Hidegen és melegen is tökéletes: olasz csirkés-rizses saláta parmezánnal

Ebben a fogásban az a legjobb, hogy hideg salátaként és melegen is tökéletes. Ráadásul akár háromperces konyhai rutinnal is nagyon könnyű készíteni.

Nincs is menőbb fogás mostanában a csirke és rizs kombinációjánál, ami – legyen az ember bármilyen elkötelezett testépítő-palánta – bizony elég unalmas egy idő után. De nem akkor, ha olasz salátát készítesz belőle!

Hidegen zöldségekkel a legjobb.
Hidegen zöldségekkel a legjobb.Fotó: SolStock

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 nagy evőkanál parmezán
  • 2 zacskó előgőzölt rizs
  • 1 közepes doboz paradicsompüré
  • ízlés szerint só, bors és olasz fűszerek
  • 1 nagy evőkanál ketchup
  • a sütéshez vaj és olaj
  • 20 deka csirkemell
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a két zacskó gyorsrizst, amíg elkészülnek, süsd meg a csíkokra vágott csirkefalatokat egy evőkanál vaj és két evőkanál olaj keverékén. (Csak néhány perc kell nekik.) Amikor elkészültek, sózd és borsozd őket, majd tedd félre.

A rizshez keverd a paradicsompürét, sót, olasz fűszereket és egy nagy kanál ketchupot. Ha megvan a rizses alap, mehetnek a keverékhez a csirkefalatok és legalább két evőkanál parmezán. Melegen is eheted, de másnap, hidegen is nagyon finom, főleg, ha friss paradicsomot, rukkolát, újhagymát és fekete olívát is keversz hozzá, és megszórod egy nagy adag frissen őrölt borssal.

Hogyan főzzek végre ehető rizst?
Hogyan főzzek végre ehető rizst?

Ha szétfőzöd és pépes lesz, az a baj, de ha kicsit kemény marad a közepe, az a baj!

Tovább »

Még több recept

Tonhalsaláta naranccsal és zellerrel – alacsony kalóriatartalom mellett is ehetsz finomat

Hogy legyen valami különleges is ebben a fogásban, egy kis narancslekváros-fehérborecetes szósszal dobtuk fel az egészet.

január8., 10:44

Vérnarancs-avokádó saláta kecskesajttal és fenyőmaggal – ezt próbáld ki, ha szereted a különlegességeket!

Nem kell megijedned attól, hogy gyümölcsöket használj alapvetően sós salátákban, mert azok pont ezektől a friss, édes-savanykás falatoktól lesznek még izgalmasabbak.

február12., 11:44

Mediterrán karácsony: hideg pulykasültsaláta pomelóval és szegfűszeges, mézes joghurttal

Ki mondta, hogy a könnyű ételek nem lehetnek finomak?

2019. november25., 10:40

Csupa egészséges szénhidrát: mexikói barnarizs-saláta vörösbabbal és friss zöldségekkel

Nagyon szeretjük azokat a fogásokat, amik főételként és köretként is megállják a helyüket, így a család minden tagja jóllakhat velük. Ez a klassz fűszeres saláta pont ilyen.

január23., 09:24

Ez tényleg az egyik legfinomabb saláta: epres-kecskesajtos bébispenót dióval

Ha már unod a hagyományos görög- és cézársalátákat, próbáld ki ezt az epres-sajtosat, amit olajos magvakkal tehetsz még tartalmasabbá.

március14., 06:04

Banánpalacsinta – gluténmentes, tejmentes finomság

Létezik palacsinta liszt nélkül! Egészséges és egyszerű recept, az elkészült palacsinta pedig glutén- és tejmentes lesz.

március30., 06:00

Mustra