Ha május utolsó hétvégéje, akkor csak csokis sütemény jöhet szóba – a szezonális gyümölcsöket egyék csak a gyerekek frissen. És hogy a nyárias hétvégén a lehető leggyorsabban elkészüljön a házi süti, legyen a legyen a recept igazán egyszerű, a lényeg, hogy minél több csokoládé kerüljön bele.
A graham liszttel kicsit tömörebb – és rostban gazdagabb – lesz az eredmény, azért hogy jól megtartsa a könnyű csokis habot a tetején.
Hozzávalók:
10 dkg liszt
8 dkg graham liszt
2 dkg holland típusú kakaópor
10 kg étcsokicsepp vagy kis kockákra vágott étcsoki
4 gr sütőpor
6 gr szódabikarbóna
10 dkg barna nádcukor
1 tojás
1,5 dl joghurt
1 dl tej
5 dkg olvasztott vaj
2 dl tejszín
1 tk porcukor
5 dkg étcsokoládé
- Az első hat hozzávalót elkeverjük.
- Összekeverjük a cukrot, tojást, joghurtot, tejet és a vajat, majd a lisztes keverékhez adjuk, homogénné keverjük a tésztát. (Ne keverjük túl, csak amíg épp elkeveredett.)
- Színes muffinpapírral bélelt sütőbe adagoljuk (legjobb erre egy klasszikus fagyiskanál) és 200 fokon kb. 18-20 perc alatt megsütjük.
- A csokit apróra törjük, a mikró legmagasabb fokozatán kb. 1 perc alatt, többször átkeverve felolvasztjuk.
- A tejszínt lágy habbá verjük, közben hozzáadjuk a porcukrot és összemixeljük a langyos étcsokival, a csokis habbal díszítjük a muffinok tetejét.