Nyaralós hangulat fél óra alatt: tejszínes tészta tenger gyümölcseivel

Nagyon hamar elkészül, csak néhány alapanyag kell hozzá, és így is egy különleges fogás lesz belőle, ami egy-egy hétköznap este, de akár ünnepi fogásként is tökéletes. A legjobb persze, ha valahol egy tengerparton, az apartman konyhájában készíted el, ahol minden hozzávalót frissen tudsz beszerezni.

A garnéla kevés zsírt és energiát tartalmaz, sok benne a fehérje, a vas és a B12-vitamin – még egy adag egészséges ómega-3 zsírsav is található benne. Ebben a fogásban egy jó adag tejszínes raguként kerül az asztalra, amit – ha van otthon – egy kevés kapribogyóval és kukoricával is feldobhatsz. 

A lime elhagyható.
A lime elhagyható.Rimma_Bondarenko

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 deci tejszín
  • ízlés szerint bazsalikom, kakukkfű, fehér bors és só
  • 1 hagyma felaprítva
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csésze garnéla
  • 1 csésze fésűkagyló
  • 2 evőkanál parmezán
  • 30 deka tagliatelle tészta
  • 1 evőkanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

Főzd a tésztát puhára sós vízben, közben közepes lángon kevergetve kezd el melegíteni a tejszínt és a vajat. Add hozzá a fűszernövényeket, a sót, a borsot, a hagymát, majd hagyd néhány percig rotyogni a szószt. Ezek után add hozzá a tenger gyümölcseit, amiket néhány perc alatt főzz puhára. Most mehet a keverékbe a parmezán, végül a leszűrt tészta, amit ha al dentére főztél, akkor hagyd néhány percig a fedő alatt, hogy magába tudja szívni a finom tejszínes keveréket. Egy lime reszelt héjával tálald.

kapcsolódó Sáfrányos-tejszínes garnéla - kezdőknek is
Sáfrányos-tejszínes garnéla - kezdőknek is

Nagyon egyszerű, villámgyors, és a kasszát sem terheli meg túlságosan. Ha kitenne magáért, ezzel villanthat.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Az epres francia pirítós töltött változata a legjobb reggeli, ha te is édesszájú vagy

Nem túl időigényes fogás, de éppen elég elegáns arra az esetre is, ha egy brunch kerekedik nálatok, ahol néhány szokatlan fogással dobnád fel a menüsort.

szeptember21., 10:24

Ha már unod a csirke-rizs kombót, próbáld ki ezt a klassz csirkebiryanit!

Római tálban a legfinomabb ez a remek indiai fogás, ami még mindig csirke és rizs, csak éppen egy sokkal különlegesebb formában tálalva.

szeptember24., 10:24

Új variáció pestós tésztára: sok tejszínes krémsajttal és ropogós mandulával is próbáld ki!

Ha egy szelet maradék grillezett csirkemell is akad otthon, ki ne hagyd ebből a remek tésztás fogásból!

július19., 12:52

Kéksajtos tészta dióval és csirkével – friss zöldalma-kockákkal a tetején a legfinomabb

Alig fél óra alatt elkészül ez a remek, különleges fogás, amiből nálunk az almakockák sem maradnak ki. Ha te kevésbé izgalmasabb változatban szeretnéd, a diós-csirkés-sajtos változatot dobd össze!

július13., 12:52

Ez a zöldségkebab zöldborsós-mustáros mártogatóssal lesz a legfinomabb

Mutatós köret, ami tökéletes arra az esetre is, ha vendégeket vársz. Sokkal szebb, mint egy adag párolt zöldség, pedig lényegében erről van szó. Ha egy kevés sajtkrémbe keversz sült hagymát, mustárt, majd sóval és zöld borssal ízesíted, tökéletes mártogatóst készítettél a zöldségek mellé.

szeptember24., 11:24

Gombás-tökös pite fűszeres tésztakéreggel

Egy remek őszi fogás következik, ami előételként, könnyű vacsoraként, vagy akár egy szelet grillezett karaj mellett is kiválóan megállja a helyét.

szeptember4., 12:52

Mustra