Egy különleges főzelék virslivel: karalábéfőzelék kókusztejjel és sajttal sült virslivel

Ha szereted a különlegességeket és a könnyű, tavaszi hangulatú fogásokat, ez a főzelék biztosan a kedvenced lesz. Az édeskés karalábé mellett izgalmas egy kis kókusztej és friss petrezselyem, az pedig már csak hab a tortán, hogy a virslivel az egészből egy izgalmas, újévi étel lesz.

A főzelékeket nehezen próbáljuk ki újra a lisztes, menzás változatok után, pedig egy kis tejszínnel, friss fűszerekkel nagyon finom kísérői lehetnek a legegyszerűbb húsoknak is. Erre hoztunk most egy példát!

Levesként is megállja a helyét.
Levesként is megállja a helyét.Elena_Danileiko

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 felkockázott karalábé
  • 5 deci zöldségalaplé
  • 2 deci kókusztej
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál vaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 4 virsli (érdemes vastagabb fajtát venni)
  • 10 deka mozzarella sajt
  • olaj a sütéshez
  • 1 evőkanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Kezdőként is simán összedobod ezt a fogást: süsd néhány percig a forró vajon a karalébékockákat, majd mehet az egészhez az alaplé (vagy egy leveskocka és 5 deci víz). Főzd úgy 10 percen át kis-közepes lángon, nem kell nagyon megpuhulnia, akkor jó, ha a karalébé ress marad.

Ekkor mehet hozzá a cukor, majd a kókusztejjel elkevert keményítővel sűrítsd be az egészet. Amikor már nem forró, kóstold meg, és sózd, borsozd ízlés szerint. 

A virslit vágd be hosszában, és töltsd meg néhány vékony csík mozzarella sajttal. Tedd az egészet egy kanál forró olajba, és fedő alatt adj neki egy percet, amíg a sajt elolvad. Tedd őket a karalábé mellé, majd szórd meg az egészet a friss, felaprított petrezselyemmel. Kész a kicsit édeskés, könnyű és nem mindennapi főzelék egy kis újévi kötelezővel. 

Ha a szénhidrátok miatt aggódsz, keményítő nélkül, egy kicsit több lével szuper karalábéleves lesz belőle. Vega változatban vajban átfuttatott sült gesztenyét kínálj hozzá. 

kapcsolódó Currys sültkarfiol-főzelék
Currys sültkarfiol-főzelék

Ebben a főzelékben is együtt van minden ahhoz, hogy átmelegítsen, jóllakasson és nem utolsó sorban egy kicsit meghökkentsen azzal, hogy egy karfiolból még ezt is lehet. Szatmári Feri, a főzelékes a Díványon.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Görög kapros babragu – zöldségekkel, salátaként és egy nagy adag rizs tetején is megállja a helyét

Egy remekül variálható étel, ami egy kis mediterrán hangulatot a hoz a rettenetes, esős őszi estékre. Készítsd zöldségekkel, akkor talán egy nagy szelet baklava is belefér mellé.

szeptember18., 12:52

Ezt a gyors reggeli kolbászos casserole-t a legválogatósabbak is szeretni fogják

Csak dobd egy jénaiba a hozzávalókat – szinte ennyi a receptje ennek a remek reggeli fogásnak, amit akkor is jó ötlet elkészíteni, ha épp vendégeid vannak, hiszen akár egy kis jénaiban, akár egy hatalmas tepsiben összedobható. Friss kalácsszeletekkel tálald, ezek édeskés íze remekül illik a kolbászfalatok fűszerességéhez.

szeptember20., 10:24

Az epres francia pirítós töltött változata a legjobb reggeli, ha te is édesszájú vagy

Nem túl időigényes fogás, de éppen elég elegáns arra az esetre is, ha egy brunch kerekedik nálatok, ahol néhány szokatlan fogással dobnád fel a menüsort.

szeptember21., 10:24

Íme egy remek salátarecept, ha szereted a fetát, de valami újat készítenél belőle

Finom vele a töltött gomba, nem hiányozhat a görögsalátából, de a fetának azért ennél jóval több arca van. Már mutatjuk is az egyik legegyszerűbben összeállítható fetás fogást.

szeptember15., 12:52

Tejszínnel és vargányával könnyű megszeretni a kelkáposztát

Ha az ember a köreteken gondolkodik, mondjuk, a vacsora mellé, a kelkáposzta valahogy nem kerül be az első egymillióba. Legalábbis mostanáig.

2019. november4., 12:00

Pakisztáni fűszeres burgonya: vegáknak tejföllel, húsevőknek köretként tálald!

Még egy burgonyás fogás, amire aztán senki nem foghatja rá, hogy unalmas, hiszen nem megszokott módon, hagymásan vagy paprikásan készül, hanem egy kicsit csípős, keleti változatban.

szeptember18., 10:44

Mustra