűtőben, így palacsintában, pirítóson és akár süteménytöltelékként is lesz lehetőséged kipróbálni. Nyilván nem lesz a végeredmény ugyanaz, mint a Nutella, de ha ez az egészség ára, akkor tökéletesen vállaható ez a dupla csokis krém is. 

Megy ez mindenhez a halászlétől a sós perecig.
Megy ez mindenhez a halászlétől a sós perecig.bhofack2

Hozzávalók

  • 25 deka csicseriborsó-konzerv
  • 1 fél tábla olvasztott étcsoki
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 mokkáskanál
  • 0.5 bögre cukor, xilit vagy más édesítő
  • 1 nagy evőkanál kókuszzsír
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd fel a kókuszzsírt, add a lecsöpögtetett konzervhez, majd dolgozd egy aprítógépben krémesre. Ha ezzel megvagy, dobd mellé a többi hozzávalót, és azzal is keverd el. Ha felnőtteknek készül, egy ristretto is kerülhet bele – a kávé tökéletesen kiemeli majd a csokis ízeket. Kóstold meg, és ha elég édes és kakaós, tedd félre a hűtőbe, és egy fél óra után már használhatod is. 

Ha a csicseriborsónál is krémesebb végeredményt szeretnél, avokádóval készítsd. 

A tökéletes csicseriborsó-saláta mazsolával – mutatjuk, hogyan lesz belőle egészséges köret! A tökéletes csicseriborsó-saláta mazsolával – mutatjuk, hogyan lesz belőle egészséges köret!

Egy adag mazsola, friss petrezselyem és fehérborecet elég ahhoz, hogy a nem túl markáns ízű csicseriborsóból különleges köret legyen. Töltheted tortillalapokba, feldobhatod csirkemellcsíkokkal, de egy adag köfte is jól áll ennek a fogásnak.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Spenótos csicseriborsó-curry – egy szelet pirítóssal is remek vacsora lesz

A csicseriborsó évek óta letaszíthatatlan a legnépszerűbb alapanyagok toplistájáról, és ha ti is szeretitek, akkor mi is. Spenóttal és egy adag fokhagymával izgalmas, tartalmas fogás lesz a végeredmény.

2021. március20., 10:44

Jöhet egy izgalmas Buddha-tál? Heti kedvencünk édesburgonyával és csicseriborsóval készült

Ez alkalommal két kedvencünk, a csicseriborsó és az édesburgonya került a Buddha-tálra, néhány olyan extrával és fűszerrel, amiktől az egész még finomabb lesz.

2020. június19., 06:04

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Gyors nyári egytálétel csicseriborsóval, köménnyel és chorizóval

Ha marad belőle egy kevés, másnap tortillalapokba töltve tökéletes munkahelyi ebéddé varázsolható egy nagy adag salátakeverékkel és petrezselymes tejföllel.

2020. augusztus14., 06:04

Csirkés-csicseriborsós ragu fahéjas kuszkusszal – ötlet gyors vacsorához

Ha épp csak rizs van otthon, akkor is olvass tovább, sőt, ha épp bulguros vagy, akkor is simán elkészítheted ezt a receptet.

2020. augusztus16., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek