A piña colada 1978 óta Puerto Rico hivatalos itala, még dalt is írtak a csodálatos ananászos-kókuszos-rumos koktélről. Nem csoda, hogy rajongják: a kókusz és az ananász kombinációja mindent visz, persze, hogy mi sem hagyjuk ki egyiket sem ebből a különleges, meleg turmixból.
A kókusztej és a kókuszvíz között több különbség van, egyrészt az, hogy a kókusz melyik részéből származnak, de a tápanyagtartalmuk is különbözik. A kókuszvíz az a folyadék, amely a fiatal, akár még éretlen kókusz belsejében összegyűlik, a kókusztej pedig olyasvalami, ami a gyűmölcs húsából szárazik. Utóbbi kell most nekünk, és a jó hír, hogy otthon is el tudod készíteni.
A kókusz húsát vagy a kókuszreszeléket forrázd le, hagyd állni 10 percig, tumixold össze és szűrd le a keveréket.
Hozzávalók 1 személyre
- 2 deci kókusztej
- 1 szelet ananász
- 1 marék zabpehely
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál citrom vagy lime leve
Elkészítés:
Forrósítsd fel a kókusztejet, közben grillezd meg néhány perc alatt az ananászszeleteket (vagy süsd meg vajban). Ezek után dobj minden hozzávalót a turmixgépbe, és keverd őket krémesre. Ha sűrűnek találod, egy deci vízzel vagy ananászlével tudod hígabbá tenni. Tökéletesen indulhat vele a reggel, ráadásul tele van energiát adó, hasznos zsírokkal, vitaminokkal és a lassan felszívódó zabbal, így órákon át eltelít.