Szivárványos kollekciókkal állnak a Pride mellé a nagy márkák

A szerelem az szerelem - nincsenek határai és megkötései. Ennek jegyében álltak olyan nagy márkák a Pride mellé kollekciójukkal, mint a Converse, a H&M és a Levi's.

A márkák már nem elégszenek meg azzal, hogy felvonultassák céges csapataikat a Pride-on. A szabad szerelemet idén három divatmárka termékein keresztül is hirdeti. A június 24-i New York Pride közeledtével a Converse, a H&M és a Levi's erre az alkalomra tervezett kollekciókat dob piacra, középpontban az esemény ikonikus szivárványával. Budapesten a felvonulás július 7-én 14 órakor indul a Városligetből.

Converse

A Convere júniusban mutatta be a Miley Cirus által tervezett Pride kollekcióját, amiben a tarka pöttyök és csíkok dominálnak. A kapucnis melegítőfelsőn, a hozzá tartozó alsón és a pólókon kívül Chuck Taylor edzőcipők közül is kiválaszthatod a kedvenced, magas vagy alacsony szárú, sőt még platform verzióban is. A szabadidő ruhára és a baseball sapkákra rákerült a Happy Hippie Alapítvány logója is. A darabokat 45 dollártól 110 dollárig szerezheted be a Converse online áruházában és márkaboltjaiban. A Pride kollekció nettó bevételével LGBTQ közösség globális partnereit támogatják, beleértve a Happy Hippie Foundationt, az It Gets Better Projectet, a Minus 18-t és a RainbowYOUTH-t is.

converse-pride-2018-collection-02

H&M

A H&M “Love For All” nevű kollekciója május végén debütált, aminek darabjai a szerelmet, az egyenlőséget és az önkifejezést hirdetik. “A H&M-nél hisszük, hogy mindenkinek joga van azt szeretni akit, akar” – mondta Andreas Löwenstam, a H&M férfirészlegének vezető designere. “Reméljük, hogy az emberek szívesen viselik majd a “Love For All” kollekciót, hogy a Pride-ot és az egyenlő szerelembe vetett hitüket ünnepeljék.” A kollekcióból befolyt bevétel 10 %-ával az ENSZ Free & Equal kampányát támogatja, aminek célja egy olyan világ, ahol senkinek sem kell nemi identitása vagy szexuális orientációja miatt félnie. “A leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszexuális embereknek is ugyanolyan joga van ahhoz, hogy az erőszaktól és a diszkriminációtól védve legyenek, mint mindenki másnak” – mondta Peggy Hicks, az ENSZ emberi jogi irodájának tematikus munkájáért felelős igazgatója. A kollekció darabjait megvásárolhatod a H&M Váci utcai és WestEndben található üzletében, illetve megtalálod online is.

cq5dam.web.980.645

Levi's

A Levi Strauss olyan márkaként utal magára, aki hisz az empátiában  és a bátorságban. Idén az ötödik Pride kollekciójukkal jöttek ki, amivel az elfogadást, a sokszínűséget és a befogadást ünnepli. Ráadásul az idei még az eddigieknél is kreatívabb, ugyanis az "I am..." feliratú darabok a viselője által alakíthatók, azzal az üzenettel, hogy légy az, aki lenni akarsz. Találhatsz benne fekete és fehér pólókat az ikonikus batwig logó szivárványszínű verziójával, Trucker dzsekit szivárványszínű hímzéssel, rövidnadrágot, baseball sapkákat, öveket, nadrágtartókat, kötött sapkákat, illetve zoknikat és fehérneműket is. A Levi's a Pride kollekciókból érkező bevétel 10%-ával minden évben támogatja a Harvey Milk Foundation-t és aStonewall Community Foundation-t. A márka részt vesz a madridi, a stockholmi és a londoni Parade-on.

18 Pride Collections 05 preview
Mustra