Bolognai ragu babáknak (9-10 hónapos kortól)

A bolognait mindenki imádja. Épp a legkisebbek maradnának ki belőle? Ha ők is kapnak, a bolti szószok nagyobb része fennakad a rostán, mert túl sok sót, mesterséges ízfokozó anyagokat tartalmaz. Ha viszont otthon dobod össze a babának is megfelelő szószt, könnyen lehet, hogy a család többi tagja is rájár majd.

A bolognai az egész család kedvence, ráadásul óvatosabb fűszerezéssel és gondosan válogatott alapanyagokból a legkisebbek étrendjébe is hamar felvehető. Ambrus Éva: Anya, kérek még! – Hozzátáplálás egyszerűen című receptgyűjteményéből hozzuk a bababarát receptet. 

BOOOK Kiadó/Zergi Borbála
BOOOK Kiadó/Zergi BorbálaFotó: Zergi Bori

Hozzávalók 3 adaghoz:

  • 2 darab kisebb paradicsom
  • 1 darab sárgarépa
  • 1 darab kisebb cukkíni feje héj és magok nélkül
  • 1 szál kisebb újhagyma
  • 1 levél friss bazsalikom
  • 5 evőkanál friss darált hús
  • 2 kocka fagyasztott húslevesalaplé
  • 4 evőkanál durum rizsszemtészta
  • 1 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk és kockákra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, majd a cukkinivel és a hagymával kockákra vágjuk, és a paradicsommal, a bazsalikommal, valamint a darált hússal elkezdjük párolni. A pároláshoz a fagyasztott húslevesalapot használjuk. Ha szükséges, a levesalapot folyamatosan pótolhatjuk. Közben a tésztát kifőzzük. A megpárolt zöldségeket a hústól szétválasztjuk, majd pürésítjük. Ha már annyira megpuhultak, hogy nem tudjuk szétválasztani, akkor a hússal együtt is pürésíthetjük. Az így kapott mártást az olajjal összekeverjük, és a főtt tésztára kanalazzuk, majd a baba életkorának megfelelően kínáljuk (ha szükséges, aprítjuk).

Tipp: Készíthetsz nagyobb adagot is, és mélyhűtőbe teheted, mert minden alapanyag jól bírja a fagyasztást. Ebben az esetben fontos, hogy minden friss legyen! A friss darált hús helyett jégkockatartóba fagyasztott húst is használhatsz.

Még több recept

Kecskesajttal és aszalt paradicsommal a legfinomabb a reggeli omlett

Szezonban ne hagyd ki belőle a friss paradicsomokat, bazsalikomleveleket és egy nagy marék rukkolát sem.

január16., 06:04

Ezt a joghurtos-mandarinos pohárkrémet a diétád alatt is bátran fogyaszthatod

Még fenszibb változatban egy-egy kis adag sós-mézes mandulával szórd meg a tetejét ezeknek a klassz, gyors pohárkrémeknek, amikben a gyümölcsöt tavasszal eperrel, nyáron sárgadinnyével is helyettesítheted.

január16., 06:04

Bababarát házi ételízesítő (9-10 hónapos kortól)

A ManóMenü bloggerének természetes alapanyagokból készülő, bababarát ételízesítőjét ti is imádni fogjátok.

2019. szeptember18., 12:57

Kuszkusz fetával és barackkal – tökéletes életmódváltó saláta

Imádjuk együtt az édes és sós ízeket, még jobb, ha az egész egy percek alatt elkészíthető, gyors kuszkuszos vacsoraként kerül az asztalra. Feta helyett kecskesajtot, friss vagy konzervbarack helyett akár aszalt változatot is választhatsz.

január14., 06:04

A fokhagymás bulgurgolyók pitában és paradicsomszósszal is finomak

Univerzálisan felhasználhatók ezek a klassz bulgurfasírtok, amiket összedobni akkor is remek döntés, ha maradt egy nagy tányér köret ebédről, és nem szeretnéd kidobni a megmaradt adagot.

január14., 06:04

Juharszirupos édesburgonya petrezselymes kuszkusszal – egy szelet natúr csirkemell is elég mellé

A juharszirup és az édesburgonya tökéletes páros, de akár egy kevés csili és lime és jól feldobja ezt a klassz fogást, ami annyira izgalmas és finom, hogy nem is kell mellé semmi más, csak egy-egy szelet natúr, grillezett csirkemell.

január13., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.