Ezt már csak megérdemeljük reggelente: omlett erdei gombákkal és parmezánnal

Egy menő változata következik a klasszikus omlettnek, amihez néhány fontos tanácsot is adunk. Ha van otthon egy kis szarvasgombaolajad, egy cseppet adj abból is a tojásokhoz, úgy még érdekesebb lesz a végeredmény.

A legfontosabb tanács, hogy lehet az omlettet alapjaiban variálni, viszont nem szabad.

Az omlett tojásból van, nem vajból és tojásból, nem vízzel, nem tejszínesen, nem tejfölösen, hanem csak úgy, tojásosan. Tejjel és liszttel már frittata a neve – ebben az esetben nem kell összehajtani sem, amikor elkészül. Emellett az is lényeges, hogy az omlett kis lángon süljön, kevés zsiradékon, illetve ne legyen túl vékony sem, mert akkor könnyen szakad és törik. 

A tölteléke viszont ezerféle lehet: jó sajttal, sonkával, lecsósan, friss zöldségekkel vagy akár önnmagában. A legfinomabb talán így, a vajban párolt erdei gombákkal, az olvadt mozzarellával és az aromás parmezánnal. 

 

Ha összehajtod omlett, ha nem, akkor frittata.
Ha összehajtod omlett, ha nem, akkor frittata.Fotó: Lilechka75

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 bögre erdeigomba-keverék
  • 5 tojás
  • 1 evőkanál vaj (és még egy kicsi a sütéshez)
  • 1 evőkanál parmezán
  • 1 kis csésze reszelt mozzarella
  • ízlés szerint só és bors
Recept idők

Elkészítés:

Az egésszel annyi dolgod lesz, hogy vajban megpárolod a gombakeveréket, majd sózod és borsozod. Ezek után olvassz vajat egy serpenyőben, tedd bele az előre összekevert és sóval, borssal ízesített tojásokat (akár néhány percig lefedve is sütheted). Amikor az alja már szilárd, szórd meg a sajtokkal és a gombával, majd hajtsd félbe. Ha kivetted a serpenyőből, felezd el és tálald friss koktélparadicsommal, olívával és vajas pirítóssal.

 

Na most akkor meg kell mosni a gombát vagy sem?
Na most akkor meg kell mosni a gombát vagy sem?

Régi hiedelem, hogy ha megmossuk a gombát, rengeteg vizet szív magába, összeszottyad, és az ízéből is veszít. Igaz ez?

Tovább »

Még több recept

Hát egy kis crème brûlée-t már csak megehetünk hétköznap délután

Ne tévesszen meg a neve, ez a desszert egyszerű, simán belefér ráérős hétköznapokon is.

november6., 12:04

Sznoboskodj velünk ma is: Crêpes Suzette

A neve alapján úgy tűnik, hogy egy bonyolult francia desszert, miközben csak egy kis vajas-karamelles narancslikőrben forgatjuk meg, és már kész is.

november5., 12:04

Nem csak szendvicsben finom: tojássaláta curryvel és újhagymával

Ősszel a legjobb egy adag sült sonkával, amikor egy-egy esős napon is tavaszhangulatod lesz tőle.

november5., 10:44

Isteni japán sajttorta csak 3 összetevőből: a népszerű 日本のチーズケーキ

Fehér csokis, krémsajtos szuflétorta.

november11., 12:04

Babpogácsás vega burger – egy kis BBQ-szósszal lesz az igazi

Egy szelet cheddarral lesz az igazi.

november8., 11:24

Gourmet-riadó: erdeigomba-krémleves aszalt vörös áfonyával

A finom, fanyar és édeskés áfonya nem kötelező elem, tálalhatod vajban megforgatott csicseriborsóval vagy fűszeres kenyérkockákkal is.

november11., 10:44

Mustra