Borsos-csilis forralt bor málnasziruppal – így még biztosan nem kóstolták a vendégeid!

Egy kevés málnaszörp, fekete bors, egy kevés Cayenne-csili, és máris még finomabb lett az, amit ezek nélkül is szerettünk.

Ez a kis meleg ital ráadásul nem osztja majd meg a társaságot: aki szereti a forralt bort, ezt is imádni fogja, aki túl macsónak érzi magát hozzá, a csilivel és a borssal talán vevő lesz egy kóstolóra.

Vaníliás-narancsos változatban is próbáld ki.
Vaníliás-narancsos változatban is próbáld ki.knape

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 2 üveg száraz vörösbor
  • 2 deci málnaszörp
  • 1 mokkáskanál szemes bors
  • 1 mokkáskanál cayenne-bors
  • 15 deka cukor
  • 2 darab fahéjrúd
  • 15 szem szegfűszeg
  • 5 szem szegfűbors
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd össze a hozzávalókat éppen addig, amíg a keverék már majdnem eléri a forráspontját. A legjobb, ha van egy melegentartód, amiben viszonylag alacsony hőfokon kap egy kis időt a forralt borod arra, hogy összeérjenek az ízek. Töltsd bögrékbe vagy hőáló poharakba, és tálald forrón, citromkarikákkal. Ha kevésbé édesen szereted, felezd a cukor mennyiségét, ha pedig karácsonyi buliba szánod, egy-két deci rummal is felütheted. 

kapcsolódó A legjobb forraltbor-receptek a világ minden tájáról
A legjobb forraltbor-receptek a világ minden tájáról

Mutatjuk, hogyan készítik az olaszok, a franciák és a svédek.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ebben van a bejglicsücskök helye: narancsos-sajtkrémes bejgli pop cake

Ez a sütinyalóka mákos, gesztenyés és akár diós bejgliből is összedobható. Csak törd morzsásra az alapanyagokat, adj hozzá klassz, narancsos aromákat és mártsd kedvenc csokid felolvasztott változatába. A gesztenyésnek akár a fehér csokis matchabevonat is jól áll.

2020. december26., 06:04

Ennek az ünnepi diós sültnek minden vega vendég örülni fog

Már csak egy nagy adag gravy, vörösáfonya-szósz és egy finom vajas krumplipüré kell mellé, ha pedig még elegánsabbá tennéd, barackos ragut és narancshéjjal ízesített hercegnőburgonyát kínálj köretnek.

2020. december18., 06:08

Puha, meleg tejes kifli reggelire – így készítsd el

Tejeskávé mellett, egy kis adag, lágy, sós vajjal egyszerűen verhetetlen.

január15., 06:24

Még egy klassz előétel az ünnepekre: gyors lazacos kosárkák

Akár karácsonyi vendégváró is lehet ez a finomság, de egy hosszabb menüsor előtt előételként is bevetheted. Ha téli hangulatúvá varázsolnád, egy kevés friss gyömbérrel és egy csipet szerecsendióval érdemes megtenned.

2020. december25., 06:28

Vegán január diétásan: isteni kuszkuszsaláta jó fűszeresen, aranymazsolával

Magában is laktató, de akkor is remek, ha egy nagy szelet vegán sajtot grillezel hozzá, vagy épp szejtánt rántasz ki mellé.

január12., 06:24

Egyre hidegebb van, jöhet a forralt bor – nálunk egy titkos hozzávaló is került bele

Egy jó forraltbor-recept mindig hasznos, ha van kéznél, akár egy-egy házibuliról van szó, akár a hétvégét dobnád fel egy adaggal.

2021. november20., 16:12

Mustra