Mennyire ismered jól a borokat? Teszteld magad!

Tudod, hogy mi a különbség a házasított és a fajtaborok között? Vagy hogy mi fán terem a murci? Derítsd ki, hogy mennyire vagy képben, ha borról és szőlőről van szó!

A szőlészek már készenlétben tartják hordóikat és metszőollóikat - sőt, valahol már használatba is vették -, ugyanis elérkezett a borászatok életének legfontosabb időszaka, a szüret, amikor kiderül, hogy milyen eredménnyel járt az egész éves munka. Az Egri borvidéken tett látogatásunk és a Borászportál borlexikonjának segítségével összegyűjtöttünk néhány kérdést, amelyre csak az igazi borbarátok tudnak válaszolni.

Idén már sok helyen elkezdődött a szüret
Idén már sok helyen elkezdődött a szüretFotó: Shutterstock

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.