Idén mindenki találhat szép koszorúslány ruhát

Az idei esküvőszezon nem csak a menyasszonyoknak kedvez szebbnél szebb és megfizethetőbb ruhakölteményekkel, hanem a koszorúslányoknak és esküvői vendégeknek is. A megfelelő koszorúslányruha kiválasztása legalább annyira kényes ügy, mint a tökéletes menyasszonyi ruha megtalálása, hiszen ezen a ponton összhangban kell lennie az ara és a koszorúslány ízlésének: nem értjük miért, de a legnormálisabb nő is megőrül, ha esküvője van, és mintha direkt ki akarna tolni koszorúslányaival.

Pedig nem lenne olyan nehéz nekik is olyan ruhákat választani, amiket boldogan hordanak majd később is: ehhez próbálunk segítséget nyújtani megfizethető és kevésbé olcsó alternatívákkal. Az itthon is kapható 20 ezres ruhák mellé válogattunk szép, de nem kifejezetten olcsó szetteket az Il Bacio di Stiléből és megnéztük, a sikeres magyar tervezők mit tudnak ajánlani e téren.

A cikk végén talál azért pár olyan opciót, ami csak inspirációs forrásnak jó, mert Magyarországra adott márka nem szállít: ha valami megtetszett, mutassa meg barátnőjének, hátha mégse kell pink színű, fodros miniruhát készíttetnie!

A hazai valóság

Az elegáns, bár felejthető menyasszonyi ruhákat kínáló Mangónál bőven találni csinos koszorúslány ruhákat, melyek most, hogy leárazás van, nagyon olcsóak. Egy eperszín vagy egy halványabb púderrózsaszín koszorúslány ruháért 15-22 ezer forint körüli összeget kérnek a spanyol fast-fashion márkánál.

Nem lepődtünk meg azon, hogy a svéd H&M kínálatában koszorúslány ruha is kapható, hiszen a márka megfizethető menyasszonyi ruhát is árult 19.990 forintos áron. Dekoratív virágokkal díszített, rejtett cipzáras koszorúslány ruháját sem árazta túl, ami az elkezdődött leárazásoknak köszönhetően mindössze 7919 forintba kerül az üzletekben. Ha térdig érő, nem leárazott fazont szeretne, akkor sem kell 14990 forintnál többet fizetnie.

A Zara koktélruháikba nehezen lehetne belekötni, viszont idén valahogy hosszabb és elegánsabb nyári ruhákat nem kínál a spanyol cég. Ha nem tilos a fehér, akkor 15.995 forintért csipkeruhák közül válogathat, de ha inkább bohém, színes ruhára vágyik, vagy egy laza, csíkos darabra, akkor 8995 forintból megússza a dolgot. 

A hazai álom

Az Andrássy úti Il Bacio di Stilében talán eszébe se jutna koszorúslány ruhát, vagy bármilyen, esküvőre való ruhát nézni, de érdemes betérni: a Red Valentino ruháit 100 ezer forint körüli áron el lehet hozni, és biztos nem csak egyszer fogja őket felvenni! Egy szexi Tom Ford ruháért 380 ezer forintot kérnek, de persze az igazán nagyigényűeknek is van választék: nekik a Valentino millió forintos csipkecsodáját tudjuk ajánlani.

Egyik kedvenc magyar márkánk, a USE Unused is gondolt az esküvői szezonra és külön kollekcióval készült, mely egy régebbi modellek, illetve aktuális kollekciók darabjaiból összegyűjtött csokor. A tervezők olyan nők számára alkotnak ruhát, akiknek túlnőttek az igényeik a felszínes csillogáson, és hozzájuk illő minőségi, letisztult, de mégis különleges designer darabot keresnek. Színes koktélruháik és maxiruháik közül nem csak a menyasszonyok, hanem a vendégek is bátran válogathatnak. A tervezők előszeretettel használnak selymet, muszlint és a zsorzsettet, azok kellemes érzése és lágy esése miatt, ugyanakkor megtalálható a minőségi pamut és jersey is azok számára, akik a kényelmet részesítik előnyben. 70 ezer forint körül már csodás ruhát választhatunk tőlük, de egy igazán nagyvonalú estélyiért már ennek kétszeresét kérik, viszont a tervezők bármikor méretre szabják a kiválasztott darabot.

