Vannak olyan sütik, amelyek már az illatukkal kicsalogatják a konyhába a háznépet. Ez is épp ilyen: a piruló dió, a vanília, a körte és a csoki illata a sütés végére odavonzza az édességre vágyókat: nálunk csak négyszemélyes adagnak bizonyult. Ha pedig kicsit extrább körtés édesség a cél, akkor ki lehet próbálni ezt a mogyorós-rozmaringos verziót is.
Piszke
Hozzávalók: (26 cm-es tortához)
2 tojás
10 dkg cukor
10 dkg joghurt
5 dkg felolvasztott vaj
12 dkg liszt
5 dkg dió
1 kk. sütőpor
6 kocka étcsoki
3-4 közepes, kemény körte
Kevés vaj és nádcukor a forma szórásához.
- A tojást, cukrot, joghurtot mixerrel 3 percig verjük.
- Hozzákeverjük a vajat, majd a sütőporral elkevert lisztet és a darált diót.
- A csokit apróra vágjuk (vagy csokicseppeket használunk) és a tésztába keverjük.
- A körtéket meghámozzuk, magházukat kivágjuk, a gyümölcsöket 8 szeletre vágjuk.
- Egy 26 cm-es forma alját sütőpapírral béleljük, megvajazzuk és megszórjuk nádcukorral.
- A körtéket körben a forma aljára sorakoztatjuk, majd egyenletesen elosztjuk rajta a tésztát.
- 175 fokon kb. 25 percig sütjük, rácson hűtjük, a formából kifordítva tálaljuk.
Piszke