Bababarát házi ételízesítő (9-10 hónapos kortól)

Ha babának főzünk, nemcsak finomnak, de egészségesnek is kell lenniük az asztalra kerülő fogásoknak. Mesterséges ízesítőknek, ízfokozóknak például biztosan nincsen helyük a kicsi menüjében. Olyan, csak természetes hozzávalókból készülő ételízesítőt, amivel bármikor teltebbé teheted a kicsi menüjét, otthon is össze tudsz állítani.

Jó, ha van mit előkapni, ha gyorsan gazdagítani szeretnénk egy-egy étel ízét, de nagyon nem mindegy, mi kerül a kicsik tányérjába. Ambrus Éva: Anya, kérek még! – Hozzátáplálás egyszerűen című receptgyűjteményéből hozzuk a bababarát receptet. 

BOOOK Kiadó/Zergi Borbála
BOOOK Kiadó/Zergi BorbálaFotó: Zergi Bori

Hozzávalók 1 pohárhoz:

  • 3 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 0.5 gumó zellegrumó
  • 1 db karalábé
  • 2 db szárzeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • igény szerint zöldfűszerek
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket és a zöldfűszereket megmossuk, meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk, és aprítógéppel nyersen összeaprítjuk. 1 hétig a hűtőben eláll, de jégkockatartóba téve le is fagyaszthatjuk. Ha a baba már nagyobb lesz, sóval is tartósíthatjuk.

Még több recept

Ez a füstös-fűszeres jambalaya vegán változatban is tele van ízekkel

Húsevőknek tálald izgalmas köretként.

október17., 09:24

Bűn az élet: az abbahagyhatatlan almás sajttorta

Hamar elkészül, és a hideg, krémes sütin a langyos, fűszeres almaragu sajnos abbahagyhatatlan kombó.

október15., 09:24

Különleges almás édesség: sós karamell és alma, ropogós zabbal

Ha már minden mindegy, egy kevés hideg, nagyon kicsit édesített házi tejszínt vagy vaníliafagyit is tehetsz a meleg morzsasüti tetejére.

október17., 11:24

Utazáshoz és gyors reggelinek is tökéletes a házi müzliszelet

A müzliszelet tökéletes vésztartalék utazáskor, és arra az esetre is, ha tudod, hogy aznap nem lesz időd enni.

október15., 11:24

Bolognai ragu babáknak (9-10 hónapos kortól)

Bababolognai (9-10 hónapos kortól)

szeptember18., 13:33

Az előételek új dimenziója: körte borban, áfonyás raguval

Egy kis crème fraîche teszi igazán felejthetetlenné.

október11., 10:40

Mustra