Együtt az édes, a sós és a csípős: ananászos csirkecombok

Amilyen fura a pizzán, legalább annyira finom a frissen sült, sós, fűszeres húsokkal az ananász, amihez ha végül egy kis kesudiót, bébikukoricát vagy pirított kaliforniai paprikát adunk, akkor már nagyjából el is készült a vacsora, amit lelkiismeret-furdalás nélkül falhatunk be.

Az ananásznak számos egészségügyi előnyt tulajdonítanak, amik között szerepel a köhögés, a megfázás gyógyítása, az emésztés javítása, a fogyás elősegítése, de még a látás javítása is. Az a legjobb az egészben, hogy az íze miatt is érdemes enni függetlenül attól, hogy mi igaz a népi és orvosi megfigyelésekből. Ez a csirkés fogás megint egy „tálbadobálós” étel, amihez elég egy-egy adag kukoricás rizs egy kis csilivel, és még mindig csirkét eszel rizzsel és zöldséggel, csak egy kicsit különlegesebben. 

Egy kis kukoricás rizs és el is készültél.
Egy kis kukoricás rizs és el is készültél.ulrike brusch

Hozzávalók 2 személyre:

  • 5 szelet ananász
  • 0.5 kiló csirkecomb
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 fél mokkáskanál cayenne-bors
  • 1 kis pohár ananászlé
  • ízlés szerint currypor, só és bors
  • 2 színes kaliforniai paprika
  • 3 szál zöldhagyma
  • 2 marék kesudió
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál fehérborecet
Recept idők

Elkészítés:

Keverd össze a szójaszószt a Cayenne-borssal, olajjal az ananászlével, a sóval, borssal és a curryvel. Add hozzá a mézet és az ecetet, ezzel kend be a csirkecombokat, majd hagyd legalább egy órán át a hűtőben. A kaliforniai paprikákat vágd csíkokra, szeleteld fel a zöldhagymát, majd keverd össze őket a felkockázott ananászdarabokkal. Mehet az egész egy hőálló kerámiatálba. A keverék tetejére tedd a csirkecombokat, öntözd meg az egészet a megmaradt páclével. Tedd a hőálló tálat a sütőbe, majd süsd készre az ananászos csirkét legalább egy óra alatt. Ha van otthon kesudió, pirítsd meg, szórj abból is a tetejére. 

kapcsolódó Pénteki süti: vaníliás-ananászos kocka
Pénteki süti: vaníliás-ananászos kocka

Üde, friss ízű süti a hétre, szaftos, könnyű, igazi tavaszi hangulatú édesség.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Csirke narancsos-mascarponés változatban

Egy kis savanyított tökkel érdemes tálalnod ezt a különlegességet, de ha nincs sok időd, egy gyors saláta mellett is remek lesz. Nálunk rukkola, fehérbab, barack és uborka került a köretnek szánt salátába, amit narancsos-olívaolajas öntettel locsoltunk meg.

szeptember11., 12:52

Kung-pao csirke csípősen, kesudióval

Még egy csirkés fogás, amihez csak egy-két (nem is annyira) titkos összetevőt adtunk, így lett belőle egzotikus különlegesség.

szeptember12., 12:52

Ez az egyszerű avokádó-cékla saláta tökéletes őszi köret lesz

Az avokádótól krémes, a céklától különleges ez a remek saláta, és naná, hogy mivel ősz van, egy kevés friss zöld alma és ropogós, pirított dió sem maradt ki belőle.

szeptember26., 12:52

Fűszeres padlizsánsaláta ázsiai hangulatban – köretként is bevetheted

A padlizsánsaláta úgy is tökéletes, ha az ember egy kis fokhagymával és joghurttal keveri el a grillezett és felkockázott szeleteket. És ha már van belőlük, miért ne lehetne a másik fele még ennél is izgalmasabb?

szeptember26., 11:24

Egyszerű nyári, vajas-póréhagymás csirkecurry

Gyors és finom ragu, ami tökéletes egy adag vajas pirítóssal éppen úgy, mint egy sűrű, édesburgonya-püré mellett.

augusztus11., 10:44

Egyszerű csirkés-póréhagymás rizottó – fehérborral és parmezánnal a legfinomabb

Ha megismered a rizottó készítésének titkát, akkor rájössz, hogy nagyon könnyen elkészíthető, csak éppen mellette kell állnod a lehető legtökéletesebb, krémes végeredményért.

augusztus11., 10:24

Mustra