Ezt már csak megérdemeljük reggelente: omlett erdei gombákkal és parmezánnal

Egy menő változata következik a klasszikus omlettnek, amihez néhány fontos tanácsot is adunk. Ha van otthon egy kis szarvasgombaolajad, egy cseppet adj abból is a tojásokhoz, úgy még érdekesebb lesz a végeredmény.

A legfontosabb tanács, hogy lehet az omlettet alapjaiban variálni, viszont nem szabad.

Az omlett tojásból van, nem vajból és tojásból, nem vízzel, nem tejszínesen, nem tejfölösen, hanem csak úgy, tojásosan. Tejjel és liszttel már frittata a neve – ebben az esetben nem kell összehajtani sem, amikor elkészül. Emellett az is lényeges, hogy az omlett kis lángon süljön, kevés zsiradékon, illetve ne legyen túl vékony sem, mert akkor könnyen szakad és törik. 

A tölteléke viszont ezerféle lehet: jó sajttal, sonkával, lecsósan, friss zöldségekkel vagy akár önnmagában. A legfinomabb talán így, a vajban párolt erdei gombákkal, az olvadt mozzarellával és az aromás parmezánnal. 

 

Ha összehajtod omlett, ha nem, akkor frittata.
Ha összehajtod omlett, ha nem, akkor frittata.Lilechka75

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 bögre erdeigomba-keverék
  • 5 tojás
  • 1 evőkanál vaj (és még egy kicsi a sütéshez)
  • 1 evőkanál parmezán
  • 1 kis csésze reszelt mozzarella
  • ízlés szerint só és bors
Recept idők

Elkészítés:

Az egésszel annyi dolgod lesz, hogy vajban megpárolod a gombakeveréket, majd sózod és borsozod. Ezek után olvassz vajat egy serpenyőben, tedd bele az előre összekevert és sóval, borssal ízesített tojásokat (akár néhány percig lefedve is sütheted). Amikor az alja már szilárd, szórd meg a sajtokkal és a gombával, majd hajtsd félbe. Ha kivetted a serpenyőből, felezd el és tálald friss koktélparadicsommal, olívával és vajas pirítóssal.

 

kapcsolódó Na most akkor meg kell mosni a gombát vagy sem?
Na most akkor meg kell mosni a gombát vagy sem?

Régi hiedelem, hogy ha megmossuk a gombát, rengeteg vizet szív magába, összeszottyad, és az ízéből is veszít. Igaz ez?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Tészta krémes gombaszósszal – egy kevés pirított fenyőmaggal a tetején tálald

A ropogós fenyőmag egyszerűen fantasztikus a krémes tészta tetején, és talán mondanunk sem kell, hogy a házi, gyúrt változattal lesz igazán tökéletes a végeredmény.

szeptember8., 12:52

Gombás-sajtos gnocchi – jó sok sült fokhagymával lesz az igazi

Sosem árt, ha van otthon egy adag előre elkészített, sült fokhagyma. Sokáig eláll, és remek saláták tetején, sós muffinok hozzávalójaként, de akár egy-egy tésztás fogásnak is finom ízesítője lesz.

július26., 12:52

Triplacsokis amerikai palacsinta – akár cukormentesen is készítheted

Ha zabpehelyliszttel készül és édesítővel készült hozzávalókat választasz, akár egy alacsony glikémiás indexű fogás is lehet ebből a remek palacsintából. Ha extrém elegánsan tálalnád, frissen felvert tejszínhabot kanalazz rá, és liofilizált gyümölcsökkel szórd meg.

szeptember23., 11:24

Reggeli burrito tojással és jó sok sajttal

Bármelyik kedvenc zöldséged mehet bele, nálunk a bab, a kukorica és a kaliforniai paprika kombinációja sikerült a legjobban.

július31., 10:44

Ha már unod a csirke-rizs kombót, próbáld ki ezt a klassz csirkebiryanit!

Római tálban a legfinomabb ez a remek indiai fogás, ami még mindig csirke és rizs, csak éppen egy sokkal különlegesebb formában tálalva.

szeptember24., 10:24

Gyors gombás-spenótos lasagne – kétféle sajttal egy kevés kevés baconnel lesz még finomabb

Ha szereted a hagyományos változatot, érdemes kipróbálnod ezt a valamivel egészségesebb verziót is. Ha épp van időd rá, egy hatalmas adag besamelt is készíts az olvadt sajtos réteg alá, ha pedig sietsz, mascarpone és ricotta fokhagymás keverékét kanalazd a helyére.

május29., 12:52

Mustra