A női lelket mezteleníti le a Pirelli új naptárja

Évről évre nagy várakozás előzi meg a Pirelli új naptárját, amihez rendszerint a legfelkapottabb fotósok készítenek izgalmas fotósorozatot. Ez idén sincs másképp: a német fotográfus és filmrendező, Peter Lindbergh lenyűgöző projektében bebizonyítja: a szépség nemcsak belülről fakad, de kortalan is!

"A Pirelli tisztelgése Hollywood előtt" – ezekkel a szavakkal méltatta az autós cég 2017-es naptárját a francia Le Figarò. Peter Lindbergh fotóin hollywoodi sztárokat láthatunk, ám korántsem úgy, ahogy egy mutatós női testeket felvonultató naptár-sorozattól várnánk: Lindbergh munkáit nézve olyan kép rajzolódik ki a nőiségről, amely túlmutat a szépségről vallott klasszikus sztereotípiákon.

Közelről mutatott csillagok

Az idei sorozathoz tizennégy színésznőt kértek fel a nemzetközi filmiparból, köztük hat Oscar-díjas filmcsillagot, továbbá egy különleges vendéget, az egyetemi tanárként és vállalkozóként dolgozó Anastasia Ignatov-ot, akivel a fotós 2015-ben találkozott egy vacsorán, ahol a szépségétől elbűvölve rögtön felkérte, vegyen részt a projektben.

A színésznők közül Alicia Vikander, Nicole Kidman, Zhang Ziyi, Julianne Moore, Uma Thurman, Rooney Mara, Robin Wright, Jessica Chastain, Kate Winslet, Penelope Cruz Sanchez, Lupita Amondi Nyong'o, Charlotte Rampling, Helen Mirren és Lea Seydoux vállalta el a felkérést. A négy héten át tartó munkához a hátteret London, New York, Berlin, Los Angeles és a francia tengerparti város, Le Touquet biztosította. A képek egy része olyan forgalmas helyeken készült, mint például a Times Square.

Lindbergh úgy döntött, hogy a megszokottól eltérően idén nem készít meztelen képeket a naptár számára, helyette a lelkeket mezteleníti le. Az emberközeli pillanatokat felvonultató fotók az érzelmekről és az érzékenységről szólnak, nem pedig a tökéletes testekről.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek