Az ananásznak számos egészségügyi előnyt tulajdonítanak, amik között szerepel a köhögés, a megfázás gyógyítása, az emésztés javítása, a fogyás elősegítése, de még a látás javítása is. Az a legjobb az egészben, hogy az íze miatt is érdemes enni függetlenül attól, hogy mi igaz a népi és orvosi megfigyelésekből. Ez a csirkés fogás megint egy „tálbadobálós” étel, amihez elég egy-egy adag kukoricás rizs egy kis csilivel, és még mindig csirkét eszel rizzsel és zöldséggel, csak egy kicsit különlegesebben.
Hozzávalók 2 személyre
- 5 szelet ananász
- 0.5 kiló csirkecomb
- 3 evőkanál szójaszósz
- 1 fél mokkáskanál cayenne-bors
- 1 kis pohár ananászlé
- ízlés szerint currypor, só és bors
- 2 színes kaliforniai paprika
- 3 szál zöldhagyma
- 2 marék kesudió
- 3 evőkanál olaj
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál fehérborecet
Elkészítés:
Keverd össze a szójaszószt a Cayenne-borssal, olajjal az ananászlével, a sóval, borssal és a curryvel. Add hozzá a mézet és az ecetet, ezzel kend be a csirkecombokat, majd hagyd legalább egy órán át a hűtőben. A kaliforniai paprikákat vágd csíkokra, szeleteld fel a zöldhagymát, majd keverd össze őket a felkockázott ananászdarabokkal. Mehet az egész egy hőálló kerámiatálba. A keverék tetejére tedd a csirkecombokat, öntözd meg az egészet a megmaradt páclével. Tedd a hőálló tálat a sütőbe, majd süsd készre az ananászos csirkét legalább egy óra alatt. Ha van otthon kesudió, pirítsd meg, szórj abból is a tetejére.