Magyar induló is lesz a világ legnagyobb street food versenyén!

Szeptember végén, a street food fővárosában, Berlinben rendezik meg 15 ország részvételével a műfaj legmenőbb versenyét. Idén először magyar indulónak szurkolhatunk.

Idén első alkalommal száll versenybe Magyarország a European Street Food Awardson. A hazai előválogatóra a versenyzők hét kategóriában adhatják le nevezéseiket. Közülük háromfős szakmai zsűri és a közönség szavazatai alapján kerül ki Magyarország legjobb street food ételét kínáló vendéglátóegysége. A kezdeményezést a Kazinczy utcai Karaván udvar hozta létre azzal a céllal, hogy a street food életérzést népszerűsítse, a legjobbak részvételével. A hazai győztes idén szeptemberben, a berlini szuperdöntőn képviselheti hazánkat, ahol 15 európai ország legjobbjaival kell megmérkőznie.

A European Street Food Awards-ot neves újságírók, séfek és rendezvényesek hívták életre, jelenleg az egyik legmenőbb és legnagyobb street food verseny a világon. Idén pedig először ehhez mi, magyarok is becsatlakozunk. A hazai előválogatóra 2018. augusztus 31-ig lehet jelentkezni vegán, desszert, húsimádó, hamburger/szendvics, magyaros, nemzetközi és pizza kategóriákban. 

Utcakaják versenye
Utcakaják versenyeSocially

A verseny nevezési határidejét követően szeptember 1. és 7. között, egy héten keresztül zajlik majd a közönségszavazás, és ezzel párhuzamosan a szakmai zsűri is teszteli, és véleményezi az indulókat. A vélemények összesítése alapján derül ki, hogy ki lesz az összetett győztes, aki az európai döntőben képviseli Magyarországot.

Idén először lesznek magyar indulók
Idén először lesznek magyar indulókSocially

A hazai válogatón tíz díjat osztanak ki szeptember 8-án: nem csak az adott kategóriák győztesei részesülnek jutalomban, de díjazzák a legtöbb közönségszavazatot kapó egységet, a legszebb magyar food truckot, illetve a végső, összetett nyertest is kihidetik. A „Legjobb Magyar Street Food 2018” cím győztese pénznyereményben, valamint részvételi lehetőségben részesül a European Street Food Awards döntőjében, amit 2018. szeptember 28-29-én rendeznek meg a német fővárosban, Berlinben.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek