Így készül a Bounty csoki házilag

Van valami a kókusz-csoki párosában, amitől mindig elgyengülünk, nagy sláger volt Doki kókuszos brownie-ja, vagy éppen ez a kókuszos-csokis poharas desszert. De persze az is elég, ha csak a Bountyra gondolunk. Ezt akár otthon is elkészíthetjük jó minőségű csokoládét használva és felturbózva igazi vaníliával.

Bounty4b
Ötvös Zsuzsanna

Nekünk elhihetik, a végeredmény sokkal jobb lesz, mint a bolti változat! De ha nem elégszenek meg a csokiszelettel, akár egyszemélyes tortácskákat is készíthetnek Bounty-ízvilágban!

Hozzávalók 8-10 darabhoz:

90 g fehér csokoládé apró darabokra törve
55 g habtejszín
1 tk. akácméz
50 g kókuszreszelék
fél vaníliarúd
180 g étcsokoládé (vagy ízlés szerint tejcsokoládé) bevonni

1. A fél vaníliarúdból kikapart vaníliamagokat és a mézet a habtejszínhez adjuk, és forrásig melegítjük. Az apró darabokra tört fehér csokoládét a vaníliás-mézes tejszínbe dobjuk és sima, egynemű masszává keverjük. Végül hozzákeverjük a kókuszreszeléket is.

2. Kb. 10x10 centiméteres szögletes edényt (pl. mikrózható dobozt) kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a kókuszos-csokis masszát. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

3. Másnap megolvasztunk kb. 30 grammnyit az étcsokoládéból, és nagyon vékony rétegben a teljesen kihűlt, megszilárdult kókuszos-csokis masszára kenjük. Ha a csokiréteg megdermedt, a masszát nyolc-tíz darab, Bounty-méretű hasábra vágjuk.

4. A maradék étcsokoládé kb. háromnegyedét megolvasztjuk, a többit pedig nagyon apró darabokra vágjuk. Az olvadt csokoládéhoz hozzáadjuk a darabolt csokoládét, és addig keverjük, míg teljesen fel nem olvad az is. Erre a lépésre, amit temperálásnak nevezünk, azért van szükség, hogy szép fényű, roppanós legyen a csokiburok, amelybe élmény beleharapni. A temperálásról bővebben itt lehet olvasni.

5. Fogunk egy kókuszos-csokis hasábot, és megmártjuk az étcsokoládéban. Fontos, hogy a hasábokat a csokival előzetesen lekent felükkel lefelé dobjuk bele a temperált csokoládéba, és ennél az oldaluknál fogva emeljük ki egy mártóvilla vagy sima háztartási villa segítségével: a vékony csokiréteg megakadályozza ugyanis, hogy a villa nyoma megmaradjon a mártott csokoládészeleten, így a csokoládéburok tökéletesen fogja fedni a kókuszos tölteléket.

Bounty3b
Ötvös Zsuzsanna

Kimártáskor érdemes még a csokis edény falánál lehúzni a villáról a felesleges csokoládét. Végül óvatosan sütőpapírra tesszük a mártott csokiszeletet, és ugyanígy mártjuk ki a többi hasábot is. Amint a csokoládéburok megdermedt, óvatosan leválasztjuk a sütőpapírról a kész csokiszeleteket.

6. Ha szeretnénk leutánozni a Bounty-szeletek tetején lévő jellegzetes mintát is, akkor mártás után közvetlenül, ahogy a csokiszeletet a sütőpapírra tettünk, a tetejére óvatosan helyezzük rá a (mártó)villa ágait egy pillanatra, majd emeljünk fel: a villa ágai fogják a jellegzetes mintát hagyni a csokoládén.

Oszd meg másokkal is!
Mustra