Sörfesztivál emberkísérlettel

Kinéztünk a Sörfesztiválra a Budai Várba és kipróbáltuk, hogy okoz-e rosszullétet, vagy rossz közérzetet pár jéghideg sör legurítása a 35 fokos hőségben. És ha ezt az emberkísérletet nagy nehezen magunkra vállaltuk, és már úgyis a helyszínen voltunk, megnéztük milyen különlegességeket lehet idén kóstolni, plusz az árak is eléggé érdekeltek minket.

Amiben egyetértettünk fotós kollégámmal: nagyon jó a hangulata ezeknek a fesztiváloknak, csak valahogy azt nem sikerült megértenünk, hogy miért kell  az egyébként kocsmákban/bárokban nagyjából reális áron kínált italokat  a fesztiválon duplaáron kínálni az újdonságra szomjas népnek.

Azt még talán valahogy elfogadjuk, hogy van belépő, hiszen a kitelepülő standoknak nem kevés pénzt kell perkálni a területért, szóval ezt valamin be kell hozni, de azt semmiképpen sem tartjuk jó üzletpolitikának, hogy horribilis áron lehet csak iszogatni, egy-két kortyos kóstolómennyiség pedig nincs.

Nézegesse meg a fotókat amiket a fesztiválon lőttünk, ott talál árakat, illetve, hogy milyen cégek képviseltetik magukat a rendezvényen. 

A tikkasztó hőség ellenére már délután 4-5 között elég sokan iszogattak a fesztiválon, leginkább külföldiekkel találkoztunk, és kisebb meglepetést okozott, hogy az igazi, „házi főzésű” kézműves sörök helyett, nagy részben a multik kínálták árujukat. Rengeteg kajás pult van, igen, azok, a zsírban tocsogó fesztiválhangulatos ételek, mind-mind ott sorakoznak belebámulva az ember arcába, hogy „ most azonnal egyél meg”. Ügyes aki ellenáll persze. Ezekről is talál fotókat a galériában.

Megpróbáltuk feltérképezni a kézműves cuccokat, és leginkább a Neked Csak Dezső kínálatával, na meg a lelkesen csapoló fiúkkal szimpatizáltunk. Én meggysört (a pasik szerint ez nem is sör), Peti meg Bunny Hopot tolt magába. És most meg kell, hogy nyugtassunk mindenkit, semmi bajunk nem lett, pedig forróságban nyeltük a jéghideg söröket. Sőt, még élveztük is. Őrület!

A fizetés – ahogyan már évek óta – most is kártyával történik, most éppen a „hellopay” van soron, DE újítás! PayPass-szal is lehet fizetni. Ennek nagyon-nagyon örültünk, komolyan. 

A helyzet az, hogy senkit sem szeretnénk arról lebeszélni, hogy felmenjen a Várba egyet mulatkázni, hiszen a hangulat zseniális, az idő tökéletes, és vannak csinos hosztesz lányok meg menő pultos fiúk is. Viszont ha nem szívesen áldoz 2000 forintot a napi belépőre, illetve kevesebb pénzből szeretné megúszni a kóstolást, javasoljuk látogasson el egy budapesti sörözőbe, a hangulat hasonlóan remek lesz és nem kell ilyen mélyen a pénztárcájába nyúlnia. Peti nagy rajongó, így meg is osztott velem pár pompás helyet: az Élesztő és a Léhűtő szerepel a listája élén. Mindenkinek jó hideg söröket kívánunk a hétvégére!

A Sörfesztivál nyitva tartása

A fesztivál szombaton délelőtt 11-kor nyit és hajanli 3-kor zárja be kapuit, vasárnap szintén délelőtt 11-kor várja a szomjazó népet, viszont éjfélkor már takarodót fúj. További infót itt talált a Sörfesztiválról.

Oszd meg másokkal is!
Mustra