Céklás bulgur kecskesajttal – köretként és salátának is tökéletes

A bulgurt nemcsak azért imádjuk, mert egy egészséges, lassan felszívódó szénhidrát, hanem mert annyi minden elkészíthető belőle, és még akkor is variálhatod, miután ízesítetted. A világ egyik legegyszerűbben összedobható finomsága ez a céklás-kecskesajtos változat, amit köretként és salátaként is elkészíthetsz. Mutatjuk, hogyan!

Ha a céklás alap elkészült, morzsolj rá egy adag pikáns kecskesajtot – ennyi a kötelező kör. Ha könnyű salátaként fogyasztanád, mehet hozzá apróra vágott kaliforniai paprika, koktélparadicsom és rukkolaszálak, ha pedig köret lesz belőle, grillezz mellé néhány szelet halat vagy csirkét.

Ilyen izgalmas köret mellett már azon sem kell gondolkodnod, mivel dobd fel a néha már elég unalmas csirkehúst. Süss mellette néhány gerezd fokhagymát, vagy szórd meg egy kevés füstölt paprikával, és már is készültél. 

Most jön a kecskesajt.
Most jön a kecskesajt.Fotó: martinrlee

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 bögre bulgur
  • 10 deka kecskesajt
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 fél mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 kisebb csokor felaprított snidling
  • 3 nagyobb fej főtt cékla
  • 2 bögre zöldségalaplé
Recept idők

Elkészítés:

Keverd néhány percig a  bulgurt a forró olajon, majd az alaplében főzd 5-10 percen át, és közben add hozzá a fűszereket is. Ezek után lefedve hagyd puhulni még legalább ugyanennyit, közben reszeld le a céklát, és ha a bugur megfőtt, keverd el benne. A tetejét szórd meg kecskesajttal és a snidlinggel, és ha van otthon pisztácia, abból is szórj egy keveset rá.

Bulgursaláta 15 alatt
Bulgursaláta 15 alatt

A bulgurból készült salátát eheted magában vagy köretnek. Jól fogsz tőle lakni és biztosan eszel belőle még. Néha nem árt egy kis változatosság.

Tovább »

Még több recept

Gyors előételt keresel? Pimpeld ezt a halloumi-narancs salátát mézeskalácsfűszerekkel!

Nem kötelező a karácsony napjain nehéz ételeket készítened, könnyen lehet ünnepi hangulatú egy-egy klassz halas fogás is egy fűszeres-narancsos salátával.

november29., 06:04

Úszd meg az ünnepi desszertet: poharas mézeskalács-tiramisu

Nem kell túl sok időt töltened a konyhában egy-egy klassz, ünnepi hangulatú desszertért, ezt bizonyítja ez a tiramisu is. Mi poharakban készítettük el, így sokkal szebben tálalható a végeredmény.

november27., 06:04

Gombafejek fokhagymás vajjal – melegen és hideg köretként is tálalhatod

Ha akarod, meleg köret, ha akarod, saláta-alapanyag.

augusztus20., 06:04

Ez a céklás tabbouleh még finomabb, mint az eredeti

Végre itt az ősz, és vele a tökös és céklás ételek szezonja! Nincs is más teendőnk, mint minél több jól ismert fogásunkat feldobni ezekkel az egészséges alapanyagokkal.

szeptember27., 06:04

A mézes-füstös lazac mellé már csak egy friss salátát kell összedobnod

Akár egy csilis-parmezános házi, gyúrt tészta is klasszul illik hozzá, de egy narancsos salátával sem tévedhetsz.

november29., 06:04

A grillezett kecskesajt bogyós gyümölcsökkel tökéletes ünnepi előétel

Ha a kecskesajt túl aromás neked, akár halloumival is készítheted ezt a fogást. Érdemes előételként tálalnod a karácsonyi vacsora indításaképp, nyáron pedig frissen grillezett gyümölcsökkel kerüljön a tányérra.

november27., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.