Egy végtelenül egyszerű és gyors, mégis ünnepi desszert, amit bátran merek ajánlani egy nehéz, több fogásos vacsora lezárásaként. Hogy ne csak egyszerű gesztenyepüré legyen tejszínhabbal, készítsünk a masszából habot, tálaljuk elegánsan pohárban.

gesztenyehab1kicsi
Fotó: Katuci

Hozzávalók (4 személyre):

50 dkg gesztenyepüré
25 dkg mascarpone
2 dl hideg habtejszín
1 teáskanál rum vagy rumaroma

1. A hideg tejszínt laza habbá verjük robotgéppel.

2. A kiengedett gesztenyepürét, a krémsajtot és a rumot simára keverjük, majd fellazítjuk a tejszínhabbal.

3. A kész habot pohárba kanalazzuk, vagy ha elegánsan akarjuk tálalni, habzsákba szedjük, és poharakba adagoljuk.

gesztenyehab4kicsi
Fotó: Katuci

Ha egy kis varázslatot szeretnénk csempészni a desszertbe, szórjuk meg a tetejét kandírozott ibolyával vagy ehető aranypelyhekkel.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.