Jó, tehát az érvek mellette:
1. Nutella.
2. Sajttorta.
3. Percek alatt elkészül.
4. Nem kell sütni, csak összekeverni.
5. Nem kell mérni semmit.
6. Nagyon egyszerű összerakni, tényleg egy csimpánz is el tudná készíteni.
7. Nagyon, nagyon, de tényleg nagyon finom.
8. Fagyasztható, vagyis megcsinálod, és amikor jönnek a vendégek, reggel kiveszed, tálalás előtt megszórod kakaóporral, és kiosztod a receptjét, amit jó eséllyel mindenki el fog kérni.
Hozzávalók 8 szelethez
- 1 közepes üveg Nutella (400 grammos)
- 4 darab natúr sajtkrém (200 grammos)
- 2 zacskó keksz (egyenként 150-180gramm)
- 10 deka olvasztott vaj
Elkészítés:
Törd össze a kekszeket egy aprítógépben, keverd hozzá az olvasztott vajat, majd nyomkodd egy tortaformába úgy, hogy legyen egy kis pereme. Melegítsd fel a nutellát egy kicsit (akár sütőben), és ha már meleg, akkor nagyon jól el tudod dolgozni a négy sajtkrémmel egy kanál segítségével. Öntsd a keveréket a kekszes alap tetejére, már el is készültél. Nyolc hatalmas szelet lesz, vagy 12 óvatos, nyugodtan tedd a legnagyobb tortaformába, elég nagy adag.
Ha két személyre készítenéd, és nem akarsz tortázni, akkor egy doboz sajtkrémből, 3 nagy kanál Nutellával készítsd el a pohárkrémet, amit durvára tört kekszmorzsával tudsz rétegezni, mondjuk, poharakba. Akár eperrel, mangóval is feldobhatod a szinteket.