Szuper leves alig fél óra alatt: brokklikrémleves füstölt hallal

Egy brokkoli, tejszín és egy kis adag füstölt hal is elég ahhoz, hogy egy izgalmas levest dobj össze, ami ráadásul nemcsak ízekben, hanem vitaminokban és jótékony ómega-3-ban is gazdag. Mutatjuk, hogyan!

Szuper néha egy-egy adag frissen sült lazac, és estig tudnánk enni a kaviáros falatokat és a szavasgombás brownie-t is, de talán nem kell mindig a menőzés. Mutatjuk, hogy készíts ünnepi fogást a hűtőben árválkodó brokkoliból és a füstölt halszeletekből. Ha a karácsonyi halászlét bonyolultnak találnád, kínáld a halat ebben az egészséges változatban!

Egészséges és a hal is illik hozzá.
Egészséges és a hal is illik hozzá.Derkien

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kisebb fej brokkkoli
  • 1 burgonya
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 8 deci alaplé
  • 2 deci főzőtejszín
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 csésze füstölt halszeletek csíkokra vágva
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit, burgonyát és a fokhagymát vágd apróra, majd tedd fel főni az alaplében. Úgy 20 perc után, ha megfőttek, pürésítsd botmixerrel, aztán mehet bele a tejszín és ha úgy érzed, akkor só és bors. Tálaláskor helyezd mellé vagy a tányérba a halszeleteket. Néhány csepp tejszínnel is díszítheted a levest. 

kapcsolódó Ilyet még nem kóstoltál: mézeskalács-fűszeres fehérrépa-krémleves mézeskalácsmorzsával
Ilyet még nem kóstoltál: mézeskalács-fűszeres fehérrépa-krémleves mézeskalácsmorzsával

Persze hogy furcsa, de ha nem ennénk néha furcsa dolgokat, sosem szerettük volna meg az olívabogyót, a kéksajtot, a velős pirítóst vagy a marhanyelvet tormával.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez a toszkán fehérbabos leves pillanatok alatt elkészülő, igazi mediterrán finomság

Lassan érkeznek a hűvösebb esték, de mi felkészülten várjuk mindegyiket egy-két olyan fogással, amik a nyaralás hangulatát idézik meg.

augusztus17., 12:52

Eperleves mentával és kecskesajttal – imádni fogod a szokatlan kombinációt

Egy gyors fogás, ha éppen vendégeket vársz, vagy csak valami újat próbálnál ki a megszokott gyümölcsleves után. Készíts mellé grillezett csirkét rukkola-eper salátával és citromos-joghurtos öntettel, így lesz tökéletes ebéd vagy vacsora belőle.

július10., 11:24

Gyors, hideg avokádóleves – nyári ebédként, fenyőmaggal lesz a legfinomabb

Nagyjából 30 másodperc alatt elkészül, ha már az előkészületek is megvannak, és a végeredmény egy egészséges és nagyon finom leves, ami téli és nyári fogások mellé is remekül illik.

június30., 10:24

Süss vaníliás céklát a forrólevegős sütőben, nem fogod megbánni!

Ha elkészült, locsold meg egy kevés balzsamecettel, mehet hozzá só és frissen tört rózsabors, és egy kevés vajban forgasd meg, amíg meleg. Így lesz igazán tökéletes. És természetes: a hagyományos sütőben is ugyanolyan finom lesz.

szeptember25., 12:52

Füstös salmorejo - az andalúz paradicsomleves ihlette ezt a remek fogást

Nyáron bőven elég egy-egy hideg leves, és ha az uborkásat és a gazpachót már ismered, ezt a remek zöldségeset is próbáld ki.

június29., 10:24

Fűszeres padlizsánsaláta ázsiai hangulatban – köretként is bevetheted

A padlizsánsaláta úgy is tökéletes, ha az ember egy kis fokhagymával és joghurttal keveri el a grillezett és felkockázott szeleteket. És ha már van belőlük, miért ne lehetne a másik fele még ennél is izgalmasabb?

szeptember26., 11:24

Mustra