Nyaralós hangulat fél óra alatt: tejszínes tészta tenger gyümölcseivel

Nagyon hamar elkészül, csak néhány alapanyag kell hozzá, és így is egy különleges fogás lesz belőle, ami egy-egy hétköznap este, de akár ünnepi fogásként is tökéletes. A legjobb persze, ha valahol egy tengerparton, az apartman konyhájában készíted el, ahol minden hozzávalót frissen tudsz beszerezni.

A garnéla kevés zsírt és energiát tartalmaz, sok benne a fehérje, a vas és a B12-vitamin – még egy adag egészséges ómega-3 zsírsav is található benne. Ebben a fogásban egy jó adag tejszínes raguként kerül az asztalra, amit – ha van otthon – egy kevés kapribogyóval és kukoricával is feldobhatsz. 

A lime elhagyható.
A lime elhagyható.Fotó: Rimma_Bondarenko

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 deci tejszín
  • ízlés szerint bazsalikom, kakukkfű, fehér bors és só
  • 1 hagyma felaprítva
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csésze garnéla
  • 1 csésze fésűkagyló
  • 2 evőkanál parmezán
  • 30 deka tagliatelle tészta
  • 1 evőkanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

Főzd a tésztát puhára sós vízben, közben közepes lángon kevergetve kezd el melegíteni a tejszínt és a vajat. Add hozzá a fűszernövényeket, a sót, a borsot, a hagymát, majd hagyd néhány percig rotyogni a szószt. Ezek után add hozzá a tenger gyümölcseit, amiket néhány perc alatt főzz puhára. Most mehet a keverékbe a parmezán, végül a leszűrt tészta, amit ha al dentére főztél, akkor hagyd néhány percig a fedő alatt, hogy magába tudja szívni a finom tejszínes keveréket. Egy lime reszelt héjával tálald.

Sáfrányos-tejszínes garnéla - kezdőknek is
Sáfrányos-tejszínes garnéla - kezdőknek is

Nagyon egyszerű, villámgyors, és a kasszát sem terheli meg túlságosan. Ha kitenne magáért, ezzel villanthat.

Tovább »

Még több recept

Karácsonyra is elkészítheted: rozmaringos pulyka borban, gesztenyés-vajas pasztinákpürével

Mi lehetne ünnepibb egy gesztenyés-vörösboros fogásnál? Talán egy olyan étel, ami hagy is ünnepelni, vagyis nem akarja, hogy a konyhában töltsd a karácsonyi szabadság értékes óráit.

november20., 09:20

Mediterrán változatban: húskenyér fekete olívával és aszalt paradicsommal

Millióféle húskenyér létezik, mi most olaszosan készítettük el a szeletelhető gigafasírtot.

november15., 11:24

Egyszerű ünnepi fogás: narancsos-gyömbéres sütőtökkrémleves fűszeres tökmaggal

Az édeskés levesnek jól áll a borsban és paprikában megforgatott  fűszeres tökmag, ez ráadásul egy olyan étel, aminek a nagy része már el is készül azzal, hogy a tököt előző nap megsütöd.

november19., 10:40

Francia karácsony: konyakos libamájpástétom aszalt gyümölcsökkel

Szuper egyszerű fogás ez, amivel könnyen sikert arathatsz. Nem is kell nagyon más a tálaláshoz, csak egy zacskó natúr sós keksz, vagy friss, pirított kalácsszeletek.

november19., 11:20

Egy klasszikus felturbózva: gesztenyepüré narancsos habbal és narancslikőrös aszalt gyümölcsökkel

Mi úgy gondoljuk, hogy egyik karácsonyi szakácsnak sem feladata otthon megszakadni a munkában az ünnepek szent napjain. Úgyhogy itt egy szupergyors gesztenyepüré, hogy maradjon idő minden másra is.

november15., 12:04

Ha imádjátok a különlegességeket: karácsonyi szarvasgombás brownie házi tejszínhabbal

A szarvasgomba semmihez sem hasonlítható aromája tökéletes fűszer egy ilyen csokis édességben.

november18., 12:04

Mustra