Ezek a trendek pörögtek az Instagramon 2017-ben

Az olasz kabátokat, a thaiok pinket posztoltak. Széthordtuk a logós pólót és szerettük a kitűzőket. Nézzétek meg, miért álltak sorba világszerte!

Mivel 2017-ben minden eddiginél jobban befolyásolta a divatvilág alakulását az Instagram népe, ezért nem meglepő, hogy készült egy statisztika arról, hogy mik voltak az év legnagyobb trendjei az fotóalapú oldalon. A hajtás után mutatjuk, hogy miben jártak idén például az olaszok, a németek vagy a britek!

#Millenialpink

A Long Tall Sally felmérése szerint Thaiföldön több mint 15.400-an töltöttek fel magukról olyan fotót, amit ezzel a hashtaggel láttak el. Valóban nagy divat volt 2017-ben a rózsaszín, jövőre sem kopik ki, bár az előrejelzések alapján inkább lilában és Lego színekben járunk majd.

เด็ก KOL นะ รู้ยัง #KOLeaders #kolmanagement @koleaders

Una publicación compartida por Ploy Chava (@ploychava) el

Az övvel átkötött kabát

Ez a trend leginkább az olaszok körében volt felkapott, körülbelül 7700 poszt született a témában (#beltedcoat hashtag) Köszönhető ez többek között az olaszok egyik legmeghatározóbb divatgurujának, a Vogue-os Giovanna Battagliának, aki rendesen bereklámozta a trendet Insta oldalán.

*Facetune @giulivaheritagecollection @margheritacardelli Coat @tods shoes @hermes scarf

Una publicación compartida por Giovanna Battaglia Engelbert (@bat_gio) el

Túlméretezett vagy puffos ujj

A feltűnő ingujjak a vállvillantós felsőrészeket váltották a sorban 2017-ben. A fotóbarát fazon az Instagramon is nagyot ment, csak Dél-Koreában közel 16 ezren pózoltak ilyesmiben. Ezek a blúzok általában #oversizedsleeves hashtag alatt futnak az oldalon.

What are you up to tonight? * #givenchy

Una publicación compartida por Irene Kim 아이린 (@ireneisgood) el

Barett sapka

A Dior által újra divatba hozott fazonról nemrég mi is megemlékeztünk. Várhatóan jövőre is menő lesz,szerezzetek be egyet a tavaszi a szezonra! A kiegészítőért a japánok is rajonganak, körülbelül 3300-an pózoltak ilyenben az elmúlt hónapokban.

Pufidzseki

A kutatás szerint körülbelül 2400 svéd Instázó dőlt be a Balenciaga által divatba hozott gorpcore őrületnek 2017-ben. Jó hír, hogy a sportos fazont nemcsak játszós cuccokkal, de kosztümmel és estélyivel is kombinálhatjuk, ha akarjuk.

Last winter all wrapped up in @totemenyc Slogen jacket and Straight black denim #latergram

Una publicación compartida por Elin Kling (@elinkling) el

Terep- vagy camouflage minta

Az utcai divatot nagyban meghatározta a katonai vonalat erősítő nyomat, ami kabátokon, nadrágon, pólón és cipőn is megjelent 2017-ben. Brazilíában közel 2000 posztot talált a felmérést végző Long Tall Sally #camoprint témában, de feltételezhetően ennél jóval többen pózoltak ilyen ruhadarabban az Instagramon az elmúlt hónapokban.

All * camo * everything * 8485379, 8350797, 4391061

Una publicación compartida por ASOS (@asos) el

Bojt fülbevaló

Már az év elején figyelmeztettek a trendelemzők, hogy feltétlenül szerezzünk egy-két feltűnő fülbevalót a szezonra. A bojtos fülbevaló valóban gyakran szembejött az Instagramon, a kolumbiai felhasználók körülbelül 7300 fülbevalós posztot (#tasselearrings) hoztak össze ebben az évben.

Good morning beauties***La mejor energia y feliz viernes para todos! #happyFriday #happygirl

Una publicación compartida por Aga (Agnieszka) Guerrero (@agasuitcase) el

Kitűzők, jelvények

Nemcsak a különféle felvarrók, de a kitűzők is divatban voltak 2017-ben. Míg pár évvel ezelőtt a zenekarok fotójával ellátott jelvények voltak felkapottak, addig idén inkább a politikai hovatartozást, feminista hangokat népszerűsítő daraboké volt a főszerep. Az ukrán térségből 4000-en posztoltak magukról jelvényes képet az Instagramra, de a #badges (jelvény) hashtag alatt több mint 254 ezer poszt fut az oldalon.

current affairs init #PinOfTheDay

Una publicación compartida por Nicole Holcroft-Emmess (@colesontoast) el

Kockás zakó

A fast-fashion márkák gyorsaságának hála ez a trend még hazánkban is viszonylag gyorsan megjelent az utcai- és pláza divatban. A dánok körülbelül 2100 ilyen posztot töltöttek fel, #checkblazer hashtag alatt 1570 kockás blézert találtok az Instagramon. Köszi Demna Gvasalia!

