Sósan is rajongjuk: spenótos zabpalacsinta snidlinges juhtúróval töltve

Lila hagyma, spenót és a zab – így lesz a palacsintából valami nagyon izgalmas, és még a diátába is beilleszthető fogás. Ha egy kicsit elég volt már a húsból az ünnepek után, készítsd el ezt a jó kis pikáns, spenótos fogást vacsorára vagy ebédre.

A jó kis langyos, juhtúrós palacsinták mellől nem hiányzik majd a hús, de ha mégis, akkor egy szelet érett, sovány sonkát is tölts a spenótos palacsintákba. Ha szereted a sós sajtokat, fetás-snidlinges változatban is próbáld ki, ha pedig a magyaros ízekért rajongsz, körözöttel töltsd meg a zöld palacsintákat. Nálunk a sós töltelék ellensúlyozására egy kevés édeskés szárított paradicsom is került a kulimászba. 

Körözöttel is finom.
Körözöttel is finom.Fotó: iko636

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fél csokor felaprított snidling
  • 1 kisebb csésze apróra kockázott, szárított paradicsom
  • 10 deka juhtúró
  • 1 fél pohár tejföl
  • 3 tojás
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre zabpehely
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kisebb pohár szódavíz
  • 2 nagy evőkanál étolaj
  • 1 csésze fagyasztott spenót
  • ízlés szerint só, bors és fokhagymapor
Recept idők

Elkészítés:

Törd össze aprítógépben a zabpelyhet, és ha már lisztes állagú, mehet hozzá a tej, egy tesákanál só, cukor, a tojások, az olaj és a spenót. Jól dolgozd el a keveréket, majd süss belőle palacsintákat. 

A töltelékhez dolgozd el a juhtúrót, a tejfölt, a snidlinget és a paradicsomkockákat, és ha van otthon, egy kevés fanyar fekete olívát is adhatsz a sós-édeskés keverékhez. Ezzel töltsd meg a palacsintákat, és kínáld vega főételként vagy egyszerű, fokhagymás csirke- és halszeletek mellé, köretként. 

Spenóttal és mozzarellával töltött csirkemell
Spenóttal és mozzarellával töltött csirkemell

Álltam a félig elkészített csirkével tanácstalanul, és gyorsan ki kellett találnom, hogy menthetem meg a vasárnapi ebédet. Jól sikerült improvizáció.

Tovább »

Még több recept

Így készül a nagymama reszelt túrósa

A kakaós reszelt tészta és a vastag túrós réteg elvitathatatlanul nyerő kombó.

február20., 09:24

Illatos, citromos vegán süti gluténmentesen

Ha csak egy órád van sütni, a kevert süti mindig jó választás. Az előkészítés 15 percet vesz igénybe, fél óra sütés, pár perc hűtés, és kész is az egyszerű, mégis isteni, illatos citromos süti. Ráadásul gluténmentes, tojásmentes, vegán és cukormentesen is elkészíthető.

február17., 10:40

Sznoboskodj velünk ma is: Crêpes Suzette

A neve alapján úgy tűnik, hogy egy bonyolult francia desszert, miközben csak egy kis vajas-karamelles narancslikőrben forgatjuk meg, és már kész is.

2019. november5., 12:04

Édesburgonyás gluténmentes brownie: igazi fitfood

Édes, illatos gluténmentes brownie-recept. Az elkészült finomság íze megszólalásig hasonlít az eredeti, nem mentes verziós brownie-ra, pedig szinte minden hozzávalót kicseréltünk.

február18., 11:24

A halakat és a tésztát is feldobja egy adag tejszínes kapormártás

Egy igazi klasszikus a kapormártás, amit bármilyen halhoz, de akár egy adag friss, parmezános házi tésztával is tálalhatsz. Jól megy szárnyashússal, és zöldséges rétesek tetején is tökéletes, így azzal biztos nem lesz gond, hogy elfogyjon.

február19., 11:20

Palacsinta tápiókalisztből: meg nem mondod, hogy mentes

Egyszerű, könnyen forgatható, gluténmentes, lassú felszívódású tápiókapalacsinta, ráadásul tisztára olyan, amilyet a nagyi süt. Vegánok ne olvassanak tovább.

február10., 11:24

Mustra