Szuper leves alig fél óra alatt: brokklikrémleves füstölt hallal

Egy brokkoli, tejszín és egy kis adag füstölt hal is elég ahhoz, hogy egy izgalmas levest dobj össze, ami ráadásul nemcsak ízekben, hanem vitaminokban és jótékony ómega-3-ban is gazdag. Mutatjuk, hogyan!

Szuper néha egy-egy adag frissen sült lazac, és estig tudnánk enni a kaviáros falatokat és a szavasgombás brownie-t is, de talán nem kell mindig a menőzés. Mutatjuk, hogy készíts ünnepi fogást a hűtőben árválkodó brokkoliból és a füstölt halszeletekből. Ha a karácsonyi halászlét bonyolultnak találnád, kínáld a halat ebben az egészséges változatban!

Egészséges és a hal is illik hozzá.
Egészséges és a hal is illik hozzá.Derkien

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kisebb fej brokkkoli
  • 1 burgonya
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 8 deci alaplé
  • 2 deci főzőtejszín
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 csésze füstölt halszeletek csíkokra vágva
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit, burgonyát és a fokhagymát vágd apróra, majd tedd fel főni az alaplében. Úgy 20 perc után, ha megfőttek, pürésítsd botmixerrel, aztán mehet bele a tejszín és ha úgy érzed, akkor só és bors. Tálaláskor helyezd mellé vagy a tányérba a halszeleteket. Néhány csepp tejszínnel is díszítheted a levest. 

Ilyet még nem kóstoltál: mézeskalács-fűszeres fehérrépa-krémleves mézeskalácsmorzsával Ilyet még nem kóstoltál: mézeskalács-fűszeres fehérrépa-krémleves mézeskalácsmorzsával

Persze hogy furcsa, de ha nem ennénk néha furcsa dolgokat, sosem szerettük volna meg az olívabogyót, a kéksajtot, a velős pirítóst vagy a marhanyelvet tormával.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Készítsd a rántott halat csilivel és lime-mal – így még finomabb lesz!

Nem is gondolnád, mennyire feldobják ezek az egyszerű hozzávalók.

2021. november27., 09:24

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Ez a remek olasz, húsos raguleves akár önálló fogásként is megállja a helyét

Egy jó desszert mellette éppen elég, mondjuk egy sütőtökös krémmel és Amarettoval készült tiramisu, így a főfogás akár ki is maradhat. Ez a leves remekül laktat, főleg, ha egy nagy adag fokhagymás-fűszervajas kenyér is kerül mellé.

2021. október30., 12:52

Toszkán leves articsókával és parmezánnal – ezt fél óra alatt összedobod

Ha szereted az olasz fogásokat, de spórolnál a szénhidrátokkal, akkor neked találták ki ezt a remek, zöldséges levest. Azt nem állítanánk, hogy a burgonyás finomságból teljesen hiányoznak majd a kalóriák, de semmi pasta, semmi pizza, csak rengeteg zöldség és kétféle sajt adja a leves gerincét, így nyugodtan mehet a házi szakácskönyv egészséges receptek fejezetébe.

2021. október5., 09:20

Narancsos sütőtökkrémleves – pancettakockákkal lesz a legfinomabb

A kicsit édes, kicsit savanyú, téli hangulatú levesben a sós szalonnakockák nagyon izgalmas kontrasztot adnak.

2021. november15., 07:04

Egy remek, laktató vacsoratipp: kókuszkrémes csicseriborsóleves

Indiai hangulatú finomság, ami eléggé laktat ahhoz, hogy egy könnyű vacsora válhasson belőle. Miután elkészült apríts bele egy keveset azokból a friss zöldségekből, amiket épp a hűtőben találsz - az egészséges hozzávalókból remek levesbetét lesz.

2021. október4., 12:52

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek