Jöhet egy jó kis olasz vacsora szénhidrátok nélkül? Próbáld ki a portobello pizzákat!

Ha szereted a gombát és az olasz ételeket, imádni fogod ezt a fogást. Az alapokat mindenfélével megpakolhatod, amit egyébként a pizzára tennél: mehet rá szalámi, tonhal, sonka, sajt és paradicsomszósz is, a lényeg a sok olasz fűszer és a még több sajt.

Ebben a receptben portobello gombát használunk, ami a mérete miatt praktikus, de végül is minden gombafajta jó, amiről úgy látod, hogy meg tudod tölteni. A porobellóról úgy tartják, hogy a vegetáriánusok és a húskedvelők számára is egy remek, ízletes helyettesítője lehet a húsoknak. Ez a fajta egyébként nem egy különlegesség: a hagyományos barna csiperkegomba nagy méretű változata. Népszerűségét részben menő nevének köszönheti, amit a nyolcvanas évek lején kezdtek használni kicsit marketingfogásként annak érdekében, hogy a hatalmas, szokatlan külsejű gombát népszerűbbé tegyék.

Parmezánnal és bazsalikommal tálald.
Parmezánnal és bazsalikommal tálald.Fotó: Zolotaosen

Hozzávalók 2 személyre:

  • 6 darab portobello gombafej
  • 3 evőkanál oílvaolaj
  • 4 darab felkarikázott koktélparadicsom
  • 15 deka felkarikázott mozzarella
  • 6 teáskanál finomra reszelt parmezán sajt
  • a tálaláshoz friss bazsalikon
  • 6 nagy evőkanál paradicsomszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só és bors
  • 0.5 fej apróra vágott vöröshagyma
Recept idők

Elkészítés:

Ha nem kész pizzaszószt használsz, futtasd meg egy evőkanál olajon a fokhagymákat és egy kisebb vöröshagyma felét. Add hozzá a paradicsomszószt, sózd és borsozd, majd ha néhány perc alatt összefőtt, ezt kanalazd a kissé beolajozott, sózott és borsozott gombafejekre.

Erre jöhet a sajt, a szalámi, a paradicsomkarikák, majd ha úgy 15 perc alatt megsült, tálalás előtt mehet a tetejére a friss bazsalikom és a parmezán is. 

Minden a tökéletes vegán burgerbulihoz
Minden a tökéletes vegán burgerbulihoz

Háromféle szaftos vegán "hús"-pogácsa, mogyoróvajas mustár, házi kecsap, fokhagymás ceruzabab, avokádósaláta... Steiner Kristóf bevadult a konyhában.

Tovább »

Még több recept

BBQ-s csirkés pizza – füstösen és csípősen az igazi!

Nincs is jobb egy egyszerű, de jó alapanyagokból összedobott margheritánál, vagy egy négysajtos, esetleg sonkás pizzánál, de azért még ugyanolyan jó lehet néhány változat.

augusztus16., 06:04

Alma-körte morzsasüti – egy kanál citromfagylalt is elfér a tetején

A legjobb a morzsasütikben ugyanaz, ami a smoothie-k egyik előnye is: klassz édességet varázsolnak a legcsúnyább, félig megevett, kissé nyomi gyümölcsökből is. Már mutatjuk is, hogyan.

szeptember18., 06:04

Ezt az édesburgonya-levest mézes-paprikás dióval érdemes tálalnod

Ha pedig a dió mégsem tetszik, pirított, mazsolás csicseriborsóhoz adj egy kevés fahéjat, és azt kanalazd ki a leves közepéből. Nálunk csilivel és rózsaborssal készült ez a különlegesség.

szeptember17., 06:04

Füstölt paprikás édesburgonyából készülhet a kedvenc pizzád alapja

Ha már ennyire szeretjük az édesburgonyát, miért ne próbálhatnánk ki pizzaalapként? Egy kis chorizónál, érett cheddarnál és egy csokor friss snidingnél nem is kell több a tetejére.

május17., 06:00

Azt hitted, banánnal nem készülhet isteni csatni?

Csirke és rizs kombinációján például remek ez a különleges mártásféle, amit sült sajtokkal is érdemes kipróbálnod. Ha szereted a banánt, és mindent, ami eltér a hagyományostól, adj egy esélyt neki.

szeptember17., 06:04

Olívás-gombás melegszendvicskrém – klassz vega fogás percek alatt

Ha szereted a különleges kombinációkat, egy kevés hideg, mézes fekete áfonyát kanalazz a sűrű, gombakrémmel készült falatok mellé.

június20., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.