A Je Suis Belle is nagy kedvencünk, igaz, ők lazább stílusban utaznak, 2014-es nyári kollekciójuk is inkább a nagyvárosi mindennapokra készült. Fontos szerepet kap kollekciójukban a puritán és a gazdag ellentéte, míg a ruhák anyaga egyszerű, az azokat díszítő gyöngyök a gazdagságot jelképezik. Boldogan lennénk koszorúslányok a márka szürke vagy sárga, aszimmetrikus, lenge ruháiban, melyek egyszerre bohémek és ünnepélyesek.

A netes valóság

Az egyik legismertebb online ruhaboltnál, az Asosnál a koszorúslányruha választék is változatos és izgalmas. Ráadásul a webshopban kapható koktélruhákat máskor is el lehet majd sütni, de számoljon azzal, hogy most hosszabb lesz a kézbesítési idő.

A Reiss ruháitól ne várjunk semmi világmegváltót, se nem túl lányosak, se nem túl romantikusak, de alapvetően elegánsak és csinosak. A márkánál olyan 30.000 forinttól indulnak a koszorúslány ruhák, és lehet tőlük rendelni Magyarországra.

A Mod Cloth kollekciója számos alternatívát kínál esküvőkre. Ha valami egyedit keres olcsón, vagy egyszerűen csak Taylor Swiftre szeretne hajazni a lagzin, akkor egy Mod Cloth ruhára van szüksége. Ez a márka abszolút megfizethető, itt 60-100 dollárt kérnek egy ruháért.

A harminc feletti nők egyik kedvenc designere, Ann Taylor ruháit leginkább azért kedveljük, mert stílusa sosem fog kimenni a divatból. Ennek köszönhetően darabjai akár húsz év múlva is jól mutatnak majd a családi fotókon. Nem véletlen, hogy a designer megkéri koszorúslányruháinak árát is, egy galambszürke, éjkék, fekete vagy púderrózsaszín darabért simán fizethetünk 100 ezer forintot is. Ez a márka szintén szállít Magyarországra.

Bár az Anthropologie-nél nincs túl nagy választék, de ami van, az annyira feltűnő, hogy biztosak lehetünk benne, hogy életre emlékezni fog a násznép az antrénkra. A ruhákért átlagosan 298 dollárt (67 ezer forint) kell utalni. Kedvencünk a márkától a hímzett, piros maxiruha volt, amit már el is kapkodtak.

Ha egy mezítláb táncolós lagziba hivatalos koszorúslányként, akkor valami hasonló ruhára van szüksége, mint amilyeneket a Rory Beca árul: egy különleges selyemruhában a csokrot elkapni sem lehet egy utolsó élmény. A márkánál átlagosan 200 dollár körül vannak az árak.

A netes álom

A Rent the Runway üzleteiben, ahogy a neve is sugallja, kölcsönözni is lehet a nagy napra. Ha Amerikában élnénk, biztos rámennénk a rózsaszín Halston Heritage ruhára, amit 125 dollárért (28.270 forint) vihetnénk el egy napra.

Little Borrowed Dress oldalának szintén az amerikai nők örülhetnek, mi maximum inspirálódhatunk a rengeteg szép ruhából. A ruhabérlésért 75 dollárt (16.966 forintot) kérnek, ha mégis megvennénk a ruhát, azért átlagosan 185 dollárt (41.849 forint) kell otthagyni, ami szinte semmi egy tengerentúli fizetéshez mérve.

A Bodennél bukkantunk rá a tökéletes puncs színű koszorúslány ruhára, aminek hossza és szabása pont passzolt az igényeinkhez. A 298 dolláros (67 ezer forint) ruhát azonban sajnos hozzánk nem szállítják, sebaj, ennyiért itthon vehetünk ennél sokkal szebbet!

A menő designerek közül talán Zac Posen volt az első, aki lenyomta árait és elérhetővé tette minden menyasszony vágyálmát, a tökéletes menyasszonyi ruhát. Nincs ez máshogy a koszorúslány ruhákkal sem, egy extravagáns, királykék színű, kígyómintás miniruháért 598 dollárt (135.278 forint) kérnek a divatháznál. Rendelni nem lehet, de ha ennyit rászánna egy ruhára, tekerjen vissza a "hazai álom" bekezdéshez, és nézze meg, milyen szuper (és márkás) dolgokat kaphat itthon ennyi pénzért!

A Zimmermann ruhái drágák, de cserébe csodaszép és stílusos darabok közül lehet válogatni. A márka egyik fehér ruhájában Katalin hercegnét is lencsevégre kapták a közelmúltban. Egy hercegnőhöz illő, pezsgőszínű, vállrész nélküli koszorúslány ruháért 730 dollárt (165.099 forint) kérnek, Magyarországra nem szállítanak, de álmodozni és inspirálódni azért szabad.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra