A csokis édességeken kívül talán az epres-tejszínhabos sütiknek a legnehezebb ellenállni. A legegyszerűbb desszert persze az eper tejszínhabbal, de ha akarunk neki adni mégis egy kis sütijelleget, elég egy kész vajastésztát alápakolni. (Ha kicsit bátrabbak vagyunk és van további 20 szabad percünk akkor ilyen villámgyors házi verziót is készíthetünk, akár előre is, mert kitűnően bírja a fagyasztást.)
A tészta trükkösnek tűnő, de valójában egyszerű hajtogatása után 10 perc alatt leszünk kész a látványos, ropogós-gyümölcsös-tejszínes szépségekkel.
Hozzávalók: (15 darabhoz)
egy csomag készre nyújtott leveles tészta
10 dkg eperdzsem
20 dkg eper
2 dl 30%-os habtejszín
1 tojás
kevés cukor
- A leveles tésztát a hűtőből kivéve pár percig hagyjuk átmelegedni, majd óvatosan kihajtjuk és 8×8 cm-es kockákra vágjuk.
- A képen látható módon, 1 cm-re a szélétől bevágjuk, belülről a vágások mellett az ujjunkkal megnedvesítjük, a széleket keresztben áthajtjuk és kissé egymáshoz nyomkodjuk.
Piszke
- Középen villával alaposan megszurkáljuk, és egy-egy teáskanál dzsemet rakunk a tészta közepére.
- A széleket a felvert tojással kenjük (ne csorogjon le oldalt, mert ott nem fog szépen feljönni a tészta), kis cukorral megszórjuk.
- 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
- Míg a tészta sül, az epret apró kockákra vágjuk, a tejszínt kevés cukorral lágy habbá verjük, megtöltjük a kihűlt papucsokat, és azonnal tálaljuk.