Céklás bulgur kecskesajttal – köretként és salátának is tökéletes

A bulgurt nemcsak azért imádjuk, mert egy egészséges, lassan felszívódó szénhidrát, hanem mert annyi minden elkészíthető belőle, és még akkor is variálhatod, miután ízesítetted. A világ egyik legegyszerűbben összedobható finomsága ez a céklás-kecskesajtos változat, amit köretként és salátaként is elkészíthetsz. Mutatjuk, hogyan!

Ha a céklás alap elkészült, morzsolj rá egy adag pikáns kecskesajtot – ennyi a kötelező kör. Ha könnyű salátaként fogyasztanád, mehet hozzá apróra vágott kaliforniai paprika, koktélparadicsom és rukkolaszálak, ha pedig köret lesz belőle, grillezz mellé néhány szelet halat vagy csirkét.

Ilyen izgalmas köret mellett már azon sem kell gondolkodnod, mivel dobd fel a néha már elég unalmas csirkehúst. Süss mellette néhány gerezd fokhagymát, vagy szórd meg egy kevés füstölt paprikával, és már is készültél. 

Most jön a kecskesajt.
Most jön a kecskesajt.martinrlee

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre bulgur
  • 10 deka kecskesajt
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 fél mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 kisebb csokor felaprított snidling
  • 3 nagyobb fej főtt cékla
  • 2 bögre zöldségalaplé
Recept idők

Elkészítés:

Keverd néhány percig a  bulgurt a forró olajon, majd az alaplében főzd 5-10 percen át, és közben add hozzá a fűszereket is. Ezek után lefedve hagyd puhulni még legalább ugyanennyit, közben reszeld le a céklát, és ha a bugur megfőtt, keverd el benne. A tetejét szórd meg kecskesajttal és a snidlinggel, és ha van otthon pisztácia, abból is szórj egy keveset rá.

kapcsolódó Bulgursaláta 15 alatt
Bulgursaláta 15 alatt

A bulgurból készült salátát eheted magában vagy köretnek. Jól fogsz tőle lakni és biztosan eszel belőle még. Néha nem árt egy kis változatosság.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez az egyszerű avokádó-cékla saláta tökéletes őszi köret lesz

Az avokádótól krémes, a céklától különleges ez a remek saláta, és naná, hogy mivel ősz van, egy kevés friss zöld alma és ropogós, pirított dió sem maradt ki belőle.

2021. szeptember26., 12:52

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Sült pasztinák mézzel – fokhagymás-mustáros szósszal lesz igazán finom köret

Ha a sült krumpli helyett valami izgalmasabbat választanál, van egy remek ötletünk. A szószhoz csak melegíts össze egy kis vajat, mascarponét, egy kevés sült fokhagymát és egy kis mustárt. Sózd és borsozd, és már el is készültél!

2021. június16., 12:52

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Íme a klasszikus káposztasaláta őszi, céklás változatban

A coleslaw hagyományos változatban is remek, de még finomabb céklásan, amivel ráadásul egészségesebb is.

2021. szeptember9., 11:24

Mustra