Egy különleges főzelék virslivel: karalábéfőzelék kókusztejjel és sajttal sült virslivel

Ha szereted a különlegességeket és a könnyű, tavaszi hangulatú fogásokat, ez a főzelék biztosan a kedvenced lesz. Az édeskés karalábé mellett izgalmas egy kis kókusztej és friss petrezselyem, az pedig már csak hab a tortán, hogy a virslivel az egészből egy izgalmas, újévi étel lesz.

A főzelékeket nehezen próbáljuk ki újra a lisztes, menzás változatok után, pedig egy kis tejszínnel, friss fűszerekkel nagyon finom kísérői lehetnek a legegyszerűbb húsoknak is. Erre hoztunk most egy példát!

Levesként is megállja a helyét.
Levesként is megállja a helyét.Elena_Danileiko

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 felkockázott karalábé
  • 5 deci zöldségalaplé
  • 2 deci kókusztej
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál vaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 4 virsli (érdemes vastagabb fajtát venni)
  • 10 deka mozzarella sajt
  • olaj a sütéshez
  • 1 evőkanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Kezdőként is simán összedobod ezt a fogást: süsd néhány percig a forró vajon a karalébékockákat, majd mehet az egészhez az alaplé (vagy egy leveskocka és 5 deci víz). Főzd úgy 10 percen át kis-közepes lángon, nem kell nagyon megpuhulnia, akkor jó, ha a karalébé ress marad.

Ekkor mehet hozzá a cukor, majd a kókusztejjel elkevert keményítővel sűrítsd be az egészet. Amikor már nem forró, kóstold meg, és sózd, borsozd ízlés szerint. 

A virslit vágd be hosszában, és töltsd meg néhány vékony csík mozzarella sajttal. Tedd az egészet egy kanál forró olajba, és fedő alatt adj neki egy percet, amíg a sajt elolvad. Tedd őket a karalábé mellé, majd szórd meg az egészet a friss, felaprított petrezselyemmel. Kész a kicsit édeskés, könnyű és nem mindennapi főzelék egy kis újévi kötelezővel. 

Ha a szénhidrátok miatt aggódsz, keményítő nélkül, egy kicsit több lével szuper karalábéleves lesz belőle. Vega változatban vajban átfuttatott sült gesztenyét kínálj hozzá. 

kapcsolódó Currys sültkarfiol-főzelék
Currys sültkarfiol-főzelék

Ebben a főzelékben is együtt van minden ahhoz, hogy átmelegítsen, jóllakasson és nem utolsó sorban egy kicsit meghökkentsen azzal, hogy egy karfiolból még ezt is lehet. Szatmári Feri, a főzelékes a Díványon.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Napi nosztalgia: a nagymamád tejes pitéjét te is könnyen összedobhatod

Gyümölcsraguval, fahájas porcukorral és fűszeres narancslekvárral is nagyon finom, de akkor sem tévedsz nagyot, ha sűrű csokiszósszal és tejszínnel tálalod.

2022. február8., 07:24

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Mustra