Nyaralós hangulat fél óra alatt: tejszínes tészta tenger gyümölcseivel

Olvasási idő kb. 1 perc

Nagyon hamar elkészül, csak néhány alapanyag kell hozzá, és így is egy különleges fogás lesz belőle, ami egy-egy hétköznap este, de akár ünnepi fogásként is tökéletes. A legjobb persze, ha valahol egy tengerparton, az apartman konyhájában készíted el, ahol minden hozzávalót frissen tudsz beszerezni.

A garnéla kevés zsírt és energiát tartalmaz, sok benne a fehérje, a vas és a B12-vitamin – még egy adag egészséges ómega-3 zsírsav is található benne. Ebben a fogásban egy jó adag tejszínes raguként kerül az asztalra, amit – ha van otthon – egy kevés kapribogyóval és kukoricával is feldobhatsz. 

A lime elhagyható.
A lime elhagyható.Rimma_Bondarenko

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 deci tejszín
  • ízlés szerint bazsalikom, kakukkfű, fehér bors és só
  • 1 hagyma felaprítva
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csésze garnéla
  • 1 csésze fésűkagyló
  • 2 evőkanál parmezán
  • 30 deka tagliatelle tészta
  • 1 evőkanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

Főzd a tésztát puhára sós vízben, közben közepes lángon kevergetve kezd el melegíteni a tejszínt és a vajat. Add hozzá a fűszernövényeket, a sót, a borsot, a hagymát, majd hagyd néhány percig rotyogni a szószt. Ezek után add hozzá a tenger gyümölcseit, amiket néhány perc alatt főzz puhára. Most mehet a keverékbe a parmezán, végül a leszűrt tészta, amit ha al dentére főztél, akkor hagyd néhány percig a fedő alatt, hogy magába tudja szívni a finom tejszínes keveréket. Egy lime reszelt héjával tálald.

Sáfrányos-tejszínes garnéla - kezdőknek is Sáfrányos-tejszínes garnéla - kezdőknek is

Nagyon egyszerű, villámgyors, és a kasszát sem terheli meg túlságosan. Ha kitenne magáért, ezzel villanthat.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Vegán szingapúri tészta – ha egy könnyű, húsmentes fogásra vágysz

Egy könnyű, tésztás fogásra bármikor vevők vagyunk, és bár a grízessel és a sajtos-tejfölössel sincs semmi baj, néha az ember inkább egy-egy izgalmas és pofonegyszerűen összerittyenthető különlegességre vágyik. Íme az egyik ilyen kedvencünk!

2021. szeptember16., 11:24

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Gyors vacsoratipp: az olaszok citromos tésztája parmezánnal és vajjal a legfinomabb

Az olaszok nagyon szeretik az egyszerűen összeállítható tésztákat, és mi ennek csak örülni tudunk.

2021. november17., 09:24

Ramentészta különleges változatban, spenóttal és tojással

Ha az ember hozzájut egy nagy csomag, pillanatok alatt összedobható ramentésztához, már csak az a kérdés, hogy mivel érdemes feldobni, hogy valóban élvezhető fogás legyen belőle. Íme első tippünk!

2021. szeptember18., 10:24

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek