Jöhet egy jó kis olasz vacsora szénhidrátok nélkül? Próbáld ki a portobello pizzákat!

Ha szereted a gombát és az olasz ételeket, imádni fogod ezt a fogást. Az alapokat mindenfélével megpakolhatod, amit egyébként a pizzára tennél: mehet rá szalámi, tonhal, sonka, sajt és paradicsomszósz is, a lényeg a sok olasz fűszer és a még több sajt.

Ebben a receptben portobello gombát használunk, ami a mérete miatt praktikus, de végül is minden gombafajta jó, amiről úgy látod, hogy meg tudod tölteni. A porobellóról úgy tartják, hogy a vegetáriánusok és a húskedvelők számára is egy remek, ízletes helyettesítője lehet a húsoknak. Ez a fajta egyébként nem egy különlegesség: a hagyományos barna csiperkegomba nagy méretű változata. Népszerűségét részben menő nevének köszönheti, amit a nyolcvanas évek lején kezdtek használni kicsit marketingfogásként annak érdekében, hogy a hatalmas, szokatlan külsejű gombát népszerűbbé tegyék.

Parmezánnal és bazsalikommal tálald.
Parmezánnal és bazsalikommal tálald.Zolotaosen

Hozzávalók 2 személyre:

  • 6 darab portobello gombafej
  • 3 evőkanál oílvaolaj
  • 4 darab felkarikázott koktélparadicsom
  • 15 deka felkarikázott mozzarella
  • 6 teáskanál finomra reszelt parmezán sajt
  • a tálaláshoz friss bazsalikon
  • 6 nagy evőkanál paradicsomszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só és bors
  • 0.5 fej apróra vágott vöröshagyma
Recept idők

Elkészítés:

Ha nem kész pizzaszószt használsz, futtasd meg egy evőkanál olajon a fokhagymákat és egy kisebb vöröshagyma felét. Add hozzá a paradicsomszószt, sózd és borsozd, majd ha néhány perc alatt összefőtt, ezt kanalazd a kissé beolajozott, sózott és borsozott gombafejekre.

Erre jöhet a sajt, a szalámi, a paradicsomkarikák, majd ha úgy 15 perc alatt megsült, tálalás előtt mehet a tetejére a friss bazsalikom és a parmezán is. 

kapcsolódó Minden a tökéletes vegán burgerbulihoz
Minden a tökéletes vegán burgerbulihoz

Háromféle szaftos vegán "hús"-pogácsa, mogyoróvajas mustár, házi kecsap, fokhagymás ceruzabab, avokádósaláta... Steiner Kristóf bevadult a konyhában.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!
15%
3990 Ft
3392 Ft
15%
9999 Ft
8500 Ft

Még több recept

Gombás, barna sörös pite – csirkével és pulykával is készítheted

A múlt héten már gyúrtunk elég pitetésztát, most levelessel dobunk össze néhány finomságot, amikből remek, hétköznapi vacsora lesz.

szeptember9., 10:24

Gombás-sajtos gnocchi – jó sok sült fokhagymával lesz az igazi

Sosem árt, ha van otthon egy adag előre elkészített, sült fokhagyma. Sokáig eláll, és remek saláták tetején, sós muffinok hozzávalójaként, de akár egy-egy tésztás fogásnak is finom ízesítője lesz.

július26., 12:52

Aszalt szilvás gombaragu – vajas-szerecsendiós burgonyapürével a legfinomabb

Ha te is szeretsz gombászni, és akad a kosárban egy-két alaposan bevizsgált darab, készítsd el ezt a gyors ragut, ami akár burgonyapüré, akár házi, gyúrt tészta mellett remek vacsora lesz.

augusztus25., 11:24

Készíts tejfölös pizzát erdei gombákkal és sajttal

Nagyon egyszerű, mégis gyakran választjuk, ha épp olyasmit ennénk, ami a pizza és a langalló között van félúton.

február14., 06:00

Húsimádók kedvence: olasz meatza

A meatza a pizza és a hús szavak keveredéséből született finomság, ami remek akkor, ha kevesebb szénhidrátot ennél. Általában elég belőle egy-egy szelet, és mellé egy nagy tányér paradicsomsaláta egy kevés fekete olívával.

február28., 06:00

Tunkolós recept őszi hangulatban: szaftos csirkemell fűszeres, szilvás raguval

Egy isteni, gyors fogás a hideg napokra, ami egy nagy adag házi krokett mellett a legfinomabb. Ha pedig egy ennél gyorsabb köretre vágysz, főzz mellé egy kevés taglitelle tésztát, és locsold meg egy kis szarvasgombaolajjal.

október16., 11:08

Mustra