Kayről annyit lehet tudni, hogy Logan Cityben áll egy sírkő, melyen az ő tejkaramellájáról emlékeznek meg. Ezek szerint annyira jól csinálta, hogy még sírkövére – vagy tán valaki máséra – is felkerült a csodás recept, amit a Sweet Paul magazin osztott meg a világgal.
A lágy tejkaramella, avagy eredeti nevén fudge, Amerika egyik legkedveltebb édessége. Eredettörténete nem tisztázott, ám az bizonyos, hogy a skótok már a XVII. században számon tartották tablet néven. Amerikában Emelyn Battersby Hartridge írt róla először, aki árulta is az édességet. 1887-ben nyílt meg az első bolt, a Murdick’s Fudge, Michiganban, Mackinac szigeten. Mamie Eiswenhowernek, a 34. First Ladynek is volt saját receptje, tán nem véletlenül. És akkor álljon itt Kay híres receptje, mely valószínűleg annyira jó, hogy megéri megpróbálni elkészíteni.
Kay lágy tejkaramellája
2 tábla csokoládé
2 evőkanál vaj
1 bögre tej
3 bögre cukor
1 teáskanál vanília
egy kevés só
A csokoládét és a vajat olvassza fel víz felett, öntse hozzá a tejet. Forralja fel, majd tegye hozzá a vaníliát és a sót. Melegítse addig, míg közepesen folyós nem lesz, ekkor öntse ki egy márványlapra. Hagyja kihűlni, majd szeletelje fel és egye meg.