Együtt az édes, a sós és a csípős: ananászos csirkecombok

Amilyen fura a pizzán, legalább annyira finom a frissen sült, sós, fűszeres húsokkal az ananász, amihez ha végül egy kis kesudiót, bébikukoricát vagy pirított kaliforniai paprikát adunk, akkor már nagyjából el is készült a vacsora, amit lelkiismeret-furdalás nélkül falhatunk be.

Az ananásznak számos egészségügyi előnyt tulajdonítanak, amik között szerepel a köhögés, a megfázás gyógyítása, az emésztés javítása, a fogyás elősegítése, de még a látás javítása is. Az a legjobb az egészben, hogy az íze miatt is érdemes enni függetlenül attól, hogy mi igaz a népi és orvosi megfigyelésekből. Ez a csirkés fogás megint egy „tálbadobálós” étel, amihez elég egy-egy adag kukoricás rizs egy kis csilivel, és még mindig csirkét eszel rizzsel és zöldséggel, csak egy kicsit különlegesebben. 

Egy kis kukoricás rizs és el is készültél.
Egy kis kukoricás rizs és el is készültél.ulrike brusch

Hozzávalók 2 személyre

  • 5 szelet ananász
  • 0.5 kiló csirkecomb
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 fél mokkáskanál cayenne-bors
  • 1 kis pohár ananászlé
  • ízlés szerint currypor, só és bors
  • 2 színes kaliforniai paprika
  • 3 szál zöldhagyma
  • 2 marék kesudió
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál fehérborecet
Recept idők

Elkészítés:

Keverd össze a szójaszószt a Cayenne-borssal, olajjal az ananászlével, a sóval, borssal és a curryvel. Add hozzá a mézet és az ecetet, ezzel kend be a csirkecombokat, majd hagyd legalább egy órán át a hűtőben. A kaliforniai paprikákat vágd csíkokra, szeleteld fel a zöldhagymát, majd keverd össze őket a felkockázott ananászdarabokkal. Mehet az egész egy hőálló kerámiatálba. A keverék tetejére tedd a csirkecombokat, öntözd meg az egészet a megmaradt páclével. Tedd a hőálló tálat a sütőbe, majd süsd készre az ananászos csirkét legalább egy óra alatt. Ha van otthon kesudió, pirítsd meg, szórj abból is a tetejére. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek