Együtt az édes, a sós és a csípős: ananászos csirkecombok

Amilyen fura a pizzán, legalább annyira finom a frissen sült, sós, fűszeres húsokkal az ananász, amihez ha végül egy kis kesudiót, bébikukoricát vagy pirított kaliforniai paprikát adunk, akkor már nagyjából el is készült a vacsora, amit lelkiismeret-furdalás nélkül falhatunk be.

Az ananásznak számos egészségügyi előnyt tulajdonítanak, amik között szerepel a köhögés, a megfázás gyógyítása, az emésztés javítása, a fogyás elősegítése, de még a látás javítása is. Az a legjobb az egészben, hogy az íze miatt is érdemes enni függetlenül attól, hogy mi igaz a népi és orvosi megfigyelésekből. Ez a csirkés fogás megint egy „tálbadobálós” étel, amihez elég egy-egy adag kukoricás rizs egy kis csilivel, és még mindig csirkét eszel rizzsel és zöldséggel, csak egy kicsit különlegesebben. 

Egy kis kukoricás rizs és el is készültél.
Egy kis kukoricás rizs és el is készültél.Fotó: ulrike brusch

Hozzávalók 2 személyre:

  • 5 szelet ananász
  • 0.5 kiló csirkecomb
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 fél mokkáskanál cayenne-bors
  • 1 kis pohár ananászlé
  • ízlés szerint currypor, só és bors
  • 2 színes kaliforniai paprika
  • 3 szál zöldhagyma
  • 2 marék kesudió
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál fehérborecet
Recept idők

Elkészítés:

Keverd össze a szójaszószt a Cayenne-borssal, olajjal az ananászlével, a sóval, borssal és a curryvel. Add hozzá a mézet és az ecetet, ezzel kend be a csirkecombokat, majd hagyd legalább egy órán át a hűtőben. A kaliforniai paprikákat vágd csíkokra, szeleteld fel a zöldhagymát, majd keverd össze őket a felkockázott ananászdarabokkal. Mehet az egész egy hőálló kerámiatálba. A keverék tetejére tedd a csirkecombokat, öntözd meg az egészet a megmaradt páclével. Tedd a hőálló tálat a sütőbe, majd süsd készre az ananászos csirkét legalább egy óra alatt. Ha van otthon kesudió, pirítsd meg, szórj abból is a tetejére. 

Pénteki süti: vaníliás-ananászos kocka
Pénteki süti: vaníliás-ananászos kocka

Üde, friss ízű süti a hétre, szaftos, könnyű, igazi tavaszi hangulatú édesség.

Tovább »

Még több recept

Olasz étel, ami az ünnepi asztalon is finom: házi tészta csípős garnélával, friss fűszerekkel

A garnélával és a frissen főtt, házi tagliatellével egy olyan isteni fogást készíthetsz, amivel akár az ünnepi menüben is sikert arathatsz, de egy szimpla hétköznapot is fél óra alatt feldobhatsz vele.

november18., 11:24

Mediterrán változatban: húskenyér fekete olívával és aszalt paradicsommal

Millióféle húskenyér létezik, mi most olaszosan készítettük el a szeletelhető gigafasírtot.

november15., 11:24

Nem tudsz olyat, aki ne szeretné: ilyen a hagyományos csirkepaprikás

Te tudod, mi a különbség a paprikás és a pörkölt között? És számít ez egyáltalán?

október14., 12:13

Karácsonyra is elkészítheted: rozmaringos pulyka borban, gesztenyés-vajas pasztinákpürével

Mi lehetne ünnepibb egy gesztenyés-vörösboros fogásnál? Talán egy olyan étel, ami hagy is ünnepelni, vagyis nem akarja, hogy a konyhában töltsd a karácsonyi szabadság értékes óráit.

november20., 09:20

Pöri angolul, barna sörrel: marhahúsos stew

Ez egy macsó fogás.

november14., 11:24

Egy klasszikus ünnepi öltözetben: Wellington bélszín gesztenyével és pármai sonkával

Ebben a változatban a klasszikus, fűszeres gombatöltelék mellé egy kis édeskés főtt gesztenye is kerül. Ezt borítja majd a húst a friss levelestészta-réteg alatt.

november18., 09:24

Mustra