Céklás bulgur kecskesajttal – köretként és salátának is tökéletes

A bulgurt nemcsak azért imádjuk, mert egy egészséges, lassan felszívódó szénhidrát, hanem mert annyi minden elkészíthető belőle, és még akkor is variálhatod, miután ízesítetted. A világ egyik legegyszerűbben összedobható finomsága ez a céklás-kecskesajtos változat, amit köretként és salátaként is elkészíthetsz. Mutatjuk, hogyan!

Ha a céklás alap elkészült, morzsolj rá egy adag pikáns kecskesajtot – ennyi a kötelező kör. Ha könnyű salátaként fogyasztanád, mehet hozzá apróra vágott kaliforniai paprika, koktélparadicsom és rukkolaszálak, ha pedig köret lesz belőle, grillezz mellé néhány szelet halat vagy csirkét.

Ilyen izgalmas köret mellett már azon sem kell gondolkodnod, mivel dobd fel a néha már elég unalmas csirkehúst. Süss mellette néhány gerezd fokhagymát, vagy szórd meg egy kevés füstölt paprikával, és már is készültél. 

Most jön a kecskesajt.
Most jön a kecskesajt.martinrlee

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre bulgur
  • 10 deka kecskesajt
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 fél mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 kisebb csokor felaprított snidling
  • 3 nagyobb fej főtt cékla
  • 2 bögre zöldségalaplé
Recept idők

Elkészítés:

Keverd néhány percig a  bulgurt a forró olajon, majd az alaplében főzd 5-10 percen át, és közben add hozzá a fűszereket is. Ezek után lefedve hagyd puhulni még legalább ugyanennyit, közben reszeld le a céklát, és ha a bugur megfőtt, keverd el benne. A tetejét szórd meg kecskesajttal és a snidlinggel, és ha van otthon pisztácia, abból is szórj egy keveset rá.

Bulgursaláta 15 alatt Bulgursaláta 15 alatt

A bulgurból készült salátát eheted magában vagy köretnek. Jól fogsz tőle lakni és biztosan eszel belőle még. Néha nem árt egy kis változatosság.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gyors, őszi hangulatú céklasaláta

Fehér húsok és akár halak mellett is nagyon finom ez a saláta, aminek ráadásul a színe is gyönyörű lesz. Friss bazsalikommal a tetején még finomabb.

2021. szeptember9., 12:52

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Mediterrán sült zöldségek halloumival - egy nagy adag tzatziki mellett tálald!

Amikor elkészültek a zöldségek ne felejtsd el többféle olívabogyóval gazdagítani és egy kevés citromhéjat is reszelni rá, így lesz tökéletes mediterrán köret ez az egyszerű, burgonyás fogás.

2021. augusztus24., 10:24

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Citromos-rozmaringos sült burgonya - nyári hangulatú köret mindenféle hús mellé

Egy igazi, nyári köret, ami akkor lesz a legfinomabb, ha van otthon egy kevés füstölt só amit tálalás előtt rászórhatsz a tetejére.

2021. augusztus24., 12:52

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek