Szuper leves alig fél óra alatt: brokklikrémleves füstölt hallal

Egy brokkoli, tejszín és egy kis adag füstölt hal is elég ahhoz, hogy egy izgalmas levest dobj össze, ami ráadásul nemcsak ízekben, hanem vitaminokban és jótékony ómega-3-ban is gazdag. Mutatjuk, hogyan!

Szuper néha egy-egy adag frissen sült lazac, és estig tudnánk enni a kaviáros falatokat és a szavasgombás brownie-t is, de talán nem kell mindig a menőzés. Mutatjuk, hogy készíts ünnepi fogást a hűtőben árválkodó brokkoliból és a füstölt halszeletekből. Ha a karácsonyi halászlét bonyolultnak találnád, kínáld a halat ebben az egészséges változatban!

Egészséges és a hal is illik hozzá.
Egészséges és a hal is illik hozzá.Derkien

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kisebb fej brokkkoli
  • 1 burgonya
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 8 deci alaplé
  • 2 deci főzőtejszín
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 csésze füstölt halszeletek csíkokra vágva
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit, burgonyát és a fokhagymát vágd apróra, majd tedd fel főni az alaplében. Úgy 20 perc után, ha megfőttek, pürésítsd botmixerrel, aztán mehet bele a tejszín és ha úgy érzed, akkor só és bors. Tálaláskor helyezd mellé vagy a tányérba a halszeleteket. Néhány csepp tejszínnel is díszítheted a levest. 

Ilyet még nem kóstoltál: mézeskalács-fűszeres fehérrépa-krémleves mézeskalácsmorzsával Ilyet még nem kóstoltál: mézeskalács-fűszeres fehérrépa-krémleves mézeskalácsmorzsával

Persze hogy furcsa, de ha nem ennénk néha furcsa dolgokat, sosem szerettük volna meg az olívabogyót, a kéksajtot, a velős pirítóst vagy a marhanyelvet tormával.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Ezzel a minestrone levessel idézd meg Toscanát!

Az olasz konyhával nem tévedhetsz, a legtöbben szeretik, ráadásul általában egyszerűen összedobható fogásokat tartalmaz. Ez a leves is ilyen, és mivel ahány ház, annyi minestrone, a mi változatunkba ezúttal dupla adag sajt került.

2021. október10., 09:20

Gyors birsalmakrémleves pármaisonka-falatokkal és dióval

Ez az isteni leves egy kicsit fanyar, egy kicsit édes és egy kicsit savanykás, ráadásul akár hétköznap vacsorára, akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

2022. január4., 06:24

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Gazdag leves hétvégére babbal, csülökkel és savanyú káposztával

Csak tedd fel ezt a levest, olvass el néhány izgalmas cikket félóra alatt, és már tálalhatod is.

2021. november13., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek