Tényleg lesz 4 összetevőből isteni, nutellás sajttorta? Igeen!!

Ha van a gasztronómiának történelmi pillanata, akkor az a négy összetevős, nutellás sajttorta megszületése. Amellett, hogy nincs ennél egyszerűbb édesség, az egész annyira finom, hogy egyáltalán nem tűnik fel, hogy 10 perc alatt dobta össze az ember, mindössze négy alapanyagból. És az sem, hogy úgy egymillió kalória van egy szeletben, de azt majd holnap ledolgozzuk.

Jó, tehát az érvek mellette:

1. Nutella.

2. Sajttorta.

3. Percek alatt elkészül.

4. Nem kell sütni, csak összekeverni.

5. Nem kell mérni semmit. 

6. Nagyon egyszerű összerakni, tényleg egy csimpánz is el tudná készíteni. 

7. Nagyon, nagyon, de tényleg nagyon finom. 

8. Fagyasztható, vagyis megcsinálod, és amikor jönnek a vendégek, reggel kiveszed, tálalás előtt megszórod kakaóporral, és kiosztod a receptjét, amit jó eséllyel mindenki el fog kérni. 

 

Torta és pohárkrém is lehet belőle.
Torta és pohárkrém is lehet belőle.KostyLogotheti

Hozzávalók 8 szelethez

  • 1 közepes üveg Nutella (400 grammos)
  • 4 darab natúr sajtkrém (200 grammos)
  • 2 zacskó keksz (egyenként 150-180gramm)
  • 10 deka olvasztott vaj
Recept idők

Elkészítés:

Törd össze a kekszeket egy aprítógépben, keverd hozzá az olvasztott vajat, majd nyomkodd egy tortaformába úgy, hogy legyen egy kis pereme. Melegítsd fel a nutellát egy kicsit (akár sütőben), és ha már meleg, akkor nagyon jól el tudod dolgozni a négy sajtkrémmel egy kanál segítségével. Öntsd a keveréket a kekszes alap tetejére, már el is készültél. Nyolc hatalmas szelet lesz, vagy 12 óvatos, nyugodtan tedd a legnagyobb tortaformába, elég nagy adag.

Ha két személyre készítenéd, és nem akarsz tortázni, akkor egy doboz sajtkrémből, 3 nagy kanál Nutellával készítsd el a pohárkrémet, amit durvára tört kekszmorzsával tudsz rétegezni, mondjuk, poharakba. Akár eperrel, mangóval is feldobhatod a szinteket.

Klónok harca: van olyan termék, ami képes megszorongatni a Nutellát?

Tesztünk során kilencféle Nutella klónt kóstoltunk meg. Naná, hogy voltak meglepetések.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Szőlővel és kekszből készül az egyik legegyszerűbb, tengerentúlról érkezett édesség

Egy doboz mag nélküli szőlőhöz az év bármely szakában könnyen hozzájuthatsz. Nálunk akkor készül leggyakrabban ez a desszert, amikor a vásárolt szőlő nem lett éppen a legédesebb – ebben a gyors édességben kifejezetten előny, ha egy kicsit savanykás.

2021. május8., 11:24

Ha csak egy őszi desszertet próbálsz ki idén, az ez a tökös-sajtkrémes legyen az

Fura kombó, mégis isteni lesz a végeredmény. A már bekevert tésztát egy kisebb tepsiben, de akár muffinformákban is megsütheted, mindkét változatban remek lesz. A tetejére narancslikőrrel elkevert tejszínhab vagy fahéjjal ízesített mascarpone illik a legjobban.

2021. október19., 11:24

Muffin őszi hangulatban fügével, ricottával és mandulával

Ha te is szívesen készíted az egyik legegyszerűbb desszertet, a hideg hónapokban a legjobb, ha őszi hangulatban dobod össze. A tetejére a céklalével színezett, fahéjjal és porcukorral kikevert vajkrém lesz a legfinomabb, így akár szép cupcake-ek is készülhetnek belőle.

2021. október18., 12:52

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Jeges málnamousse máklikőrrel – gyors és nagyon finom nyári desszert

A málnás édességekhez remekül illik a máklikőr, de ha épp az nincs kéznél, a málnás és a mandulás változatokkal meglocsolva is nagyon finom lesz ez a desszert.

2021. augusztus7., 10:24

Mustra