A chiamag vagy azték zsálya afféle szuperélelmiszer, mivel Omega-3 tartalma igen magas, értékes fehérjeforrás, magas az antioxidáns tartalma és értékes vas-, kalcium- és foszforforrás. Vegánoknak az előbb felsoroltak miatt különösen ajánlott a fogyasztása, de húsevő halandóknak is jót tesz.

A magok folyadékba áztatva néhány óra alatt többszörösükre duzzadnak, és kocsonyás (kaviárra emlékeztető) állagúvá válnak. A fura állag ellenére finom, és tényleg sokára éhezünk meg, ha ezt esszük reggelire, lelkiismeret-furdalás nélkül fogyasztható.

chiapuding
Fotó: Katuci

Hol szerezzük be?  Bioboltokban vagy azok webáruházaiban biztosan talál.

Hozzávalók (1 adaghoz):

2,5 dkg chiamag
2 dl kókusztej (vehet kókuszkrémet is, amit hígítson 1 dl vízzel)
1 teáskanál nyírfacukor
a tetejére szórhat magvakat, gyümölcsöt de magban is eheti

  1. Előző este a chiamagot elkeverjük a kókusztejben, ízesítjük, és éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. Másnap átkeverjük, és gyümölccsel vagy magvakkal megszórva már fogyaszthatjuk is. 
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.