Elképesztő fürdőt építtetnek a dánok Koppenhágában

A japán tervezőiroda által felskiccelt tervek alapján úgy tűnik, meglehetősen látványos és feltűnő fürdővel gazdagodnak majd a dánok.

A belső kikötőben található szigeten felhúzandó fürdő leginkább a Szárnyas Fejvadász és a Csillagok Háborúja vityillóira hasonlít. A Daily Mail szerint a fürdő építésére kiírt pályázatot megnyerő japán cég célja az volt a futurisztikus épülettel, hogy „kihangsúlyozza a víznek a város történetében, kultúrájában és mindennapi életben betöltött szerepét.” Még jó, hogy egy fürdőt kell felépíteniük, arról azért viszonylag gyorsan eszébe jut az embernek a víz.

[PINTEREST] 5ae381d1b8c90

Látszik a vízből... a víz!

A külső és belső medencéket éppen ezért lépcsőzetesen helyezték el a japánok, hogy az 5000 négyzetméteres, 2021-ig felépülő komplexum minél több medencéjéből láthassák a fürdőzők a többi medencét és a kikötő vizét is. Azért a biztonság kedvéért hatalmas, téglából épített piramisokkal is ellátják majd a dánokat a tervezők, hogy legyen hol gondolkodniuk a vizeikről. Így néz majd ki a mosdójuk.

Papírból szigetet?

A dánok mindenesetre nagyon örülnek a közben a tokiói olimpiai stadionnal is bíbelődő japánok futurisztikus terveinek, régóta dolgoznak ugyanis azon, hogy valami igazán újszerű és egyedülálló helyet hozzanak létre a Paper Island névre hallgató szigetükön. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek