Fetás tojástekercs, rántotta helyett

Rém egyszerű hétköznapi ebéd vagy hétvégi villásreggeli lehet, ami kitűnő alternatívája az egyszerű rántottának. Nagyon laktató, így bőven elég mellé egy jó kis saláta.

tojástekercs
Fotó: Katuci

Hozzávalók:

1 evőkanál olívaolaj
2 szál újhagyma
1 kisebb kápia paprika
4 tojás
fél csokor petrezselyem
10 dkg feta sajt
kevés (!) só

  1. Az újhagymát hosszában félbevágjuk, felkarikázzuk. A paprikát is apró kockákra vágjuk. Egy-két perc alatt megpirítjuk egy kis olívaolajon.
  2. A tojásokat villával elhabarjuk, óvatosan sózzuk, mert a sajt elég sóssá teszi majd az ételt.
  3. A megpirított hagymás paprikát és a felaprított petrezselymet a tojáshoz keverjük.
  4. Egy tepsire sütőpapírt helyezünk, a szélét felhajtjuk. Szétoszlatjuk rajta a tojást, 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 5 perc alatt megsütjük.
  5. Amíg sül a tojás, morzsásra daraboljuk a feta sajtot.
  6. A tojást kivesszük a sütőből, megszórjuk a sajttal, feltekerjük, daraboljuk.
  7. Salátával tálaljuk.
Blogmustra