Botrányt keltettek a bikinis kislányok

Bár az Elie Saab párizsi haute couture bemutatóján is vonultak kiskorú modellek a kifutón, az mégsem okozott akkora kalamajkát, mint a Miami fürdőruha héten csücsörítő bikinis kislányok. Az internetezők a Hot As Hell (HAH) nevű márka 2017-es kollekciójának bemutatóján akadtak ki, mivel a cég semmi kivetnivelőt nem látott abban, hogy “túl szexi” kétrészes darabokban küldje kifutóra kiskorú modelleit.

Így pózoltak a kislányok a fürdőruha bemutatón.
Így pózoltak a kislányok a fürdőruha bemutatón.Fotó: Frazer Harrison / Europress / Getty

A kommentelőket megosztotta a kifutón parádézó óvodás és általános iskolás korú kislányok látványa, egyesek szerint az eset már gyermekbántalmázasnak számít, míg mások szerint inkább aranyosak voltak a peckesen vonuló kislányok, akik közül többen is próbáltak Victoria's Secret modellhez hasonló vad pózokat felvenni a shown. Az instagramozók egy része például szigorúan elítélte a látottakat és szörnyűnek titulálta az esetet, míg mások szerint az ő kislányuk vagy kishúguk is szívesen parádézott volna a márka bemutatóján – írja a Yahoo.com a felnőtt modellek kíséretében vonuló lányokról.

Látszólag jól érezték magukat a kifutók világában.
Látszólag jól érezték magukat a kifutók világában.Fotó: Thomas Concordia / Europress / Getty

“Nagyon fontos, hogy ne szexualizáljuk ezeket a fiatal lányokat. Különösen fontos ez manapság, mivel a lányok egy olyan társadalomban nőnek fel, mely állandóan az úgynevezett tökéletes nő sztereotípiáját erőlteti rájuk. A gyerekeket nem szabad arra ösztönözni, hogy azért viseljenek bikinit, mert attól “még vonzóbbnak” fognak tűnni mások szemében. Lehetővé kell tenni számukra, hogy gyereknek érezzék magukat, amihez hozzátartozik a gondtalan megjelenés is” – mondja brit Priory Wellbeing központ gyermekekkel és kamaszokkal foglalkozó pszichiátere, Hayley van Zwanenberg, aki aggasztónak nevezte a helyzetet.

Gwyneth Paltrow se érezte cikinek a bikinis modellt.
Gwyneth Paltrow se érezte cikinek a bikinis modellt.Fotó: Goop

Persze nem ez az első ilyen eset, 2013-ban Gwyneth Paltrow-ot támadták azért, mert Melissa Odabash-sal piacra dobtak egy bikini-kollekciót 4-8 éves kislányok részére. Az akkor készült közvélemény kutatásokból viszont kiderült, hogy a megkérdezettek 51 százaléka szerint a gyerekeknek nem tesz jót, hogy már ilyen fiatalon szexi fürdőruhát viselnek. Hasonlóképpen befürdött fürdőruha-kollekciójával Liz Hurley is, aki kislányoknak árult párducmintás bikinit “Mini Cha Cha Bikini” néven.

Liz Hurley túl szexire sikerült gyerek bikinije.
Liz Hurley túl szexire sikerült gyerek bikinije.Fotó: elizabethhurley.com

Ön mit gondol a bikinis kislányokról?

  • A szülők felelőssége 218
  • Ráérnek még ilyesmit hordani 198
  • Kit érdekel 132
  • Nem kellene bikiniben illegetni magukat 120
  • Nagyon trendi, én is veszek egyet a lányomnak 101
  • Azt csinál a gyerek, amit akar 66
Mustra