Elegáns változatban házi meggyragut is készíthetsz hozzá egy kis vajjal és fűszerekkel, és fehér csokival díszítheted. Egyébként elég hozzá egy jó nagy kanál házi baracklekvár.
Hozzávalók 4 személyre
- 1.5 deci búzadara
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál só
- 50 deka metélt tészta
- 1 evőkanál házi baracklekvár adagonként
- 2 deci víz
Elkészítés:
A grízt a meleg olajban, közepes hőfokon, folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk. Félrehúzzuk, majd felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a sót, majd lefedve állni hagyjuk, hogy a daraszemek megduzzadjanak. Közben sós vízben kifőzzük a tésztát, lecsöpögtetjük, és azonnal a darába forgatjuk.
Zsíros tálcán csúszkáló evőeszközök, zokniba rejtett mócsing a kötelezően megevett pörköltből, hetente háromszor rossz főzelékek. Mégse haltunk éhen a napköziben, sőt, volt amit szerettünk. Szavazzatok!
Tovább olvasom