Teszteltünk: az 5 legjobb hely a Food Truck Show-n

Répaburger, szószba mártott halal bárányszendvics, eperrel, sült hagymával és sajttal töltött tócsnitekercs, epres-nutellás waffel. Ezeket kóstold meg a hétvégi Food Truck Show-n.

A hétvégén a Kincsem Parkban tartják a Food Truck Show-t. A helyszín miatt adja magát, hogy lesz ló- és agárverseny, de lesznek koncertek és az ország legnagyobb körhintájára is fel lehet ülni. Persze a főszereplők a kajás és piás kiskocsik, amikből ötven kínálatát lehet végigkóstolni. A csütörtöki tüntetés után pénteken elfoglalták a helyüket a food truckok a lovin, úgyhogy kimentünk körülnézni.

Igyekeztünk nem a legnagyobb neveket tesztelni, mert bármilyen jók, semmi értelme negyvenkettedszer is kipróbálni a Zing brugerét, a Paneer sajtjait vagy a Kolbice kolbászait. Nyilván esélytelen mindent végigenni, de mutatjuk hol mit kóstoltunk, és elmondjuk, neked érdemes-e utánunk csinálni.

Gyakorlati tanács a kóstoláshoz

Ha már eljöttél idáig, és befizetted a belépődíjat, hülyeség lenne egy nagy szendviccsel teleenni magad, hogy aztán mehess is haza. A helyek még sajnos nem jöttek rá, hogy tök jó lenne, ha lehetne kóstolóadagot is választani, mert akkor tényleg végig lehetne enni a kínálat nagy részét. Cserébe viszont sehol nem húzták a szájukat rajta, amikor megkértük, hogy vágják két- vagy háromfelé a kajákat. Tehát érdemesebb nem fejenként egy-egy adagban gondolkodni, hanem ha többen mentek, mindenből egyet-egyet venni, és osztozkodni. Költségkímélőbb, és többféle ételt meg tudsz kóstolni.

Meat and Sauce

Nem tudom ki hogy van vele, de ha azt hallom egy helyről, hogy az a specialitásuk, hogy egy zsíros hússal jól megpakolt szendvicset sülthússzaftos szószba mártanak, nem az az első gondolatom, hogy itt muszáj ennem valamit. Értelmetlenül nehéznek és tocsogósnak hangzott az egész.

Aztán persze győzött a kíváncsiság, és pár perc múlva már könyékig maszatosan toltuk befelé a Meat and Sauce újdonságát, a bárányhúsos szendvicset. Ami bár tényleg durva, de meglepően jó is, egyértelműen ez lett a kedvencünk a kóstolt dolgok közül.

A frissen sült bucira padlizsánkrém kerül, erre jön gazdagon a halal előírások szerint vágott, omlósan puhára konfitált, currys, enyhén csípős bárányhús, majd pár karika paradicsom és sok friss koriander – szerintem ez utóbbitól lesz igazán tuti, keleties az összhatás. A kész szendvicset három másodpercig belemártják a fent emlegetett húsos szaftba – amit amúgy nem szív magába teljesen, éppen csak a külső részeken, ahogyan az a fenti képen is látszik –, és már lehet is enni.

A kulturált fogyasztás esélytelen, egyszerűen tűrd fel a pulcsidat a könyöködig, állj széles terpeszbe, enyhén hajolj előre és élvezd a fűszeres, izgalmasan, érezhetően átgondoltan összetett ízeket.

A teljes bárányszendvics ára 2990 forint, de lehet felet is kérni, ez 1790 forintba kerül (tehát ha ketten vagytok inkább felezzetek). Ha nem jössz el a fesztiválra, Budapesten a Nagymező utca 34-ben a fix helyükön is megtalálod őket.

Low Cost

A hely neve egy szójáték, ugyanis egy szupercukira pimpelt lószállító utánfutóból alakították ki a büfét, szóval ezért "ló koszt" a neve. Nekik nincs állandó helyszínük, csak fesztiválokon lehet találkozni velük. Többféle ízesítésű – például marhás, magyaros, vega – tócsnit árulnak. Úgy kell az egészet elképzelni, mint egy olyan wrapet, ahol a tészta helyett egy nagy lapos tócsniba van tekerve a töltelék. Így:

Mi a camambert-rel, eperrel, sült hagymával, tejföllel, salátával töltött vega verziót kóstoltuk. És bár a töltelék nagyon ízlett, különösen tetszett a kis csavar amit az eper vitt bele, magát a tócsnit nehéznek, olajosnak éreztük. Ami elég hülyén hangzik azok után, hogy a szószban úszó szendvicsért viszont rajongtunk, de ez van.

