Sósan is rajongjuk: spenótos zabpalacsinta snidlinges juhtúróval töltve

Lila hagyma, spenót és a zab – így lesz a palacsintából valami nagyon izgalmas, és még a diátába is beilleszthető fogás. Ha egy kicsit elég volt már a húsból az ünnepek után, készítsd el ezt a jó kis pikáns, spenótos fogást vacsorára vagy ebédre.

A jó kis langyos, juhtúrós palacsinták mellől nem hiányzik majd a hús, de ha mégis, akkor egy szelet érett, sovány sonkát is tölts a spenótos palacsintákba. Ha szereted a sós sajtokat, fetás-snidlinges változatban is próbáld ki, ha pedig a magyaros ízekért rajongsz, körözöttel töltsd meg a zöld palacsintákat. Nálunk a sós töltelék ellensúlyozására egy kevés édeskés szárított paradicsom is került a kulimászba. 

Körözöttel is finom.
Körözöttel is finom.iko636

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fél csokor felaprított snidling
  • 1 kisebb csésze apróra kockázott, szárított paradicsom
  • 10 deka juhtúró
  • 1 fél pohár tejföl
  • 3 tojás
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre zabpehely
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kisebb pohár szódavíz
  • 2 nagy evőkanál étolaj
  • 1 csésze fagyasztott spenót
  • ízlés szerint só, bors és fokhagymapor
Recept idők

Elkészítés:

Törd össze aprítógépben a zabpelyhet, és ha már lisztes állagú, mehet hozzá a tej, egy tesákanál só, cukor, a tojások, az olaj és a spenót. Jól dolgozd el a keveréket, majd süss belőle palacsintákat. 

A töltelékhez dolgozd el a juhtúrót, a tejfölt, a snidlinget és a paradicsomkockákat, és ha van otthon, egy kevés fanyar fekete olívát is adhatsz a sós-édeskés keverékhez. Ezzel töltsd meg a palacsintákat, és kínáld vega főételként vagy egyszerű, fokhagymás csirke- és halszeletek mellé, köretként. 

Spenóttal és mozzarellával töltött csirkemell Spenóttal és mozzarellával töltött csirkemell

Álltam a félig elkészített csirkével tanácstalanul, és gyorsan ki kellett találnom, hogy menthetem meg a vasárnapi ebédet. Jól sikerült improvizáció.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Baconös-spenótos tészta – egy nagy adag füstölt sajtot is olvassz a tetejére!

Gyors, olcsó és nagyon hamar elkészül ez a finomság, amibe ha jó, aromás füstölt sajt kerül, akkor még talán azok is megbocsátják az egészséges összetevőket, akik nem éppen spenótrajongók a társaságban.

2021. augusztus21., 10:44

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Ha szereted a különlegességeket készítsd az amerikai palacsintát baconnel!

Az édes és a sós keveréke egyszerűen tökéletes ebben a remek reggeli fogásban, amire hedonista változatban egy kis adag juharszirup is kerüljön.

2021. november7., 11:44

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek