Ismered az internet legmenőbb házi kedvenceit?

A háziállatos házakat és lakásokat mindig megtölti valamiféle különleges otthonosság a farokcsóválás és a játékért könyörgő tekintet nyomán. De mi van azokkal, akiket nem vár haza egy játékos kutyus vagy cicus? Nekik ajánljuk a következő kedvencek csatornáit.

A házi kedvencek egy pillanat alatt be tudják lopni magukat a legkeményebb szívekbe is, talán ezért sem tudunk ellenállni a közösségi média sztár cicáinak is kutyáinak sem. De ugyan kinek a kedvét nem dobja fel egy sellő jelmezbe öltözött csivava vagy egy morcos macska. A Most Today összegyűjtötte az internet tíz legnépszerűbb állatát.

10. Tuna, a csivava

Tuna, a nyolcéves csivava a legkeményebb szíveket is meglágyítja, és nem csak azért, mert Instagram-profilján láthattuk már sellőként, cápaként és az emberi testvérkéjével. A kutyus története mellett sem lehet elmenni. Tuna mély harapással született, jelenlegi gazdája az utcán talált rá az élelmet kereső négy hónapos kiskutyára, azóta a legjobb barátokként élnek, és osztják meg a követőkkel kalandos és mókás mindennapjaikat.

9. Menswear Dog

Bodhi, a siba inu igazi divatdiktátor. Menswear Dog nevű Instagram-profilján a legmenőbb pólókban, dzsekikben, kiegészítőkben pózol. A stílusát bármelyik férfiember megirigyelheti. A kutyus azonban nem tartotta meg titkát, 2015-ben könyvet adott ki The New Classics: Fresh Look For Modern Man címmel, melyben olyan klasszikus alapdarabokat és összeállításokat mutat be, amikkel nem lehet mellényúlni. Befordítható hüvelykujj híján gondolatait gazdija, Yena Kim jegyezte le.

8. Sir Stuffington

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@hermeslunar által megosztott bejegyzés,

A listáról természetesen a cicusok sem maradhatnak le. Sir Stuffington, a világ legédesebb kalózának a története Tunáéhoz hasonló. Gazdija az utcán kóborolva találta meg a félszemű macskát. Sir Stuffington szemellenzővel és kendővel a fején hódította meg az internet népét.

7. Eddie, a vidra

Az Oregon Állatkert tizenöt éves vidrája, Eddie ugyan nem házi kedvenc, viszont nem mindennapi mutatványra képes – már ami egy vidrát illet –, profi kosárlabda-játékosok módjára zsákol, mégpedig mellső lábainak segítségével. A róla készült videót már több mint másfél millióan látták a You Tube-on, hírneve megközelíti a Harlem Globetrottersét.

6. Theo

A kisgyerek és kutya a színpadon garantált siker örök érvényű mondatot ma már azzal is kiegészíthetjük, hogy a közösségi médiában is. Theo akkor vált az internet sztárjává, amikor felkerült róla egy kép az Instagramra, amint éppen kedvenc cipzáras pulcsijában ember testvérével, Beau-val összebújva tölti a délutáni sziesztáját. Az ikonikus pillanatot azóta húgával is felelevenítette.

5. Beast

Tudtad, hogy Mark Zuckerberg házi kedvence egy puli? Ő Beast, és a hírnév tekintetében ő is olyan magas babérokra tört, mint gazdája. Facebook-oldalán több mint két és fél millió követőre tett szert. Ugyan nem visel jelmezt, és nem is öltözködik különösebben sikkesen, mi mégis imádjuk.

4. Darwin

2012-ben robbantotta fel az internetet az a Twitteren posztolt fotó, amelyen egy kabátba bújt makákó álldogál a torontói IKEA parkolójában. A Darwin nevű állat az eset után menhelyre került. Tulajdonosa, Yasmin Nakhuda beperelte a hatóságokat, amiért elvették tőle a fiaként nevelt Darwint, a kanadai törvények alapján azonban nem kaphatja vissza. A kabátos makákó azóta divatikonná nőtte ki magát, és számtalan róla készült alkotás került fel a világhálóra.

3. Giant George

George, aki a világ legmagasabb kutyája címmel büszkélkedhet, nem csak az internetet hódította meg. Olyan műsorokban is szerepelt, mint Oprah Winfrey show-ja, vagy a Good morning America.

2. Grumpy Cat

A mémek világában otthonosan mozgók biztosan ismerik Grumpy Catet, a morcos macskát, aki születési rendellenességgel jött a világra, ami miatt erősen emlékeztet egy morcos vénemberre. Mi mindenesetre lelkes rajongói táborát gyarapítjuk.

1. Lil Bub

Lil Bub, a kedves arcú kis macska közel kétmillió követőt tudhat magáénak az Instagram-profilján, ahol mindenféle jelmez nélkül bűvöli el rajongóit.

+1: Demény

Kétségtelen, hogy a legnépszerűbb magyar celebkutya Demény. Ugyan a külcsínnek sem tudunk ellenállni, de a vizslát mégis jópofa blogbejegyzései miatt szerettük meg. A Facebookon megközelítőleg hatvanötezer rajongója követi nyomon a házi kedvenc mindennapjait. A világról alkotott véleményéről, deményista filozófiájáról és kalandjairól a Demény – Most én ugatok című könyvben olvashatsz.

Mustra