Szezonja van: isteni gesztenyés receptek

Gyönyörű szemes gesztenyét árulnak ilyenkor mindenhol. Persze, ha fagyasztott gesztenyével dolgozunk, tulajdonképpen egész évben szezonja van, ám így az ünnepek tájékán még inkább kedvet kapunk hozzá.

gesztenyés

Ha fagyasztott pürét vásárolunk, mindenképp olvassuk el az összetevőket! Próbáljunk olyat venni, ami tényleg csak gesztenye van, ha ilyen nincs, akkor még cukor és esetleg egy kis rum vagy vanília, de legalább krumplival meg más rémségekkel ne legyen felütve.

A szemes gesztenyéket nemrégiben tesztelte a Dívány szerkesztősége, az eredményt ITT találja. 

Most pedig következzenek a receptek, amelyek kétség kívül megállják a helyüket a karácsonyi asztalon:

1. Gesztenyehab: a püré menősítve

Egy végtelenül egyszerű és gyors, mégis ünnepi desszert, amit bátran merek ajánlani egy nehéz, több fogásos vacsora lezárásaként. Hogy ne csak egyszerű gesztenyepüré legyen tejszínhabbal, készítsünk a masszából habot, tálaljuk elegánsan (a fotón szereplőnél szebb) pohárban.

gesztenyehab1kicsi
Katuci

2. Ősz luxuskivitelben: gesztenyehab torta

Puha kakaós piskóta, könnyű gesztenyehab és csokikrém – egy igazi őszi torta luxuskivitelben. A gesztenyés sütemények, torták sokszor nehezek, tömények, de ez a torta egyáltalán nem ilyen: a gesztenyehab igazán légies, nem lesz gumis a zselatintól. A gesztenyés réteg alá még egy kevés meggylekvár is kerül, így lesz igazán pikáns ez a torta. 

Gesztenyehab1
Ötvös Zsuzsanna

3. Gesztenyés pavlova - téliesített nyár

Igazi villantós desszert, nem túl nagy mérete ellenére elég belőle egy vékony szeletke is, mert igen tartalmas. Fontos, hogy a lapokat el lehet készíteni egy-két napra előre is, ekkor légmentesen lezárva kell tartani, nehogy megpuhuljanak. Betölteni viszont frissen kell, de az nem olyan macerás.

DSC 2734akicsi
Katuci

4. Gesztenyebomba, és a perfekt csokibevonat titkai

Gyerekkorom egyik kedvenc desszertje a gesztenyebomba volt. Ez egy hihetetlenül egyszerűen elkészíthető édesség, sem sütni, sem főzni nem kell, és csupán pár percig tart összeállítani. Az egyetlen, amit változtattam az általam ismert recepten, hogy a vajas csokoládébevonatot egy sokkal könnyebb, krémesebb és szebb fényű tejszínes csokoládébevonatra cseréltem, ami nem csak finomabb, de szerintem egyszerűbb is vele dolgozni, és nem törik vágásnál.

Gesztenyebomba2
Ötvös Zsuzsanna

5. Fagyasztóürítés: csokis-gesztenyés pite meggyel

Érdemes elhasználni a fagyasztóban lapuló gesztenyemasszát és a fagyasztott meggyet vagy befőttmeggyet. Ezúttal egy egyszerűen elkészíthető, látványos pitét készítünk gesztenyével és meggyel, némi csokival turbózva. 

Gesztenyés pite
Ötvös Zsuzsanna

6. Süssön ön bejglit, ha jót akar!

Mihez kezdjen, aki már nagyon unja a diós-mákos párost? Hát variáljon. Az újdonság lehet idén a gesztenyés is. Mivel a gesztenye önmagában kicsit unalmas ízű, kétféle alkohol, és alkoholba áztatott aszalt gyümölcs is került bele.

bejgli1
Koncz Andrea

+ A sósak

Ne feledkezzünk meg a gesztenye nem csak édességekben remekel, akár töltelékként vagy köretként is kiváló. Ebben a bejegyzésünkben talál gombás egytál receptet, krémlevest és gesztenyeszívet is. ITT kelbimbóval készült vele köret. Steiner Kristóf pedig töltelékrecepteket osztott meg velünk, amik hús nélkül, önálló fogásként is megállják a helyüket.

File55
Mirelle
Oszd meg másokkal is!
Mustra