Nagyon szeretem a gyorsan összedobható, ázsiai ihletésű ételeket. Csak egy kis pirítás, párolás, és már ehetjük is az ízes, fűszeres ebédet. A keleti tésztákkal pedig nem kell sokat vacakolni, a legtöbbet elég forró vízzel felönteni, és pár percig állni hagyni.
Katuci
További recepteket keres? Nézze meg ezeket is: szezámos-szójaszószos csirke, 15 perces tofus-zöldséges tészta, tavaszi tekercs, kínai ötfűszeres csirkemell.
Hozzávalók (2 adaghoz)
15-20 dkg darált marhahús (pl. felsál, comb, fartő…)
30 dkg ázsiai zöldségkeverék
10 dkg üvegtészta
1 evőkanál kínai ötfűszer keverék
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál kókuszzsír vagy egyéb olaj
- Egy nagy serpenyőben vagy wokban felhevítjük az olajat.
- Rádobjuk a darált marhahúst, megfűszerezzük, rápréseljük a fokhagymát. A marhát megpirítjuk, és ha már kezd lesülni, rádobjuk a zöldséget is.
- Kevés vízzel felöntjük, így pároljuk néhány percig. Közben vizet forralunk, és leöntjük vele az üvegtésztát. Addig hagyjuk benne, amíg megpuhul.
- A zöldséges marhát tovább ízesítjük a szójaszósszal, ettől kellőképpen sós lesz, de azért érdemes kóstolni.
- Ha kész az alapunk, már csak a leszűrt tésztát kell belekevernünk, és tálalhatjuk is.
Katuci