Napi 3 kóla lenne a hosszú élet titka?

Reggel kóla, délben kóla, este meg a mentőnóta.

Mindig képtelen történetek születnek azokról, akik túllépik a százat. A boldog élet titkáról szőtt mendemondák mindig érdekesek: ha mindennap tiszta vízzel mosol arcot, ha nem élsz párkapcsolatban, vagy ha sosem eszel húst és a többi... de mi van a Dr. Pepper itókával?

Elizabeth Sullivan már túl volt a hatvanon, amikor a Dr. Pepper azzal a reklámmal szerette volna eladni a löttyöt (back in the 60s), hogy egy nap délelőtt 10-kor, délután 2-kor és 4-kor kell legurítani egy üveggel, hogy az ember viruljon, és mindig legyen elég koffein-utánpótlása. A nő – a betegségtől és haláltól rettegve – ezt nagyon komolyan vette, és attól kezdve rajta nem múlt a dolog: a napi három Dr. Pepper úgy csúszott le a torkán, hogy az egészségügyi biztosítócége biztosan örömmel érezte magát feleslegesnek. Napi három Dr. Pepper itóka az orvost távol tartja... volt már erősebb rímünk is (és az sem a bevezetőben).

Gondolod, hogy cukorba ragadva halt meg Sullivan pár év múlva? Egy frászt! Az 1911-es születésű nő túlélt 19 elnököt, két világháborút és sok-sok ezer üvegnyi Dr. Peppert, és csak 2017. november 1-jén érte a halál, 106 éves korában. Mindvégig kiváló egészségnek örvendett, és nemcsak hogy kedvenc löttyét épphogy sikerült utolsó éveiben még a szájához emelni, hanem a szeretett és rajongott Texas Rangers kezdődobását is megadta.

Természetesen minden egyes doktor azt tanácsolta Sullivannek, hogy hagyja abba a sok cukros lötty ivását, de Sullivan nem engedelmeskedett, és egy pillanatig nem hibáztathatjuk érte: „Minden doktor, aki látott engem, mondta, hogy meg fog ölni [a sok üdítő],

de aztán ők meghaltak, én meg nem.

Bár sajnálatos módon úgy tűnik, az örök élet kulcsa mégsem a Dr. Pepper, és persze arra sincs az égegyadta világon semmi bizonyíték, hogy Sullivan a konkurens Coca-Colával nem élt volna mondjuk 113 évig.

Oszd meg másokkal is!
Mustra