Hidegen és melegen is tökéletes: olasz csirkés-rizses saláta parmezánnal

Ebben a fogásban az a legjobb, hogy hideg salátaként és melegen is tökéletes. Ráadásul akár háromperces konyhai rutinnal is nagyon könnyű készíteni.

Nincs is menőbb fogás mostanában a csirke és rizs kombinációjánál, ami – legyen az ember bármilyen elkötelezett testépítő-palánta – bizony elég unalmas egy idő után. De nem akkor, ha olasz salátát készítesz belőle!

Hidegen zöldségekkel a legjobb.
Hidegen zöldségekkel a legjobb.SolStock

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagy evőkanál parmezán
  • 2 zacskó előgőzölt rizs
  • 1 közepes doboz paradicsompüré
  • ízlés szerint só, bors és olasz fűszerek
  • 1 nagy evőkanál ketchup
  • a sütéshez vaj és olaj
  • 20 deka csirkemell
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a két zacskó gyorsrizst, amíg elkészülnek, süsd meg a csíkokra vágott csirkefalatokat egy evőkanál vaj és két evőkanál olaj keverékén. (Csak néhány perc kell nekik.) Amikor elkészültek, sózd és borsozd őket, majd tedd félre.

A rizshez keverd a paradicsompürét, sót, olasz fűszereket és egy nagy kanál ketchupot. Ha megvan a rizses alap, mehetnek a keverékhez a csirkefalatok és legalább két evőkanál parmezán. Melegen is eheted, de másnap, hidegen is nagyon finom, főleg, ha friss paradicsomot, rukkolát, újhagymát és fekete olívát is keversz hozzá, és megszórod egy nagy adag frissen őrölt borssal.

Hogyan főzzek végre ehető rizst? Hogyan főzzek végre ehető rizst?

Ha szétfőzöd és pépes lesz, az a baj, de ha kicsit kemény marad a közepe, az a baj!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti tunkolós: tejszínes őszi marharagu tökkel

Egy kicsit ázsiai hangulatban készült nálunk ez a fogás, ami annyira szokatlan, hogy a köreten nem is érdemes sokat gondolkodnod mellé. Tökéletesen elég hozzá egy adag naan, vagy épp párolt rizs.

2021. november23., 10:24

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Gombás spenótos csirke – egy nagy adag olvadt sajtot is keverj bele!

Ha a végén mozzarellagolyókat is adsz ehhez a fokhagymás-spenótos fogáshoz, még finomabb lesz a mellé kínált házi tészta tetején. Ha a tésztának nem vagy a rajongója, süss mellé édesburgonyát, vagy tálald fűszeres rizzsel!

2021. november26., 07:04

Rántott csirkecsíkok mézes-csípős-szójaszószos mártogatóssal

A rántott csirke olyan klasszikus, amit a legválogatósabb felnőttek és gyerekek is örömmel befalnak, ha pedig felnőttek is kapnak belőle, ezt a csípős dipet készítsd el hozzá.

2021. október28., 11:24

Őszi barnarizses saláta almával és pirított dióval

Nálunk egy kis kéksajt is kerül bele, így lett tele igazán izgalmas, őszi aromákkal. Ha még tovább fokoznád az izgalmas ízeket, egy marék vörösszőlőt és néhány szelet fügét is adj hozzá.

2021. október2., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek