Sósan is rajongjuk: spenótos zabpalacsinta snidlinges juhtúróval töltve

Lila hagyma, spenót és a zab – így lesz a palacsintából valami nagyon izgalmas, és még a diátába is beilleszthető fogás. Ha egy kicsit elég volt már a húsból az ünnepek után, készítsd el ezt a jó kis pikáns, spenótos fogást vacsorára vagy ebédre.

A jó kis langyos, juhtúrós palacsinták mellől nem hiányzik majd a hús, de ha mégis, akkor egy szelet érett, sovány sonkát is tölts a spenótos palacsintákba. Ha szereted a sós sajtokat, fetás-snidlinges változatban is próbáld ki, ha pedig a magyaros ízekért rajongsz, körözöttel töltsd meg a zöld palacsintákat. Nálunk a sós töltelék ellensúlyozására egy kevés édeskés szárított paradicsom is került a kulimászba. 

Körözöttel is finom.
Körözöttel is finom.iko636

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fél csokor felaprított snidling
  • 1 kisebb csésze apróra kockázott, szárított paradicsom
  • 10 deka juhtúró
  • 1 fél pohár tejföl
  • 3 tojás
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre zabpehely
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kisebb pohár szódavíz
  • 2 nagy evőkanál étolaj
  • 1 csésze fagyasztott spenót
  • ízlés szerint só, bors és fokhagymapor
Recept idők

Elkészítés:

Törd össze aprítógépben a zabpelyhet, és ha már lisztes állagú, mehet hozzá a tej, egy tesákanál só, cukor, a tojások, az olaj és a spenót. Jól dolgozd el a keveréket, majd süss belőle palacsintákat. 

A töltelékhez dolgozd el a juhtúrót, a tejfölt, a snidlinget és a paradicsomkockákat, és ha van otthon, egy kevés fanyar fekete olívát is adhatsz a sós-édeskés keverékhez. Ezzel töltsd meg a palacsintákat, és kínáld vega főételként vagy egyszerű, fokhagymás csirke- és halszeletek mellé, köretként. 

kapcsolódó Spenóttal és mozzarellával töltött csirkemell
Spenóttal és mozzarellával töltött csirkemell

Álltam a félig elkészített csirkével tanácstalanul, és gyorsan ki kellett találnom, hogy menthetem meg a vasárnapi ebédet. Jól sikerült improvizáció.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Spenótos-füstölt sajtos zabpalacsinta – remek reggeli, ha nem vagy épp édesszájú

Ha fetával készíted, mediterrán hangulatú fogás lesz a végeredmény, amiben egy kis adag apróra vágott olívabogyó is elfér. Nem is kell a tetejére más, csak egy kis kanál mézes vaj, vagy ha nem vagy a különlegességek rajongója, akkor egy-egy napon szárított sonkaszelet.

július10., 12:52

Spenótos palacsinta tonhalkrémmel - buggyantott tojással a tetején a legfinomabb

Egy igazán extra reggeli, amiben a tonhalas réteg és a palacsinták közül nem hiányozhat egy adag olvadt mozzarella sem.

július31., 12:52

Baconös-spenótos tészta – egy nagy adag füstölt sajtot is olvassz a tetejére!

Gyors, olcsó és nagyon hamar elkészül ez a finomság, amibe ha jó, aromás füstölt sajt kerül, akkor még talán azok is megbocsátják az egészséges összetevőket, akik nem éppen spenótrajongók a társaságban.

augusztus21., 10:44

Fűszeres padlizsánsaláta ázsiai hangulatban – köretként is bevetheted

A padlizsánsaláta úgy is tökéletes, ha az ember egy kis fokhagymával és joghurttal keveri el a grillezett és felkockázott szeleteket. És ha már van belőlük, miért ne lehetne a másik fele még ennél is izgalmasabb?

szeptember26., 11:24

A reggeli tojásrántotta még finomabb egy kis spenóttal és jó sok füstölt sajttal

Ha a rántotta ezúttal zöld színű, remélhetőleg a gyerekek is szívesebben megeszik majd, de úgy is fogalmazhattunk volna, hogy ha a spenót most tojással készül, talán nem veszik észre a trükköt.

július31., 11:24

Rizses hús új szinteken: krémes, rizses csirkeegytál

Még egy remek rizses fogás, amiben az a legjobb, hogy nagyon könnyen elkészítheted belőle saját specialitásod a kedvenc hozzávalóiddal. Maradékmentésre is remek, ha épp gomba van otthon, abból is kerülhet bele, de nem lesz rosszabb a borsótól vagy a reszelt sajttól sem.

szeptember24., 12:52

Mustra