Még egy ellenállhatatlan leves: kókusztejes paradicsomleves barna rizzsel

Ha szereted a paradicsomlevest, akkor itt egy egészséges változat egy kevés kókusztejjel és egy adag egészséges barna rizzsel! Jó sok frissen őrölt színes borssal és petrezselyemmel a tetején az igazi.

Ebben a fogásban az a legjobb, hogy elég tartalmas ahhoz, hogy egy könnyű főétkezést is kiváltson. A benne lévő barna rizs jól eltelít, az abban lévő magnézium rendszeres fogyasztása egy kutatás szerint 7-22 százalékkal csökkenti a stroke, a szívelégtelenség és általánosságban véve a korai elhalálozás kockázatát. 

Egy kis barna rizs tartalmasabbá teszi.
Egy kis barna rizs tartalmasabbá teszi.Fotó: undefined undefined

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 deci kókusztej
  • 5 deci alaplé
  • 80 deka felkozkázott, hámozott paradicsom
  • 1 kisebb paradicsompüré
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 deci tejszín
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 bögre barna rizs
  • 1 teáskanál vaj
  • 2 nagyobb darab felkozkázott pasztinák
  • 1 evőkanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Futtasd meg egy kanál vajon a barna rizst, majd háromszoros vízben főzd meg egy kanál sóval, úgy 50 perc alatt. 

Tedd fel főni az alaplét, és amikor már forró, dobd bele a fehérrépakockákat. Ha már kissé megpuhultak, keverd el a levesben a többi hozzávalót, és adj még neki néhány percet. Végül sózd és borsozd, majd a barna rizsre kanalazva, a friss petrezselyemmel (vagy korianderrel) tálald.  

Melyik rizs egészséges igazán?
Melyik rizs egészséges igazán?

Barna, fehér, basmati, jázmin, rövid- és hosszúszemű. Melyiket válaszd?

Tovább »

Még több recept

Marokkói paradicsomleves friss petrezselyemmel és húsgombócokkal – plusz egy változat a kedvencünkre

Különleges, tele van fűszerekkel és ízekkel, és nem mellékesen elég tartalmas is ahhoz, hogy egy könnyű vacsora legyen belőle a decemberi tömegelés fárasztó időszaka után.

2020. január16., 10:40

Hallottál már a káposztás kenyérről? Mutatjuk, milyen egyszerűen elkészítheted

Ez a klassz kenyér sokkal izgalmasabb, mint a többi. Ha fűszeresen készítenéd, majoránnát vagy őrölt köményt keverj a liszthez. Házi majonézzel vagy enyhén sós vajjal a legfinomabb.

április16., 10:44

Spárgás rizottó fehérborral és parmezánnal – elegáns vega vacsora lesz belőle

Ha a spárgán kívül más zöldséggel is megkóstolnád, legközelebb brokkolival, karfiollal vagy fehérrépával is készítsd el ezt a fogást. Sültek mellett, de akár azok nélkül, vegetáriánus változatban is működik.

április20., 12:52

Citromos-spárgás spagetti borsóval – tökéletes tavaszi fogás alig fél óra alatt

Egy igazi tavaszi fogást hoztunk, ami emmentáli sajttal és krémes mascarponéval lett még finomabb. Ha van otthon néhány gerezd sült fokhagyma, abból is adj hozzá!

április19., 10:24

Te cukorral eszed, vagy sósan? Itt egy gyors recept, ha te is imádod a káposztás tésztát

Nem szükséges bejelentkezned egy menzára azért, hogy jóllakj egy adag retró káposztás tésztával. Akár cukrosan, akár sósan szereted, mindenképpen gyorsan elkészítheted, és tökéletes maradékmentő fogás lesz belőle a valamikor megvágott, hűtőben árválkodó káposzta felhasználásához.

április17., 10:24

Ez a savanyú káposztás bableves tökéletesen kivált egy vacsorát

Mi nagyon szeretjük a sűrű raguleveseket, és ha te is így vagy vele, dobd össze ezt az egyszerű bablevest valamelyik ebédre vagy vacsorára. Húsos változatban is finom, ha pedig vega vagy, füstölt paprikaporral és szejtánkockákkal készítsd.

április18., 10:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.