Visit my blog www.ilirida.dk for outfit details *

Una publicación compartida por Ilirida Krasniqi (@iliridakrasniqi) el

Bokaverdeső nadrág

6900 ausztrál pózolt ilyen rövid fazonú nadrágban 2017-ben. A fazon szűk és bő formában is divatos, #croppedtrousers hashtagre keresve remek inpirációkat találtok arra, hogy mivel kombináljátok!

SUP *

Una publicación compartida por Brooke Testoni (@brooketestoni) el

Csicsás clutch táskák

Fura, de nem csak a vörös szőnyeges eseményeken divatosak a strasszokkal, méretes kövekkel és puccos hímzéssekkel ellátott táskák, de például az Egyesült Arab Emírségben élő gazdagok körében is. A térségből körülbelül ötezren csapták ki drága táskáikat egy poszt erejéig.

Csíkos cuccok

A divatvilág legújabb központjában, Grúziában is közkedveltek voltak idén a csíkos ruhadarabok, körülbelül 2800 ilyen poszt található az oldalon, #stripes (csíkok) hashtag alatt pedig további 6300 fotót találtok az Instagramon.

* * * #stripeinspo #stripes

Una publicación compartida por * SARAH * (@sarahlouisemoo) el

Színes kamubundák

Meglepeőn jól tartották magukat a műszőrme kabátok 2017-ben, nagy kedvence volt ez Egyesült Államok keleti partján élő divatrajongóknak, közel 5 ezren pózoltak ilyen cukorka színű darabokban, ami a fast-fashion boltoknak köszönhetően akár már 10 ezer forintért is beszerezhető. A trend valószínűleg azért lett ennyire népszerű, mert a divatházak nem estélyivel, hanem hétköznapias szerelésekkel, farmerrel és tornacipővel tették kifutóra az elmúlt években.

Szalmatáska

Talán az Insta nélkül sosem pörgött volna fel ennyire ez a dili, bár a strandrajárós táska tökéletesen passzol az új őrülethez, miszerint az olcsónak látszó luxustáska az új menőség. Csak spanyolországban 7800 Instragram-felhasználó lóbált ilyet 2017-ben.

hello thursday

Una publicación compartida por WOVENFOLK (@wovenfolk) el

Logós pólók

Bár az év első felében még úgy tűnt, hogy inkább a lázadóbb hangvételű feliratokkal ellátott pólók jönnek divatba, mégis a túlárazott logós pólóké lett a főszerep. Az Egyesült Államok nyugati oldalán több mint 9300-an érezték úgy, hogy meg kell mutatniuk márkás felsőjüket a nagyvilágnak. A pólók egyébként leginkább fehér színben voltak felkapottak, 6200 francia instagramozó viselt ilyet az évben.

Bő szoknya

Bár idén divat volt a mini, a midi illetve a ceruza szoknya is, az Instagram népe mégis a mintás, terebélyes szoknyákért rajongott 2017-ben, csak Szenegálban több mint 6200-an posztolták ki a nőies darabot, ami elsősorban hasvillantós felsőkkel volt felkapott.

Vállvillantós felső

Míg Szenegálban a bő szoknyákra buktak a divatrajongó instagramozók, addig Nigériában a vállat szabadon hagyó felsőrészeké volt idén a főszerep, közel 2500-an vállalták be ezt a fazont 2017-ben.

Heading into the new week with a smile, and winning attitude! (GET MY TOP ON SALE FOR $21.99) Why #offtheshouldertops are the perfect transitional piece for the warm fall weather on the blog (blog link in bio) You can also shop the post via @liketoknow.it http://liketk.it/2sZzd #liketkit #LTKxNYFW #LTKstyletip #LTKsalealert #LTKunder50 Screenshot or 'like' this pic to shop the product details from the LIKEtoKNOW.it app, available now from the App Store! HAPPY THANKSGIVING CANADA!!! #happythanksgivingcanada . . . . . . . #blackandwhite #wwwfall30 #startedwithascreenshot #blogger #fashionbloggers #ootd #atlantablogger #monday #newyorkstreetstyle #mctravels #fashionaddict #instapic #ootd #outfitoftheday #fallfashion #falltrends #citystyle #Atlantablogger #streetstyle #realoutfitgram

Una publicación compartida por Monica Awe-Etuk (@awedbymoni) el

Nadrágkosztüm

Közel 14 ezer német instagramozó értett egyet abban, hogy egy mutatós nadrágkosztümmel nem fog mellélőni az oldalon. Az együttes leginkább rózsaszín, zöld és sárga színekben volt népszerű 2017-ben, és egyáltalán nem volt ciki tornacipővel vagy papucs cipővel kombinálni.

Metál fényes kiegészítők

A britek szerint is igazi lájkmágnes egy ilyen feltűnően csillogó cipő, 6300-an meg is osztották ezt a nagyvilággal 2017-ben.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek