Sajtkrémteszt: melyik a legjobb?

Olvasási idő kb. 8 perc

Begyűjtöttem nyolc különböző sajtkrémet, hogy kiderüljön a sokunk által istenített Philadelphia jogosan menő-e. Nagyon szerettem volna ha a Tesco saját márkás sajtkrémje is szerepel a kóstolón, de sajnos mikor bevásároltam, éppen készlethiány volt belőle a Bécsi úti áruházukban, így ez most kimaradt. Azért kíváncsi lettem volna, hogy milyen helyezést tud elérni, mert szerintem egy nagyon jól eltalált termék. Szintén nem kaptunk natúr Millit, ami a másik kedvelt termékünk, finom, és nem is túl drága. De ezek most nem tudtak résztvenni a vakteszten.

IMG 3147
Dívány

És akkor nézzük mit mondanak a kóstolók

A harminc fok feletti hőségben igazán kellemes volt házi készítésű német kenyeret jó hideg sajtkrémekkel kóstolni. Egy-két termék elég nagy csalódás volt, viszont akadt olyan amiről azt feltételeztük ez-tuti-Philadelphia. Olvassa el a véleményeket, és írja meg nekünk a Facebook oldalunkra, hogy melyiket kedveli a legjobban.

8. helyezett: Pic Frisch classic

IMG 3150

Nem pontosan értettük, hogy ez tényleg egy ennyire elcseszett sajtkrém, vagy megromlott amíg hazahoztam a bevásárlókörútról. Mivel a lejárati dátumig még legalább két hét volt, és a hiper is csak pár kilométerre van, sajnos az első megállapítás bizonyult igaznak. Sebaj, úgyis csodálkoztunk volna, ha egy ehetetlent sem találunk a teszten.

„Ebben nem vagyok biztos, hogy nem romlott-e, de nem merem még egyszer megkóstolni.” „Határozottan vizesedő, észrevehetően habosított, enyhén túrós ízhatású, de sós krém.” „Pektin és tejpor keveréke. Úgy érzem nem az ízével van baj,mert az nincs! Az állaga az, ami gyomorfogató.” „Fúj, ez nem romlott?!”

7. helyezett: Cavabel, Cream Spread Classic

IMG 3149

A hetedik helyen végzett Cavabelt legalább meg tudtuk enni, bár ez nem jelenti azt, hogy jó is. Furcsa, hogy mind a két Lidl-ös sajtkrém leszerepelt, eddig még nem tapasztaltuk, hogy a Lidl alulmaradt volna egy kóstolón. Most viszont gyönyörűen elhappolta az utolsó két helyet a többi versenyzőtől, amire azért nem lehet büszkének lenni. Csak szólunk...

„Enyhén vizesedő, erősen habosított, enyhén túrós hatású krém.” „Ez teljesen íztelen, olyan mintha habtejszín lenne, csak éppen tejszín íz nélkül.” „Jó selymes, lágy, és alig sós. A sajt íz viszont egyáltalán nem érződik ki belőle, inkább a tejszín.”

6. helyezett: Tolle, Ömlesztett Trappista sajtkrém

IMG 3156

Természetesen az a kóstoló rajongott ezért a sajtkrémért, aki él-hal az ízfokozókért. Neki tökéletes, a többiek viszont nem osztották a lelkesedését. Sajnos a Trappista sajthoz semmi köze nincsen, és olyan nyúlós, mintha olvasztott gumicukrot kentünk volna a kenyérre. Házibulik tökéletes kelléke, persze csak akkor, ha jó sok piát kínál mellé. Lerészegedéshez szuper, a másnapot inkább nem részletezném.

„Nagyon jó ízű és állagú sajtkrém! Ezt haza is viszem, köszi.” „Csak a sót lehet kiérezni belőle, tipikus ömlesztett sajt.” „Ízfokozós utóíze van, és nagyon sós.” „Elég folyós, íze nincs, csak só.”

5. helyezett: Kunsági Sajtkrém

IMG 3155

Ezért a termékért sem rajongott túlságosan a közönség, de azért nagy duzzogva elfogyott. Egészen elképesztő hasonlóságot vélt felfedezni valaki a savanyú kenőcs (nem mertük megkérdezni) és e között a sajtkrém között. Azért ön kenőcs nyalogatás helyett inkább ezt ízlelgesse. Vagy sokkal jobb ötletünk van: vegyen egy finomat!

„Túl lágy, enyhén füstös ízesítésű krém.” „Átmenet a tubusos ömlesztett sajt és a savanyú kenőcs(?) között. Megtudnám amúgy enni, ha elég részeg lennék, vagy drámaian éhes. Bónuszként, rohadt sós.” „Az egyik legjobb sajtkrém a teszten! Hogy miért? Mert nincsen íze, így nem érhet nagy csalódás!”

