Hidegen és melegen is tökéletes: olasz csirkés-rizses saláta parmezánnal

Ebben a fogásban az a legjobb, hogy hideg salátaként és melegen is tökéletes. Ráadásul akár háromperces konyhai rutinnal is nagyon könnyű készíteni.

Nincs is menőbb fogás mostanában a csirke és rizs kombinációjánál, ami – legyen az ember bármilyen elkötelezett testépítő-palánta – bizony elég unalmas egy idő után. De nem akkor, ha olasz salátát készítesz belőle!

Hidegen zöldségekkel a legjobb.
Hidegen zöldségekkel a legjobb.Fotó: SolStock

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 nagy evőkanál parmezán
  • 2 zacskó előgőzölt rizs
  • 1 közepes doboz paradicsompüré
  • ízlés szerint só, bors és olasz fűszerek
  • 1 nagy evőkanál ketchup
  • a sütéshez vaj és olaj
  • 20 deka csirkemell
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a két zacskó gyorsrizst, amíg elkészülnek, süsd meg a csíkokra vágott csirkefalatokat egy evőkanál vaj és két evőkanál olaj keverékén. (Csak néhány perc kell nekik.) Amikor elkészültek, sózd és borsozd őket, majd tedd félre.

A rizshez keverd a paradicsompürét, sót, olasz fűszereket és egy nagy kanál ketchupot. Ha megvan a rizses alap, mehetnek a keverékhez a csirkefalatok és legalább két evőkanál parmezán. Melegen is eheted, de másnap, hidegen is nagyon finom, főleg, ha friss paradicsomot, rukkolát, újhagymát és fekete olívát is keversz hozzá, és megszórod egy nagy adag frissen őrölt borssal.

Hogyan főzzek végre ehető rizst?
Hogyan főzzek végre ehető rizst?

Ha szétfőzöd és pépes lesz, az a baj, de ha kicsit kemény marad a közepe, az a baj!

Tovább »

Még több recept

Téli tökös-almás saláta: halak mellett is kipróbálhatod

A tárkony és a citrom a domináns fűszerei ennek a salátának, amitől tökéletes kísérője lesz ez a fogás a legegyszerűbb grillezett halszeletnek is.

január10., 06:04

Krémes rizsleves – rengeteg friss zöldséggel a legfinomabb

Ne csak köretként gondolj a rizsre – desszerteket és akár egy jó levest is készíthetsz belőle. Ez a gyors változat nálunk egy kevés tejszínnel, citrommal, tárkonnyal és friss, napon szárított sonkaszeletekkel készült.

január6., 06:04

Vörös áfonyás csirkesaláta – így nem lesz unalmas a csirkemell

A csirkemellből könnyen lehet a rizs és a saláta mellett egy száraz, unalmas fogás, de nem akkor, ha fahéjas joghurtba pácolod, és ezzel a klassz, vörös áfonyás salátával tálalod.

január22., 06:04

Ez a mangós pohárkrém tökéletes desszert, ha valami könnyűt és egyszerűt készítenél

A desszertektől nehéz teljes egészében megszabadulnunk, de arra azért van esély, hogy egy kicsit egészségesebben készítsd őket. Ezt a pohárkrémet kókusztejszínnel és friss mangóval dobtuk fel.

január17., 06:04

Ropogós káposzta-garnéla saláta – könnyű vacsora ázsiai hangulatban

Ha te sem rajongsz az unalmas salátákért, dobd fel az egyik legegészségesebb fogást ázsiai fűszerekkel és néhány különleges alapanyaggal. Sokkal finomabb és izgalmasabb minden hozzávaló ebben az édes-csípős hangulatban.

január23., 06:04

Barna kenyérrel a legfinomabb ez a szilvalekváros, füstölt sajtos melegszendvics

A sajt és a szilva akkor is tökéletes páros, ha elsőre elég bizarr kombónak hangzik. Dobj rá néhány szelet napon szárított sonkát, pakold meg a tetejét snidlinggel és madársalátával, és meglátod, mennyire addiktív a végeredmény.

január23., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.