A legfontosabb tanács, hogy lehet az omlettet alapjaiban variálni, viszont nem szabad.
Az omlett tojásból van, nem vajból és tojásból, nem vízzel, nem tejszínesen, nem tejfölösen, hanem csak úgy, tojásosan. Tejjel és liszttel már frittata a neve – ebben az esetben nem kell összehajtani sem, amikor elkészül. Emellett az is lényeges, hogy az omlett kis lángon süljön, kevés zsiradékon, illetve ne legyen túl vékony sem, mert akkor könnyen szakad és törik.
A tölteléke viszont ezerféle lehet: jó sajttal, sonkával, lecsósan, friss zöldségekkel vagy akár önnmagában. A legfinomabb talán így, a vajban párolt erdei gombákkal, az olvadt mozzarellával és az aromás parmezánnal.
Hozzávalók 2 személyre
- 1 bögre erdeigomba-keverék
- 5 tojás
- 1 evőkanál vaj (és még egy kicsi a sütéshez)
- 1 evőkanál parmezán
- 1 kis csésze reszelt mozzarella
- ízlés szerint só és bors
Elkészítés:
Az egésszel annyi dolgod lesz, hogy vajban megpárolod a gombakeveréket, majd sózod és borsozod. Ezek után olvassz vajat egy serpenyőben, tedd bele az előre összekevert és sóval, borssal ízesített tojásokat (akár néhány percig lefedve is sütheted). Amikor az alja már szilárd, szórd meg a sajtokkal és a gombával, majd hajtsd félbe. Ha kivetted a serpenyőből, felezd el és tálald friss koktélparadicsommal, olívával és vajas pirítóssal.