Bababarát házi ételízesítő (9-10 hónapos kortól)

Ha babának főzünk, nemcsak finomnak, de egészségesnek is kell lenniük az asztalra kerülő fogásoknak. Mesterséges ízesítőknek, ízfokozóknak például biztosan nincsen helyük a kicsi menüjében. Olyan, csak természetes hozzávalókból készülő ételízesítőt, amivel bármikor teltebbé teheted a kicsi menüjét, otthon is össze tudsz állítani.

Jó, ha van mit előkapni, ha gyorsan gazdagítani szeretnénk egy-egy étel ízét, de nagyon nem mindegy, mi kerül a kicsik tányérjába. Ambrus Éva: Anya, kérek még! – Hozzátáplálás egyszerűen című receptgyűjteményéből hozzuk a bababarát receptet. 

BOOOK Kiadó/Zergi Borbála
BOOOK Kiadó/Zergi BorbálaZergi Bori

Hozzávalók 1 pohárhoz:

  • 3 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 0.5 gumó zellegrumó
  • 1 db karalábé
  • 2 db szárzeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • igény szerint zöldfűszerek
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket és a zöldfűszereket megmossuk, meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk, és aprítógéppel nyersen összeaprítjuk. 1 hétig a hűtőben eláll, de jégkockatartóba téve le is fagyaszthatjuk. Ha a baba már nagyobb lesz, sóval is tartósíthatjuk.

Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Borsós-fetás frittata – egy kis tejszínnel és vajjal dobtuk fel

Nálunk zöldborsóval és újhagymával készül ez a remek fogás, amit édeskés, pirított kalácsszeletekkel tálalunk. Tökéletes hétvégi reggeli, de ebédre vagy vacsorára enni sem szentségtörés bevetni.

szeptember14., 10:24

Íme egy klassz datolyás-csokis sütemény, ami hűtőben készül

Utazás közben, gyors reggeliként és desszertként is bevethető ez az egyszerű finomság, amiből dupla adagot is simán összedobhatsz, mert felolvasztás után is nagyon finom.

szeptember11., 10:24

Bolognai ragu babáknak (9-10 hónapos kortól)

Bababolognai (9-10 hónapos kortól)

2019. szeptember18., 13:33

Kung-pao csirke csípősen, kesudióval

Még egy csirkés fogás, amihez csak egy-két (nem is annyira) titkos összetevőt adtunk, így lett belőle egzotikus különlegesség.

szeptember12., 12:52

Tejszínes-fehérboros kacsa póréhagymával

Ha szereted a sűrű, tejszínes ragukat és az elegáns, de gyorsan összedobható fogásokat, jó helyen jársz. Ez a kacsás ragu isteni, főleg egy adag szarvasgombaolajjal meglocsolt házi, gyúrt tészta tetején.

szeptember14., 12:52

Fetával még a bruschetta is finomabb, mutatjuk, hogyan készítsd!

A fetának ezer arca van, és ha te is szereted salátában, érdemes megkóstolnod a pirítósod tetején is, olaszos fűszerekbe forgatott zöldségekkel.

szeptember16., 12:52

Mustra