Egy különleges főzelék virslivel: karalábéfőzelék kókusztejjel és sajttal sült virslivel

Ha szereted a különlegességeket és a könnyű, tavaszi hangulatú fogásokat, ez a főzelék biztosan a kedvenced lesz. Az édeskés karalábé mellett izgalmas egy kis kókusztej és friss petrezselyem, az pedig már csak hab a tortán, hogy a virslivel az egészből egy izgalmas, újévi étel lesz.

A főzelékeket nehezen próbáljuk ki újra a lisztes, menzás változatok után, pedig egy kis tejszínnel, friss fűszerekkel nagyon finom kísérői lehetnek a legegyszerűbb húsoknak is. Erre hoztunk most egy példát!

Levesként is megállja a helyét.
Levesként is megállja a helyét.Fotó: Elena_Danileiko

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 felkockázott karalábé
  • 5 deci zöldségalaplé
  • 2 deci kókusztej
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál vaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 4 virsli (érdemes vastagabb fajtát venni)
  • 10 deka mozzarella sajt
  • olaj a sütéshez
  • 1 evőkanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Kezdőként is simán összedobod ezt a fogást: süsd néhány percig a forró vajon a karalébékockákat, majd mehet az egészhez az alaplé (vagy egy leveskocka és 5 deci víz). Főzd úgy 10 percen át kis-közepes lángon, nem kell nagyon megpuhulnia, akkor jó, ha a karalébé ress marad.

Ekkor mehet hozzá a cukor, majd a kókusztejjel elkevert keményítővel sűrítsd be az egészet. Amikor már nem forró, kóstold meg, és sózd, borsozd ízlés szerint. 

A virslit vágd be hosszában, és töltsd meg néhány vékony csík mozzarella sajttal. Tedd az egészet egy kanál forró olajba, és fedő alatt adj neki egy percet, amíg a sajt elolvad. Tedd őket a karalábé mellé, majd szórd meg az egészet a friss, felaprított petrezselyemmel. Kész a kicsit édeskés, könnyű és nem mindennapi főzelék egy kis újévi kötelezővel. 

Ha a szénhidrátok miatt aggódsz, keményítő nélkül, egy kicsit több lével szuper karalábéleves lesz belőle. Vega változatban vajban átfuttatott sült gesztenyét kínálj hozzá. 

Currys sültkarfiol-főzelék
Currys sültkarfiol-főzelék

Ebben a főzelékben is együtt van minden ahhoz, hogy átmelegítsen, jóllakasson és nem utolsó sorban egy kicsit meghökkentsen azzal, hogy egy karfiolból még ezt is lehet. Szatmári Feri, a főzelékes a Díványon.

Tovább »

Még több recept

Na jó, így könnyű vegának lenni: Tejszínes karalábéfőzelék

Petrezselymes fasírtgolyókkal, vajon sült, fokhagymás garnélafalatokkal is nagyon finom. Vega változatban egy kanál vajban megpirított paprikás-köményes diót szórj a tetejére.

2019. október15., 10:44

Alma-körte morzsasüti – egy kanál citromfagylalt is elfér a tetején

A legjobb a morzsasütikben ugyanaz, ami a smoothie-k egyik előnye is: klassz édességet varázsolnak a legcsúnyább, félig megevett, kissé nyomi gyümölcsökből is. Már mutatjuk is, hogyan.

szeptember18., 06:04

Tejszínnel és vargányával könnyű megszeretni a kelkáposztát

Ha az ember a köreteken gondolkodik, mondjuk, a vacsora mellé, a kelkáposzta valahogy nem kerül be az első egymillióba. Legalábbis mostanáig.

2019. november4., 12:00

Vendégváróként is tökéletesen megállja a helyét ez a szilvás-mandulás kosárka

Itt a szilva szezonja, naná, hogy ezekbe a kosárkákba is jutott belőle. Ha te is összevásárolsz mindenféle likőrt, amik aztán egyre lassabban fogynak a kamrapolcról, vedd elő a mandulásat és locsolj a szilvákhoz egy adagot, mert ebből a sütiből remek ízeket hoz elő az amaretto.

szeptember19., 06:04

Ezt az őszi töklevest csilivel és kókusszal dobtuk fel

Talán furán hangzik a kombináció, de mennyivel furább, mint ugyanazt a hatféle levest éveken át? Adj neki egy esélyt, és talán felkerül az állandó őszi étlapra ez a különlegesség is.

szeptember19., 06:04

Körtelekvárral és sós vajjal a legfinomabb ez a gyömbéres süti

Akár néhány darab körtéből is összedobhatsz egy-egy adag csatnit vagy lekvárt, és ha csak akkora adag, hogy nem marad belőle télre, akkor legalább nem kell aggódnod azon, meddig áll el. Ehhez az egyszerű sütihez épp illik is a jó kis körtés dzsem, amiből nem érdemes kihagynod a fűszereket sem. A csillagánizs, a vanília és akár egy kevés citromhéj is jól illik mellé.

szeptember19., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.