„A sodó? Jó! A lekvár? Jó! A hús? Jó!” – mondta a Jóbarátokban Joey, miközben egy elrontott angol trifle-t kanalazott. Valami ilyesmi jut eszébe az embernek erről a süteményről még talán akkor is, ha soha nem evett belőle. Mitől ne lenne isteni? A banán? Jó! A mogyoróvaj? Jó! A pite? Jó!
Ez a verzió pudingporral készül, hogy a kezdők se maradjanak ki az élményből – így tényleg nagyon egyszerűen összeállítható.
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához
- 30 deka liszt
- 15 deka vaj
- 2 evőkanál tejföl
- 1 fél mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál cukor
A töltelékhez
- 1 zacskó vaníliás pudingpor
- 5 deci tej
- 2 evőkanál mogyoróvaj
- 7 evőkanál cukor a karamellhez és a pudinghoz
- 3 banán felkarikázva
- 1 mokkáskanál só
- 1 evőkanál vaj
A tetejére
- 2 deci habtejszín
- 2 evőkanál cukor
- 2 marék mogyoró
Állítsd össze a tésztát a vajból, a lisztből és a tejfölből, majd tedd negyedórára a hűtőbe. Ezek után nyújtsd vékonyra, tedd a piteformába, szurkáld meg. Mehet rá egy sütőpapír, és ha nagyon profi vagy, babból vagy lencséből egy nehezék, így biztosan nem emelkedik meg a sütőben. Süsd 20 percen át, illetve amíg aranybarna lesz, majd tedd félre.
Amíg sül, készüljön el a puding, éppen úgy, ahogy a zacskóján olvasható, vagyis előbb egy kis tejjel keverd el a cukros pudingport, és csak ezek után add a maradék meleg tejhez. Ha már sűrű, keverj hozzá egy kis kanál sót és két evőkanál mogyoróvajat.
Készíts karamellt kis lángon 3 evőkanál cukorból. Amikor már aranybarna, adj hozzá egy kanál vajat, aztán forgasd meg benne a banánszeleteket. Ez a keverék mehet a pitetésztára, majd kanalazd rá a mogyoróvajas krémet. Ha ez kész, tedd a hűtőbe a süteményt. Közben verd fel a tejszínt két evőkanál cukorral, illetve pirítsd meg a mogyorót.
Ha a süti kihűlt, kanalazd rá a tejszínt, végül szórd meg a mogyoróval.