Bababarát házi ételízesítő (9-10 hónapos kortól)

Ha babának főzünk, nemcsak finomnak, de egészségesnek is kell lenniük az asztalra kerülő fogásoknak. Mesterséges ízesítőknek, ízfokozóknak például biztosan nincsen helyük a kicsi menüjében. Olyan, csak természetes hozzávalókból készülő ételízesítőt, amivel bármikor teltebbé teheted a kicsi menüjét, otthon is össze tudsz állítani.

Jó, ha van mit előkapni, ha gyorsan gazdagítani szeretnénk egy-egy étel ízét, de nagyon nem mindegy, mi kerül a kicsik tányérjába. Ambrus Éva: Anya, kérek még! – Hozzátáplálás egyszerűen című receptgyűjteményéből hozzuk a bababarát receptet. 

BOOOK Kiadó/Zergi Borbála
BOOOK Kiadó/Zergi BorbálaFotó: Zergi Bori

Hozzávalók 1 pohárhoz:

  • 3 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 0.5 gumó zellegrumó
  • 1 db karalábé
  • 2 db szárzeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • igény szerint zöldfűszerek
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket és a zöldfűszereket megmossuk, meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk, és aprítógéppel nyersen összeaprítjuk. 1 hétig a hűtőben eláll, de jégkockatartóba téve le is fagyaszthatjuk. Ha a baba már nagyobb lesz, sóval is tartósíthatjuk.

Még több recept

Vendégváróként is tökéletesen megállja a helyét ez a szilvás-mandulás kosárka

Itt a szilva szezonja, naná, hogy ezekbe a kosárkákba is jutott belőle. Ha te is összevásárolsz mindenféle likőrt, amik aztán egyre lassabban fogynak a kamrapolcról, vedd elő a mandulásat és locsolj a szilvákhoz egy adagot, mert ebből a sütiből remek ízeket hoz elő az amaretto.

szeptember19., 06:04

Rengeteg ételt feldob egy nagy adag fűszeres paradicsomcsatni

A megszokott felhasználás mellett tökéletes ez a különlegesség házi hamburgerek feltuningolására, ha pedig feltekert, marinált padlizsánszeletekre kanalazod, izgalmas előételt vagy vendégváró falatkákat készíthetsz belőle.

szeptember24., 06:04

Ne ijedj meg a különleges alapanyagoktól: fűszeres kuglóf ciderrel

Nincs az a cider, amit ne lehetne elfogyasztani, ha másképp nem, hát egy klassz desszert egyik fontos alapanyagaként.

szeptember20., 06:04

Még egy almás süti őszre, ezúttal karamelldarabokkal

Karamelldarabokkal dobtuk fel ezt az egyszerű sütit, mert tudjuk, milyen jó barátok, és ha hétvége lenne, még egy kis krémsajtos sóskaramell-öntetet is készítenénk a szeletekre. Mivel hétköznap készült, így maradt az expressz változat, de szerencsére abban sem kellett csalódnunk.

szeptember19., 06:04

Rozmaringos paszternákleves – szarvasgombás krutonnal és aszalt szilvával a legfinomabb

A legjobb, ha van otthon egy kissé száraz kenyérszelet vagy kifli, amit megpiríthatsz és új értelmet adhatsz a létezésének egy kevés szarvasgombaolajjal és szerecsendióval. Ha egy kevés aszalt gyümölcsöt is találsz, azokból is érdemes a levesbe szórnod.

szeptember23., 06:08

A karfiolleves szerintünk szerecsendiós-vajas kenyérkockákkal és mazsolával a legfinomabb

Talán furán hangzik, de a sós, markáns aromák közé egy-egy kanál gránátalmamag is nagyon jól illik. Ebben a változatban már simán jó lesz karácsonyi kímélő levesnek is az ünnep valahányadik napján. Addig is gyakorlásképp érdemes vacsorára összedobnod.

szeptember20., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.