Borsos-csilis forralt bor málnasziruppal – így még biztosan nem kóstolták a vendégeid!

Egy kevés málnaszörp, fekete bors, egy kevés Cayenne-csili, és máris még finomabb lett az, amit ezek nélkül is szerettünk.

Ez a kis meleg ital ráadásul nem osztja majd meg a társaságot: aki szereti a forralt bort, ezt is imádni fogja, aki túl macsónak érzi magát hozzá, a csilivel és a borssal talán vevő lesz egy kóstolóra.

Vaníliás-narancsos változatban is próbáld ki.
Vaníliás-narancsos változatban is próbáld ki.knape

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 2 üveg száraz vörösbor
  • 2 deci málnaszörp
  • 1 mokkáskanál szemes bors
  • 1 mokkáskanál csilipor (Cayenne-bors)
  • 15 deka cukor
  • 2 darab fahéjrúd
  • 15 szem szegfűszeg
  • 5 szem szegfűbors
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd össze a hozzávalókat éppen addig, amíg a keverék már majdnem eléri a forráspontját. A legjobb, ha van egy melegentartód, amiben viszonylag alacsony hőfokon kap egy kis időt a forralt borod arra, hogy összeérjenek az ízek. Töltsd bögrékbe vagy hőáló poharakba, és tálald forrón, citromkarikákkal. Ha kevésbé édesen szereted, felezd a cukor mennyiségét, ha pedig karácsonyi buliba szánod, egy-két deci rummal is felütheted. 

kapcsolódó A legjobb forraltbor-receptek a világ minden tájáról
A legjobb forraltbor-receptek a világ minden tájáról

Mutatjuk, hogyan készítik az olaszok, a franciák és a svédek.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Maradék szárnyasból is finom a karácsonyi Cobb-saláta

Egy kevés maradék főtt gesztenye és aszalt gyümölcs is került ebbe a karácsonyi maradékmentő tálba, nem is bántuk meg.

2020. december23., 06:04

Könnyű és különleges: tárkonyos pulykaragu szőlővel és mascarponéval

Ha idén ünnepekkor viszonylag könnyű ételekben gondolkodsz, készítsd el ezt a pulykaragut szőlővel. Fűszeres bulgur, de akár egy kevés baconnel feltuningolt barna rizs is remekül illik hozzá.

2020. december23., 06:04

Köret és főétel is lehet: gesztenyés kuszkusszal töltött padlizsán

Húsok mellé keleti hangulatú köret, vega és diétázó vendégek számára remek karácsonyi finomság ez a gesztenyével és áfonyával tálalt, jó sok fűszeres kuszkusszal megtöltött finomság.

2020. december18., 06:08

Maradékmentés okosan: készíts barackos csirkeragut a megmaradt aszalt gyümölcsökkel

Ha kezdő vagy a konyhában, akkor is menni fog ez a gyors csirkés fogás, amit egyszerű párolt rizzsel vagy forró vajban átforgatott, zsályás házi gyúrt tésztával érdemes tálalnod.

2020. december25., 06:28

Ennek az ünnepi diós sültnek minden vega vendég örülni fog

Már csak egy nagy adag gravy, vörösáfonya-szósz és egy finom vajas krumplipüré kell mellé, ha pedig még elegánsabbá tennéd, barackos ragut és narancshéjjal ízesített hercegnőburgonyát kínálj köretnek.

2020. december18., 06:08

Készíts klassz fasírtot a karácsonyi maradékokból!

Ha maradt egy kevés darált hús a töltött káposztából és egy kevés aszalt gyümölcs a sütemények alapanyagai közül, ezt a finomságot dobd össze!!

2020. december24., 06:24

Mustra