Ha megkóstolnád, a tócsnik 1390-1490 forintba kerülnek.

Las Vegan's

"A répaburgert, na, azt mindenképp kóstoljátok meg!'" – tanácsolta az egyik újságíró kolléga. Azt hittük viccel, de nem. Tényleg olyan csodákat lehet itt kapni, mint a répa-, szejtán- vagy csicseriborsó burger. A fix helyükön, a Karavánban 2016 decembere óta lehet őket megtalálni, és tapasztalataik szerint nagyon bejön az embereknek a vegán burger.

A vegák és vegánok egyértelmű miért, de az ételallergiások is szívesen választják őket, és sok húsevő is kíváncsi, mit tud egy olyan hamburger, amiben semmilyen állati eredetű összetevő nincsen. Ők általában nagyon meglepődnek, hogy milyen finom tud lenni így is egy étel.

A répaburger egyébként egy teljesen becsületes szendvics, de csak azoknak ajánlom, akik tényleg szeretik a répát, mert tagadhatatlanul ez dominál a pogácsában. Nekem mondjuk nem volt meglepő hogy így is lehet finomat főzni, mert gyakran eszem húsmentes ételeket, de ha neked ez egzotikumszámba megy, mindenképp próbáld ki őket.

A burgerek árai 1390-1490 forint között alakulnak.

Waffel Land

Nyilván nem egy csúcsgasztro hely, de ha gyerekkel jössz a fesztiválra, neki tuti ez lesz a kedvence. A kb. egy éve, csak fesztiválokon fellelhető Waffel Land specialitásai ugyanis a teljesen agyament waffelek – ami mint megtudtuk, nem azonos a goffrival, mert a waffel roppanósabb, könnyebb.

Van tejszínhabos Haribo-macis, Oreo-kekszes, pudingos kinder-tojásos – igen, komolyan rajta van egy komplett Kinder-tojás –, de azért akad visszafogottabb, pl. lekváros vagy nutellás is. Mi nutellás-tejszínhabos-epreset ettünk (ez a kombó 1200 forintba kerül), és bár ránézésre elég tömősnek tűnt a tészta, végül kellemesen csalódtunk. De tény, hogy mi fejenként csak egy-egy harmadot ettünk belőle, lehet, hogy egy teljes kiütött volna.  

+1: Á table!

A tesztnek azon a pontján, amikor hozzájuk eljutottunk, már nem igazán akartunk enni semmit, már csak a pultot bámultuk. Ami miatt mégis bekerültek az ajánlataink közé, hogy vadiúj a food truckjuk, ez az első fesztivál ahol lehet velük találkozni.

Ami kóstolás nélkül is szimpatikussá tette őket, hogy egészen mást kínálnak, mint a többi hely. Többféle quiche-t (790 forintért), szép francia sütiket (690-790 forintért) – szombaton tuti eszünk náluk egy mille feuille-t – lehet kapni. Ha elég volt a sok burgerből és bbq húsból, itt a helyed.  

Hasznos infók

Hol? Kincsem Park, Albertirsai út 2-4. A rendezvény ideje alatt egy ötvenfős klasszik sárga amerikai iskolabusz közlekedik a Deák tér és a Kincsem Park között. A járat minden óra egészkor indul a Deák téri CBA elől és minden óra félkor a Kincsem Park főbejáratától. A transzfer igénybevétele ingyenes. De lehet jönni tömegközlekedéssel is, a 2-es metróval (Pillangó utca), vagy 100-as busszal. Az Albertirsai úttól elektromos kisvonat szállít minden tömegközlekedéssel érkező vendéget a főbejárathoz.

Mikor? Május 6-7., szombat 11:00-22:00, vasárnap 11:00-21:00

Mennyiért? 18 éven aluliaknak a belépés díjtalan. A felnőtt belépő: 900 ft, amely magában foglalja a gyerek- és zenei programokat, koncerteket, a körhintát, filmvetítést. Belépőjegyet kizárólag a lóversenyfutamok végéig kell váltani (szombat 12:00-19:00 vasárnap 12:00-19:00).

Mi van, ha szakad az eső? Az esetleges futózáporokra felkészülve egy 800 négyzetméteres sátrat állítottak fel.

Hogyan tudok fizetni? A rendezvény készpénzmentes, paypass-os bankkártyával és Festipay kártyás rendszerrel lehet fizetni

Minden további infó a rendezvény Facebook oldalán.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek