Pénteki süti: Rocky Road - sütés nélküli csokibűnözés

Ez a sütés nélküli csokoládébűnözés ausztrál találmány, és állítólag eredetileg a hosszú hajóúton megromlott édességek csokis kevercsét jelentette – így próbálták mégis értékesíteni azt az aranyásóknak, bár mondhatnánk azt is, hogy tulajdonképpen egy csokiszalámi, amit valaki lusta volt csinos hengeres formába alakítani.

DSC 0015
Fotó: Piszke

Akárhogy is van, az éppcsak felaprított hozzávalók miatt illik rá a név (rocky road: sziklás út), és abban is biztosak lehetünk, hogy ahogyan a hozzávalóknak, úgy a sütinek sem lesz ideje megromlani.

Ez egy alaprecept, a belevalók ízlés szerint variálhatók: tehetünk bele aszalt gyümölcsöket vagy másféle csonthéjasokat, csak a a mennyiségektől ne térjünk el nagyon, hogy az öntet megszilárdulva biztosan összetartsa a sokféle jóságot.

Hozzávalók:

12 dkg vaj
15 dkg étcsokoládé
15 dkg tejcsokoládé
1 ek méz
10 dkg vajas keksz
10 dkg vegyes csonthéjas (én diót és mogyorót használtam)
10 dkg marshmellow/pillecukor

  1. A kekszeket 6-8 fele vágjuk (nem kell apróra törni), a mogyorót egészben hagyjuk, a diót egészen durvára aprítjuk.
  2. A pillecukrot késsel kisebb darabokra vágjuk. ( Kivéve, ha szert teszünk valahol mini marshmellow-ra.)
  3. Az első 3 hozzávalót kockákra vágjuk, gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk, jól elkeverjük benne a mézet is, majd minden többi hozzávalót beleforgatunk.
  4. 20x20 centis (vagy más, hasonló alapterületű) formát sütőpapírral bélelünk, beleegyengetjük a masszát – természetesen göröngyösre hagyva a tetejét - , és 2 órára hűtőbe rakjuk.
  5. Tetszőleges méretre vágva tálaljuk.
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!