Isteni japán sajttorta csak 3 összetevőből: a népszerű 日本のチーズケーキ

A fenti japán szöveg a helyi sajttortát takarja, aminek mindjárt két változata is van. Az egyik a puha, szuflé, a másik a sajtosabb – előbbi az, amit mindannyian ismerünk. Mutatunk is rá egy egyszerű receptet, amit aztán citrushéjjal felturbózott cukormázzal, porcukros matchával és akár önmagában is tálalhatsz.

Szóval van a tojásfehérjével készülő, szuflé jellegű sajttortájuk, és a nyugati változat krémsajttal és agaragarral – mindkettőnek millió variációja létezik. Japánba Amerikából került az egész sajttortaőrület, nem is olyan régen, alig néhány évtizede. Csak tojás, csoki és natúr krémsajt van ebben a vezióban, az embernek tényleg nagyon össze kell szednie magát, hogy el tudja rontani. 

 

Egy kis fehércsoki-öntet elfér mellette.
Egy kis fehércsoki-öntet elfér mellette.Fotó: kaorinne

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 deka natúr krémsajt
  • 15 deka fehér csokoládé
  • 4 tojás
Recept idők

Válaszd szét a tojásokat, majd verd fel a fehérjét. Olvaszd fel gőz fölött a csokit, keverd el a sajtkrémmel, utána mehet bele a tojássárgája is. Ha ezzel megvagy, keverd el benne óvatosan a tojásfehérjét, majd tedd egy kis tortaformába (vagy ha duplán készítetted, akkor nagyba). 

Gőzben süsd 170 fokon negyedórát, ugyanennyit 150 fokon, utána hagyd további 15 percig a sütőben, miután kikapcsoltad. 

Ízesítheted citrom- vagy lime-héjjal, mazsolával, vaníliával, készíthetsz mellé citrusos fehércsoki-szószt olvasztott fehér csokoládéból, citrushéjból és néhány kanál tejszínből. 

 

Sajtkrémteszt: melyik a legjobb?
Sajtkrémteszt: melyik a legjobb?

Nyolc sajtkrémet kóstoltunk, de minek? A végeredményen egyikünk sem lepődött meg. Azon azért igen, hogy milyen rémségeket lehet kapni ezen a néven.

Tovább »

Még több recept

Azt hitted, bevállalós vagy? Próbáld ki a jókant, a japán vörösbabzselét gesztenyével!

Azért azt sem egyszerű elérni, hogy egy édességben szinte az agaragar legyen a legkevésbé szokatlan hozzávaló.

november7., 12:00

A legtutibb lakásdísz télen, ami ajándékba is tökéletes: mézeskalács ház

Nagy konyhai tapasztalat nem kell hozzá, inkább csak idő és kreativitás. Legalább kétemberes móka, pont ettől alkalmas arra, hogy elhívd a tesód, a barátaid vagy a szerelmed, és közösen bénázzatok/menőzzetek egyet a készítésével.

december11., 09:24

Egy menő meglepetés sajtimádóknak: fűszeres kecskesajt üvegben

Nálunk kecskesajt, nálad lehet camembert, juhsajt, gomolya és kéksajt, de akár mozzarella is.

december10., 12:00

Ha imádjátok a különlegességeket: karácsonyi szarvasgombás brownie házi tejszínhabbal

A szarvasgomba semmihez sem hasonlítható aromája tökéletes fűszer egy ilyen csokis édességben.

november18., 12:04

Meglepetés, amivel nem tudsz tévedni: fehér csokoládé liofilizált eperrel

Nem is kérdés, hogy bármilyen csokiból és gyümölcsből készítheted, a mi kedvencünk ez az epres változat, amivel nem nagyon lehet mellélőni.

december9., 12:04

Házi levendulás méz – az édesszájúak imádni fogják!

Mehet a teába, vajas kenyérre, sajttortára, és persze sajtok és egy pohár bor mellett is elfér egy-egy csepp, vagy egy különleges melange-ot is készíthetsz belőle.

december9., 09:24

Mustra