Igazi dőzsölős reggeli/uzsonna fillérekből. A szikkadt kalács édes, vaníliás tojásbundát kap, mellé meg elég némi friss gyümölcs vagy lekvár.
Katuci
Ráadásul időben sem több az elkészítése, mint összedobni egy rántottát.
Hozzávalók:
6 szelet szikkadt kalács
2 tojás
1 dl tej
1 evőkanál porcukor
pici vanília
olaj / kókuszzsír / vaj a sütéshez
gyümölcs, lekvár, tejszínhab, joghurt, porcukor a tálaláshoz
- A kalácsot vastagabb szeletekre vágjuk.
- A tojást kikeverjük a vanília magjaival, a porcukorral és a tejjel. Megmártjuk benne a kalácsszeleteket.
- Végül forró zsiradékban kisütjük. A kókuszzsír kevésbé jár nagy szaggal, és egy fokkal egészségesebb is a sima olajnál. De nyugodtan kisüthetjük egy kevés vajon is, csak arra figyeljünk, hogy ne égjen meg!
- Tálaljuk azzal, ami tetszik, vagy van otthon, lehet az gyümölcs, joghurt, lekvár, vagy akár tejszínhab.