Bababarát mézeskalács (10 hónapos kortól)

Mézeskalács nélkül nincs karácsony, még akkor sem, ha a méznek (legalább) egyéves korig nincs helye a babák étrendjében. Ambrus Éva, a ManóMenü bloggere egy bevált receptet oszt meg velünk, amivel a legkisebbek sem maradnak ki a jóból az év végi ünnepekkor sem.

Az omlós, illatos, édes falatok a legkisebbek számára is elengedhetetlen kellékei a karácsonyi hangulatnak. Ambrus Éva: Anya, kérek még! – Hozzátáplálás egyszerűen című receptgyűjteményéből hozzuk a bababarát receptet. 

BOOOK Kiadó/Zergi Borbála
BOOOK Kiadó/Zergi BorbálaZergi Bori

Hozzávalók 20 darabhoz:

  • 80 gramm tönkölyliszt
  • 40 gramm zabliszt
  • 50 gramm durumliszt
  • evőkanál mézeskalács fűszerkeverék egyéves kor alatt csak már bevezetett fűszereket tegyünk bele
  • 2 evőkanál finomítatlan nádcukor
  • kiskanál szódabikarbóna
  • 1 csipetnyi
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • 75 gramm vaj
  • 2 evőkanál tej vagy egyéves kor alatt zabital
  • 0.5 biocitrom reszelt héja és leve
Recept idők

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat összekeverjük. A vajat a tejben megolvasztjuk, majd a citromlével együtt a többi alapanyaghoz öntjük. A tésztát alaposan összegyúrjuk, és liszttel meghintett felületen késfoknyi vastagságúra kinyújtjuk. Tetszés szerinti formákkal kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. A süteményeket 170 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Citromos lazac vajban sült, zsályás gnocchival

Egy nagy halom gnocchi akár frissen is összedobható egy kis burgonyából és lisztből, de akár tökös és édesburgonyás változatban is kipróbálhatod az olasz hangulatú nudlikat. Paradicsomos szószban, de egyszerűen, vajban sütve is tökéletes. Már mutatjuk is, hogyan lesz belőle lazaccal egy remek, gyors, mediterrán hangulatú vacsora.

szeptember20., 12:52

Lepd meg a vendégeket idén ezzel a mézeskalács-krémlikőrrel!

Ahogy a gyerekeknek mézeskalács, a felnőtteknek téli kedvencünk hangulatát idéző likőr lehet a favoritja. Ha bírod a fura piákat, ezt is szeretni fogod.

2020. december10., 06:04

Idén a tojáslikőrt mézeskalácsfűszerekkel dobd fel!

Naná, hogy nem telhet el a december néhány adag tojáslikőr elpusztítása nélkül. Előbb kell egy teszt a tökéletes receptért, aztán egy próbaüzem, utána még egy, hogy biztosra menjünk, aztán jönnek az ünnepek, amiken kötelező. Ha a megszokott változatot idén feldobnád, egy kis kanál mézeskalácsfűszer-keverékkel ízesítsd!

2020. november22., 06:04

Ramentészta új szinteken, gyors, csirkés változatban

Szeretjük a rament, mert egy kis forró vízzel pillanatok alatt ehető fogás válik belőle, a fantázia már csak ahhoz kell, hogy az ember kitalálja, mivel is érdemes ízesíteni és megpakolni a tetejét. Ha megkóstolnád egy kicsit magyaros hangulatban, ez lesz a neked való fogás.

szeptember19., 12:52

Ebben van a maradék mézeskalácsok tökéletes helye: mézeskalács-sajttorta levendulamézzel

Egy jó kis mézes alap, egy savanykás-joghurtos sajtkrém, és nagyon különleges mézes öntet lesz az egésznek a végeredménye.

2019. december24., 09:24

Ramentészta édes-csilis változatban, sertéshússal

Egy gazdag egytálételt hoztunk mindazoknak, akik szintén impulzusvásárlók és szintén megvettek egy többadagos ramentésztát, amihez már csak néhány recept kellene. Íme!

szeptember19., 10:40

Mustra