63 éves ruhában ment férjhez

Lucy Popovicnak nem kellett sokat gondolkoznia a ruhaválasztáson, a tökéletes darab ott lógott a szekrényben. A 63 éves esküvői ruhát először Popovic nagymamája, Mel viselte 1950-ben, másodszor édesanyja, Peggy, 1974-ben. A fehér ruhát a nagyi még 6 guineáért vette, ami mai áron körülbelül 172 fontnak, azaz 60 ezer forintnak felel meg. Ezért már semmilyen esküvői ruhát nem lehet kapni, sőt, a felkapottabb márkáknál a bérlés se jön ki ennyiből Magyarországon, és Angliában még durvább a helyzet. Az Ausztráliában élő, 31 éves Lucy Popovic nem anyagi megfontolásból döntött úgy, hogy 64 éves ruhában házasodik, hanem folytatni szerette volna a családi hagyományt.

„Nagyon izgultam, mert csak pár héttel az esküvő előtt utaztunk vissza Wales-be, és már vagy 10 éve nem próbáltam fel a ruhát, úgyhogy nem voltam benne 100%-ig biztos, hogy jó lesz rám” – mondta a Daily Mailnek Lucy, akire végül jó volt a ruha.

„Elképesztő, hogy mind a hárman egy méret vagyunk! A ruhára csak egy új cipzár kellett és pár öltést kellett megerősíteni. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ugyanazt a ruhát viselhettem, amit anyám és nagyanyám. Az esküvői ruhához mindig különleges emlékek kötődnek, nagyon jó érzés volt, hogy olyan ruhában mondhattam ki az igent, amihez oly' sok családi emlék fűződik. Külön öröm, hogy a nagyszüleimmel is megoszthattam a pillanatot” – tette hozzá a nő, akinek nagyszülei nemrég ünnepelték 62. házassági évfordulójukat.

Házasodna nagyanyja ruhájában?

A ruhát az esküvő előtt otthon tisztították ki aszpirin és ecet speciális keverékével. „Elég piszkosnak találtam a ruhát, úgyhogy először az interneten kerestem folttisztítót, aztán mivel ezek nem váltak be, jött az aszpirin és ecet keveréke. Tökéletesen mutatott a ruha Lucy-n!” – mondta Lucy anyja, Peggy.

Ön házasodna olyan ruhában, amiben már nagymamája, vagy édesanyja is esküdött? A vintage esküvői ruha ötlete hogy tetszik? Ha házasodna használt, de jó állapotú ruhában, nézzen körül az Etsy vintage esküvőiruha-szekciójában, vagy a poshgirlvintage.com-on, esetleg a Szputnyik shopban, ott is van pár fehér vintage ruha. Ha nem, akkor is szavazzon!

Tetszik önnek a Dívány Tejben-Vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy érdekes posztunkról sem!

Oszd meg másokkal is!
Mustra