Még egy ellenállhatatlan leves: kókusztejes paradicsomleves barna rizzsel

Ha szereted a paradicsomlevest, akkor itt egy egészséges változat egy kevés kókusztejjel és egy adag egészséges barna rizzsel! Jó sok frissen őrölt színes borssal és petrezselyemmel a tetején az igazi.

Ebben a fogásban az a legjobb, hogy elég tartalmas ahhoz, hogy egy könnyű főétkezést is kiváltson. A benne lévő barna rizs jól eltelít, az abban lévő magnézium rendszeres fogyasztása egy kutatás szerint 7-22 százalékkal csökkenti a stroke, a szívelégtelenség és általánosságban véve a korai elhalálozás kockázatát. 

Egy kis barna rizs tartalmasabbá teszi.
Egy kis barna rizs tartalmasabbá teszi.Fotó: undefined undefined

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 deci kókusztej
  • 5 deci alaplé
  • 80 deka felkozkázott, hámozott paradicsom
  • 1 kisebb paradicsompüré
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 deci tejszín
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 bögre barna rizs
  • 1 teáskanál vaj
  • 2 nagyobb darab felkozkázott pasztinák
  • 1 evőkanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Futtasd meg egy kanál vajon a barna rizst, majd háromszoros vízben főzd meg egy kanál sóval, úgy 50 perc alatt. 

Tedd fel főni az alaplét, és amikor már forró, dobd bele a fehérrépakockákat. Ha már kissé megpuhultak, keverd el a levesben a többi hozzávalót, és adj még neki néhány percet. Végül sózd és borsozd, majd a barna rizsre kanalazva, a friss petrezselyemmel (vagy korianderrel) tálald.  

Melyik rizs egészséges igazán?
Melyik rizs egészséges igazán?

Barna, fehér, basmati, jázmin, rövid- és hosszúszemű. Melyiket válaszd?

Tovább »

Még több recept

A zeller és a szarvasgomba tökéletes ebben a karácsonyi levesben

Szarvasgombával vagy azzal ízesített olajjal is készülhet ez a remek leves, ami akkor a legfinomabb, ha a zeller és a szarvasgomba aromáját egy-egy adag ropogós almacsipsz kíséri.

november18., 06:04

Rózsaborsos bélszín karfiol-gránátalma salátával

Miért ne készíthetnél idén pofonegyszerű ünnepi fogásokat? Akár vendégek jönnek, akár a szűk család eszik majd belőle, ez a kombináció remek, nem megszokott, és viszonylag gyorsan összeállítható, érdemes egy esélyt adnod neki.

november18., 06:04

Egyszerű mogyorós csirke barna rizzsel – laktató és percek alatt elkészülő egzotikus vacsora

Az újhagyma friss zöldje és egy adag Cayenne-bors teszi még érdekesebbé ezt az egyszerű csirkés fogást, amiből alig fél óra lesz egy lassan felszívódó, tartalmas és egzotikus főétel.

január24., 10:44

Vacsorára bőven elég ez a gazdag olasz leves barna rizzsel, tofuval és friss spenóttal

Ha épp nincs 45 perced a rizs megpuhítására, tálald helyette főtt csicseriborsó-konzervvel, azzal is tökéletes lesz.

január27., 09:23

Karfiol-gesztenye leves: tökéletes az ünnepi asztalon is

Ha még izgalmasabb végeredményre vágysz, néhány szem aszalt vörös áfonyával dobd fel ezt a különleges levest. Ha a karfiol helyett kevésbé aromás zöldséget választanál, burgonyával készítsd el.

november19., 06:24

Jöhet egy adag pofonegyszerű májas-barna rizses egytálétel?

Egy kis friss snidlinget, rozmaringot és egy adag finom csirkemájat adtunk ehhez az egyszerű fogáshoz.

január27., 10:44

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.