Hidegen és melegen is tökéletes: olasz csirkés-rizses saláta parmezánnal

Ebben a fogásban az a legjobb, hogy hideg salátaként és melegen is tökéletes. Ráadásul akár háromperces konyhai rutinnal is nagyon könnyű készíteni.

Nincs is menőbb fogás mostanában a csirke és rizs kombinációjánál, ami – legyen az ember bármilyen elkötelezett testépítő-palánta – bizony elég unalmas egy idő után. De nem akkor, ha olasz salátát készítesz belőle!

Hidegen zöldségekkel a legjobb.
Hidegen zöldségekkel a legjobb.Fotó: SolStock

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 nagy evőkanál parmezán
  • 2 zacskó előgőzölt rizs
  • 1 közepes doboz paradicsompüré
  • ízlés szerint só, bors és olasz fűszerek
  • 1 nagy evőkanál ketchup
  • a sütéshez vaj és olaj
  • 20 deka csirkemell
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a két zacskó gyorsrizst, amíg elkészülnek, süsd meg a csíkokra vágott csirkefalatokat egy evőkanál vaj és két evőkanál olaj keverékén. (Csak néhány perc kell nekik.) Amikor elkészültek, sózd és borsozd őket, majd tedd félre.

A rizshez keverd a paradicsompürét, sót, olasz fűszereket és egy nagy kanál ketchupot. Ha megvan a rizses alap, mehetnek a keverékhez a csirkefalatok és legalább két evőkanál parmezán. Melegen is eheted, de másnap, hidegen is nagyon finom, főleg, ha friss paradicsomot, rukkolát, újhagymát és fekete olívát is keversz hozzá, és megszórod egy nagy adag frissen őrölt borssal.

Hogyan főzzek végre ehető rizst?
Hogyan főzzek végre ehető rizst?

Ha szétfőzöd és pépes lesz, az a baj, de ha kicsit kemény marad a közepe, az a baj!

Tovább »

Még több recept

Készítsd el ezt a melegen és hidegen is tálalható salátát kolbászból és csicseriborsóból

Jól illik hozzá a zeller, a fekete olíva, a petrezselyem, és ha szereted az érdekességeket, egy kevés keleti hangulatú fahéj, szerecsendió és római kömény is.

június17., 06:04

Barackkal és sós karamellel is finom a rizskoch

Persze hogy málnaszörppel a legfinomabb, de dobogós második helyre is kerülnie kell az egyik változatnak. Forró karamellszósszal és friss barackszeletekkel tálald.

május14., 06:04

Marhahúsos-uborkás saláta 5 összetevőből – néhány perc alatt különleges fogást dobhatsz össze

Ha épp van otthon egy kevés marhahús és friss uborka, nem érdemes kihagynod ezt az egyszerű fogást, ami ráadásul a napi kalóriák számát sem dobja meg túlságosan.

június18., 06:00

Sült karfiolból is készülhet saláta, ebben a változatban köretként is bevetheted

A sült karfiol alkalmas arra, hogy menő kínai mázas falatok készüljenek belőle édes-csípősen, szezámmaggal, de pizzaalapként is tökéletes, ahogy ebben a klassz, különleges salátában is.

június18., 06:00

Ez a mogyoróvajas tészta zöldségekkel gazdag és egészséges fogás

Ha egy kicsit tartalmasabbra szeretnéd, grillezz mellé paprikával és fokhagymával fűszerezett csirkemellcsíkokat vagy lassan sült kacsacombot.

július9., 06:04

Nálad is van a fagyasztóban zöldborsó? Ebben a tejszínes csirkelevesben tökéletes helye lesz!

A zöldborsóleves friss borsóból, hagyományos változatban is finom, főleg, ha egy kevés karalábé és indokolatlan mennyiségű grízgaluska is kerül bele. Ha még egy változatban kipróbálnád, legyen ez a tejszínes verzió.

április12., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.