Melyik hírességnek áll legjobban a magyar divat?

2017. novemberében, mint minden ősszel, ismét megrendezésre kerül a Marie Claire Fashion Days, melyre idén is érdemes ellátogatni, hisz olyan fiatal magyar márkákat ismerhet meg az ember, amikkel máshol nem feltétlenül találkozhat.

A pénteki szakmai napon jártunk, hogy megmutassuk, mire számíthatsz, ha elindulsz a Várkert Bazárba: az első bemutatókon ismert emberek vezették fel az ország legtehetségesebb tervezőinek 2017-es tavaszi-nyári kollekcióit. Ahogy a korábbi években, úgy idén is igazi sztárdömpinggel nyitotta a Marie Claire Fashion Days a Várkert Bazárban.

A kilencedik MCFD nyitóestjén Odett kezdte a showt a Nude by Nubu kockás szettjében. A márka kortárs darabokat kínál egyszerű szabásvonalakkal, szezonokhoz nem szorosan kapcsolódó kollekciókkal: így lehetséges, hogy a nyárinak nevezett gyűjteménybe jó sok sötét anyag került. 

A Cukovy 2018-as tavaszi-nyári kollekciójában cserébe izgalmas colour blocking ruhák és színes övtáksák szerepeltek: a darabokat Bortnyik Sándor művei és a Nemzeti Galéria Modern Idők című kiállítása inspirálták. Bódis Boglárka bemutatójának sztárja Borbély Alexandra volt: remekül állt neki a légies Elysian ruha. Lakatos Sándor keresve sem találhatott volna jobb arcot kollekciójának, mint Mucsi Zoltán. A kollekció egyébként ismét fekete-fehérben és érdekes szabászati megoldásokban bővelkedett.

Sármán Nóra sem váltott stílust az elmúlt egy évben, továbbra is csipkés, romantikus, helyenként enyhén lolitás ruhákat küldött kifutóra, melyekben ugyan oltár elé nem vonulnánk, de a mézeshetekre jól jönnének. Sármánnak pont ez volt a célja, a kollekció neve "The Honeymooner".

Tomcsányi Dóri celebmodellje Jakabos Zsuzsa lett, akin remekül állt a teniszütős ruha: Tomcsányi retro ihletésű, helyenként Flair-székekkel díszített tavaszi-nyári kollekcióról itt beszámoltunk már korábban. A The Four tervezőtrió 2018-as tavaszi-nyári kollekciójában az underground és a klasszikus szabászat elemeit keverte, ezek házasságból pedig vagány, színes, hordható darabok születtek, karakteres mintákkal és meglepő kontrasztokkal - az ő nyitómodelljük Weisz Fanni volt. Nézd meg a galériában a kollekciókat és a kifutón vonuló hírességeket, aztán szavazz a kedvencedre!

Ki volt a legmenőbb a kifutón?

A MCFD szombat esti vendégei is láthatták ezeket a kollekciókat, de ne csüggedj, mára is maradtak  még érdekes bemutatók! Például biztos tartogat meglepetéseket a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatóinak bemutatója délután 1-kor, illetve 4-kor az Enihorn, Monik, Non+ és Zako bemutatókat is érdemes megnézni! Az Enihorn kollekcióját a japán cseresznyevirágzás ihlette, a kényelmes, többnyire fehér színű ruhákon aranyos minták jelennek meg. A Non+-nál a pasztellkék kedvelői találják meg számításukat, a sportosan elegáns kollekció ugyanis a kék és fekete kontrasztjával dolgozik. A Zako darabjait Afganisztán inspirálta és alapvetően egy print köré épül a 2018-as SS kollekció.

Hattól a Prieston by Noemi Nagy, Annaeva, 1975 Fashion és Zsigmond Dora kreációit láthatja a nagyérdemű. Az 1975 kifutóján a márkától megszokott semleges színeket láthatjuk, mely 2018 meleg szezonjában korallszínnel fog vegyülni. Lézervágott bőrök, strukturált anyagok, népszerű, combközépig érő mellények is ingruhák tűnnek majd fel. Az Annaeva kollekciója a modern nőnek szól, aki megállás nélkül rohan, így leginkább könnyen kombinálható, időtálló klasszikusokra van szüksége.

Emellett lesz még a nap folyamán C&A, Van Graaf, Futureal és Unode50 show is, illetve a legnagyobb durranás este 9-ig várat magára: egy exkluzív Katti Zoób showval zárja kapuit a 2017-es Marie Claire Fashion Days. Zoób Kati több szezont felölelő pret-a-porter kollekciója könnyedséget sugároz, alapmotívuma a kör, kulcsszava a metamorfózis. Báli ruhák és dzsekik keverednek majd a kifutón a Balaton titkozatos kékeszöldjével, érdemes lesz megnézni, hogy néz ki mindez Zoób tolmácsolásában!

Programajánló vasárnapra

November 19-én vasárnap is rengeteg állandó programmal és nem csak hazai tervezők bemutatójával találkozhatsz a Várkert Bazárban. Mi most a program egy kivonatolt verzióját közöljük, a teljes programkínálatért kattints ide!

12.00 Kapunyitás

13.00 A Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatóinak bemutatója

16.00 Magyar tervezők bemutatója: ENIHORN, MONIK, NON+, ZAKO

17.30 UNOde50 fashion show by NON+

18.00 Magyar tervezők bemutatója: PRIESTON BY NOEMI NAGY, ANNAEVA, 1975 FASHION, ZSIGMOND DORA

18.30 UNICREDIT fashion show by IMOGEN

21.00 Exkluzív show KATTI ZOÓB

22.00 Kapuzárás

Jegyek kaphatók itt vagy a helyszínen!

Oszd meg másokkal is!
Mustra