Céklás bulgur kecskesajttal – köretként és salátának is tökéletes

A bulgurt nemcsak azért imádjuk, mert egy egészséges, lassan felszívódó szénhidrát, hanem mert annyi minden elkészíthető belőle, és még akkor is variálhatod, miután ízesítetted. A világ egyik legegyszerűbben összedobható finomsága ez a céklás-kecskesajtos változat, amit köretként és salátaként is elkészíthetsz. Mutatjuk, hogyan!

Ha a céklás alap elkészült, morzsolj rá egy adag pikáns kecskesajtot – ennyi a kötelező kör. Ha könnyű salátaként fogyasztanád, mehet hozzá apróra vágott kaliforniai paprika, koktélparadicsom és rukkolaszálak, ha pedig köret lesz belőle, grillezz mellé néhány szelet halat vagy csirkét.

Ilyen izgalmas köret mellett már azon sem kell gondolkodnod, mivel dobd fel a néha már elég unalmas csirkehúst. Süss mellette néhány gerezd fokhagymát, vagy szórd meg egy kevés füstölt paprikával, és már is készültél. 

Most jön a kecskesajt.
Most jön a kecskesajt.martinrlee

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre bulgur
  • 10 deka kecskesajt
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 fél mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 kisebb csokor felaprított snidling
  • 3 nagyobb fej főtt cékla
  • 2 bögre zöldségalaplé
Recept idők

Elkészítés:

Keverd néhány percig a  bulgurt a forró olajon, majd az alaplében főzd 5-10 percen át, és közben add hozzá a fűszereket is. Ezek után lefedve hagyd puhulni még legalább ugyanennyit, közben reszeld le a céklát, és ha a bugur megfőtt, keverd el benne. A tetejét szórd meg kecskesajttal és a snidlinggel, és ha van otthon pisztácia, abból is szórj egy keveset rá.

kapcsolódó Bulgursaláta 15 alatt
Bulgursaláta 15 alatt

A bulgurból készült salátát eheted magában vagy köretnek. Jól fogsz tőle lakni és biztosan eszel belőle még. Néha nem árt egy kis változatosság.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti sajtos-tejfölös: spenótos karfiol burgonyával

Nálunk valahogy mindig marad néhány nagyobb főtt burgonya a saláta készítése után. Ha te is túlgondolod a burgonyamennyiséget néha, a felkarikázott darabokat remekül felhasználhatod egy csípős lecsóban, vagy akár egy-egy olyan remek fogásban is, mint a mai. Könnyű vacsoraként és köretként is tökéletes.

2021. október26., 10:24

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

február18., 10:08

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

február24., 11:12

Süss vaníliás céklát a forrólevegős sütőben, nem fogod megbánni!

Ha elkészült, locsold meg egy kevés balzsamecettel, mehet hozzá só és frissen tört rózsabors, és egy kevés vajban forgasd meg, amíg meleg. Így lesz igazán tökéletes. És természetes: a hagyományos sütőben is ugyanolyan finom lesz.

2021. szeptember25., 12:52

Mediterrán sült zöldségek halloumival - egy nagy adag tzatziki mellett tálald!

Amikor elkészültek a zöldségek ne felejtsd el többféle olívabogyóval gazdagítani és egy kevés citromhéjat is reszelni rá, így lesz tökéletes mediterrán köret ez az egyszerű, burgonyás fogás.

2021. augusztus24., 10:24

Céklás hummusz fahéjjal és szegfűszeggel

Még egy céklás hummuszt hoztunk az őszi napokra, most egy kicsit édes változatban, barna cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel bolondítottuk meg. Ez a verzió remek uborka és zellerszár mellé, de egy kis joghurttal és olajjal tökéletes salátaöntet válhat belőle.

2021. szeptember6., 12:52

Mustra