Szóval van a tojásfehérjével készülő, szuflé jellegű sajttortájuk, és a nyugati változat krémsajttal és agaragarral – mindkettőnek millió variációja létezik. Japánba Amerikából került az egész sajttortaőrület, nem is olyan régen, alig néhány évtizede. Csak tojás, csoki és natúr krémsajt van ebben a vezióban, az embernek tényleg nagyon össze kell szednie magát, hogy el tudja rontani.
Hozzávalók 4 személyre
- 20 deka natúr krémsajt
- 15 deka fehér csokoládé
- 4 tojás
Válaszd szét a tojásokat, majd verd fel a fehérjét. Olvaszd fel gőz fölött a csokit, keverd el a sajtkrémmel, utána mehet bele a tojássárgája is. Ha ezzel megvagy, keverd el benne óvatosan a tojásfehérjét, majd tedd egy kis tortaformába (vagy ha duplán készítetted, akkor nagyba).
Gőzben süsd 170 fokon negyedórát, ugyanennyit 150 fokon, utána hagyd további 15 percig a sütőben, miután kikapcsoltad.
Ízesítheted citrom- vagy lime-héjjal, mazsolával, vaníliával, készíthetsz mellé citrusos fehércsoki-szószt olvasztott fehér csokoládéból, citrushéjból és néhány kanál tejszínből.
Nyolc sajtkrémet kóstoltunk, de minek? A végeredményen egyikünk sem lepődött meg. Azon azért igen, hogy milyen rémségeket lehet kapni ezen a néven.
Tovább olvasom