Szuper leves alig fél óra alatt: brokklikrémleves füstölt hallal

Egy brokkoli, tejszín és egy kis adag füstölt hal is elég ahhoz, hogy egy izgalmas levest dobj össze, ami ráadásul nemcsak ízekben, hanem vitaminokban és jótékony ómega-3-ban is gazdag. Mutatjuk, hogyan!

Szuper néha egy-egy adag frissen sült lazac, és estig tudnánk enni a kaviáros falatokat és a szavasgombás brownie-t is, de talán nem kell mindig a menőzés. Mutatjuk, hogy készíts ünnepi fogást a hűtőben árválkodó brokkoliból és a füstölt halszeletekből. Ha a karácsonyi halászlét bonyolultnak találnád, kínáld a halat ebben az egészséges változatban!

Egészséges és a hal is illik hozzá.
Egészséges és a hal is illik hozzá.Fotó: Derkien

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kisebb fej brokkkoli
  • 1 burgonya
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 8 deci alaplé
  • 2 deci főzőtejszín
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 csésze füstölt halszeletek csíkokra vágva
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit, burgonyát és a fokhagymát vágd apróra, majd tedd fel főni az alaplében. Úgy 20 perc után, ha megfőttek, pürésítsd botmixerrel, aztán mehet bele a tejszín és ha úgy érzed, akkor só és bors. Tálaláskor helyezd mellé vagy a tányérba a halszeleteket. Néhány csepp tejszínnel is díszítheted a levest. 

Ilyet még nem kóstoltál: mézeskalács-fűszeres fehérrépa-krémleves mézeskalácsmorzsával
Ilyet még nem kóstoltál: mézeskalács-fűszeres fehérrépa-krémleves mézeskalácsmorzsával

Persze hogy furcsa, de ha nem ennénk néha furcsa dolgokat, sosem szerettük volna meg az olívabogyót, a kéksajtot, a velős pirítóst vagy a marhanyelvet tormával.

Tovább »

Még több recept

Tárkonyos salátaleves tejszínnel – friss, tavaszi és könnyű fogás

Levesbetétként a húsvétról maradt sonkából kockázz fel, pirítsd meg egy kicsit, és halmozd a leves közepére.

április25., 06:00

Mediterrán sült hal cukkinivel és szárított paradicsommal

Nincs is jobb azoknál a fogásoknál, amik amellett, hogy finomak, még egészségesek is, és készítésük kimerül azzal, hogy egy tepsibe dobáljuk a hozzávalókat. Ezek a tepsis-halas ételek pontosan ilyenek, hoztunk is belőlük mindjárt ötöt ezen a héten!

május14., 11:14

Infó még a szezon előtt: az őszibarackbefőtt egy kevés levendulával még finomabb lesz

A levendulát a rómaiak állítólag a fürdővízhez adagolták, mert úgy hitték, hogy segít az elmét és a testet is megtisztítani. Ha így van, még szívesebben esszük ezt a különleges befőttet, amit salátában és fagyik mellett is szeretünk.

július10., 06:04

A sajttorta mangóval igazi nyári különlegesség – ezt a változatot sütni sem kell

A sajttorta? Jó! A mangó! Jó! A hús? Jó! – mondaná  erre a Jóbarátokból Joey, ám mi most a darált marhát kihagytuk, és anélkül is egész jó ez a nyári torta, aminek az alapjaként egyszerű, mézes kekszet használtunk.

július10., 06:04

Tormakrémleves egyszerűen – egy kevés füstölt marhanyelvvel tálald

Érdemes minél gyakrabban enned tormát, a legújabb kutatások bebizonyították, hogy a frissen reszelt torma baktérium- és vírusölő hatása órákon át tart. Rajtunk ne múljon, hogy egy igazán élvezhető formában kerülhessen az asztalra.

március22., 06:00

A hideg zöldségkrémleves legjobb kísérője a pirított tökmag és egy kevés szarvasgombás olaj

Nyáron egy nagy kocka hideg eperszörppel leöntött rizskoch előtt például tökéletes ez a leves, amit füstölt paprikával és köménnyel magyarosra, bazsalikommal és oregánóval olasz hangulatúra készíthetsz el.

június6., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.