Jöhet egy jó kis olasz vacsora szénhidrátok nélkül? Próbáld ki a portobello pizzákat!

Ha szereted a gombát és az olasz ételeket, imádni fogod ezt a fogást. Az alapokat mindenfélével megpakolhatod, amit egyébként a pizzára tennél: mehet rá szalámi, tonhal, sonka, sajt és paradicsomszósz is, a lényeg a sok olasz fűszer és a még több sajt.

Ebben a receptben portobello gombát használunk, ami a mérete miatt praktikus, de végül is minden gombafajta jó, amiről úgy látod, hogy meg tudod tölteni. A porobellóról úgy tartják, hogy a vegetáriánusok és a húskedvelők számára is egy remek, ízletes helyettesítője lehet a húsoknak. Ez a fajta egyébként nem egy különlegesség: a hagyományos barna csiperkegomba nagy méretű változata. Népszerűségét részben menő nevének köszönheti, amit a nyolcvanas évek lején kezdtek használni kicsit marketingfogásként annak érdekében, hogy a hatalmas, szokatlan külsejű gombát népszerűbbé tegyék.

Parmezánnal és bazsalikommal tálald.
Parmezánnal és bazsalikommal tálald.Zolotaosen

Hozzávalók 2 személyre

  • 6 darab portobello gombafej
  • 3 evőkanál oílvaolaj
  • 4 darab felkarikázott koktélparadicsom
  • 15 deka felkarikázott mozzarella
  • 6 teáskanál finomra reszelt parmezán sajt
  • a tálaláshoz friss bazsalikon
  • 6 nagy evőkanál paradicsomszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só és bors
  • 0.5 fej apróra vágott vöröshagyma
Recept idők

Elkészítés:

Ha nem kész pizzaszószt használsz, futtasd meg egy evőkanál olajon a fokhagymákat és egy kisebb vöröshagyma felét. Add hozzá a paradicsomszószt, sózd és borsozd, majd ha néhány perc alatt összefőtt, ezt kanalazd a kissé beolajozott, sózott és borsozott gombafejekre.

Erre jöhet a sajt, a szalámi, a paradicsomkarikák, majd ha úgy 15 perc alatt megsült, tálalás előtt mehet a tetejére a friss bazsalikom és a parmezán is. 

Minden a tökéletes vegán burgerbulihoz Minden a tökéletes vegán burgerbulihoz

Háromféle szaftos vegán "hús"-pogácsa, mogyoróvajas mustár, házi kecsap, fokhagymás ceruzabab, avokádósaláta... Steiner Kristóf bevadult a konyhában.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mediterrán karfiolpizza darált hússal és hideg joghurttal

Egy jó kis fűszeres ragu a tetején és mindjárt nem érezzük kompromisszumosnak ezt a remek fogást. Nálunk zöldfűszeres joghurttal készült, de ha szereted a sajtot, abból is olvassz a tetejére.

2021. szeptember1., 10:24

Gombapörkölt baconnel, a legegyszerűbben – friss, kovászos kenyérrel tunkold ki!

Ha húsmentes napot tartanál, vagy épp egy nagy adag gombához jutottál hozzá akciósan, dobd össze ezt a gyors zöldségpörköltet, nem fogod megbánni. Baconnel és anélkül is finom, maximum előző változatban nem vegetáriánus. Galuskával, gnoccival, tésztával is remek, főleg, ha egy nagy kanál hideg tejföl is kerül a tetejére.

2021. november16., 09:24

Tészta krémes gombaszósszal – egy kevés pirított fenyőmaggal a tetején tálald

A ropogós fenyőmag egyszerűen fantasztikus a krémes tészta tetején, és talán mondanunk sem kell, hogy a házi, gyúrt változattal lesz igazán tökéletes a végeredmény.

2021. szeptember8., 12:52

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Erre a tavaszi, tejfölös pizzára egy kevés torma is került, és nem bántuk meg

Pizzaszószban is remek a torma, mi egy tejfölös, mascarponés változatot készítettünk, amire mozzarellát olvasztottunk. A rukkola és vékony sonkaszeletek csak ezek után kerültek rá, így lett igazán tökéletes.

2021. április7., 10:44

Könnyű és isteni gombabolognai, parmezánnal a tetején

Húsmentesen legalább olyan finom ez a fogás, mint a hagyományos változatban. Ha marad egy kevés ragu, másnap reggel kanalazd kenyérszeletekre, és készíts belőle egy olaszos melegszendvicset!

2021. november25., 07:32

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek