Hidegen és melegen is tökéletes: olasz csirkés-rizses saláta parmezánnal

Ebben a fogásban az a legjobb, hogy hideg salátaként és melegen is tökéletes. Ráadásul akár háromperces konyhai rutinnal is nagyon könnyű készíteni.

Nincs is menőbb fogás mostanában a csirke és rizs kombinációjánál, ami – legyen az ember bármilyen elkötelezett testépítő-palánta – bizony elég unalmas egy idő után. De nem akkor, ha olasz salátát készítesz belőle!

Hidegen zöldségekkel a legjobb.
Hidegen zöldségekkel a legjobb.Fotó: SolStock

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 nagy evőkanál parmezán
  • 2 zacskó előgőzölt rizs
  • 1 közepes doboz paradicsompüré
  • ízlés szerint só, bors és olasz fűszerek
  • 1 nagy evőkanál ketchup
  • a sütéshez vaj és olaj
  • 20 deka csirkemell
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a két zacskó gyorsrizst, amíg elkészülnek, süsd meg a csíkokra vágott csirkefalatokat egy evőkanál vaj és két evőkanál olaj keverékén. (Csak néhány perc kell nekik.) Amikor elkészültek, sózd és borsozd őket, majd tedd félre.

A rizshez keverd a paradicsompürét, sót, olasz fűszereket és egy nagy kanál ketchupot. Ha megvan a rizses alap, mehetnek a keverékhez a csirkefalatok és legalább két evőkanál parmezán. Melegen is eheted, de másnap, hidegen is nagyon finom, főleg, ha friss paradicsomot, rukkolát, újhagymát és fekete olívát is keversz hozzá, és megszórod egy nagy adag frissen őrölt borssal.

Hogyan főzzek végre ehető rizst?
Hogyan főzzek végre ehető rizst?

Ha szétfőzöd és pépes lesz, az a baj, de ha kicsit kemény marad a közepe, az a baj!

Tovább »

Még több recept

Ez a füstös-fűszeres jambalaya vegán változatban is tele van ízekkel

Húsevőknek tálald izgalmas köretként.

október17., 09:24

Nem csak szendvicsben finom: tojássaláta curryvel és újhagymával

Ősszel a legjobb egy adag sült sonkával, amikor egy-egy esős napon is tavaszhangulatod lesz tőle.

november5., 10:44

Látványos és különleges desszert: vaníliás aszúzselé szőlőszemekkel

A sűrű vaníliakrém tökéletesen összeillik az édes aszúban megdermedt, friss szőlőszemekkel.

november13., 12:00

Együtt az édes, a sós és a csípős: ananászos csirkecombok

Amilyen fura a pizzán, legalább annyira finom a frissen sült, sós, fűszeres húsokkal az ananász.

november7., 10:40

Nem tudsz olyat, aki ne szeretné: ilyen a hagyományos csirkepaprikás

Te tudod, mi a különbség a paprikás és a pörkölt között? És számít ez egyáltalán?

október14., 12:13

Más lett a világ egy kicsit mától: a Coleslaw nem is amerikai káposztasaláta

A kicsit édes és nagyon majonézes köret története jó eséllyel már a római korban kezdődött.

október10., 09:26

Mustra