3. helyezett: Sissy

IMG 3154

A Pennybe elég ritkán járunk, mert eléggé kiesik még a legközelebbi bolt is, pedig határozottan kedveljük néhány portékájukat. Na, ez nem vonatkozik a saját márkás sajtkrémjükre, sajnos. Mondjuk még így is sikerült bezsebelnie a harmadik helyet. Gondolhatják, hogy milyen volt a többi?!

Persze, ismét volt olyan akinek nagyon bejött ez is (van egy tippünk, hogy melyikünk lehet az!), a többség viszont eléggé ki volt tőle. Volt aki gomba ízt vélt felfedezni a sajtkrémben, de megnyugtatnék mindenkit ez most nem az átverős teszt volt, szóval gombának nyoma sincs a termékben.

„Határozottan sós, de jó ízű és állagú sajtkrém.” „Na, ez a tipikus tubusos ömlesztett sajt! Aki kedveli ezt az állagot, ezt is imádni fogja. Sajnos én nagyon nem bírom.” „Ez nem kempingsajt?!” „Hozzátapadt a fogamhoz, kicsit kesernyés és folyós. Tulajdonképpen nincs nagy baj vele, csak nem ízlik.” „Ebben van gomba is? Szőrnyű!”

2. helyezett: milfina soft cheese

IMG 3158

Az Aldiban szereztem be ezt a krémet, és végre senki nem fikázott, hanem szépen, csendben majszolgatta a kenyerét. Most vagy megtörtek már a sok rossz miatt, vagy tényleg nem nagyon volt mibe belekötni. Maradjunk inkább az utóbbinál, mivel ezt ez a termék eléggé a sor elején szerepelt a vakteszten. Finom, habos, kicsit túrós, de mindenképpen vállalható tejszínes krémsajt.

„Kiváló az íze - enyhén sós, az állaga a tejszínére emlékeztet.” „Állagra, habos, túrós, kicsit zselés. Íze nem nagyon van, ami valószínűleg nem nagy baj. Simán megvenném ha jó áron van, mert legalább csúszik tőle a kenyér.”

2. helyezett: Exquisa classic

IMG 3152

Megtaláltuk a Philadelphia utángyártott változatát! Jó, persze azért állagra van némi különbség, de ízre igen csekély. Ez egy nagyon jó termék, ha gazdaságosabb megoldást keresünk, mint a nagy klasszikus.

„Enyhén vizesedő, kicsit túrós hatású krém.” „Nem annyira krémes az állaga, de nekem nagyon ízlik. És lehet trükközni az állagával: ha sokáig kevergeted a késsel, pont jó lesz.” „Na, ez végre finom és az állaga is jó! Simán megvenném ha nem kapnék abból amit szeretek.” „Nem tudom eldönteni, hogy ez Philadelphia, vagy sem. Mindenképpen jó termék!”

1. helyezett: Philadelphia original

IMG 3153

Nem meglepő módon az első helyen a Philadelphia végzett. Azt gondoltam ha már vakteszt, végre kiderül, hátha csak márkahűek vagyunk, de bebizonyosodott, hogy nem. Ez tényleg egy nagyon tuti cucc!

Kétségkívül maga mögé szorította az összes többit a kóstolón. Valaki ismer jobb sajtkrémet? Ha igen, ne tartsa magában és ossza meg velünk is a Dívány Facebook oldalán!!

„Kellemesen krémes állagú, ízében is sajtos .” „Tök finom! Krémes, lágy, teljesen jó az íze - se nem lágy, se nem sós. Talán egy kicsit lehetne sűrűbb.” „Huuu, Isteni! Jó az állaga, finom, és van íze a són túl. Bármikor megvenném.” „Jesszus, ez mennyei! De most komolyan, ha van ilyen is, minek kellett a többit megkóstolnom?!”

És íme az összesítés:

 
Termék Pont Ár/fajlagos ár (forint) Súly Itt vettük
Philadelphia original 16 339/2712 125 g Tesco
Exquisa classic 14 319/1595 200 g Tesco
milfina soft cheese (Aldi) 14 249/1245 200 g Aldi
Sissy (Penny) 10 179/1432 125 g Penny
Kunsági Sajtkrém 10 229/1832 125 g Tesco
Tolle, Ömlesztett Trappista sajtkrém 9,5 169/1352 125 g Tesco
Cavabel, Cream Spread Classic 8 299/1495 200 g Lidl
Pic Frisch classic 3 249/1245 200 g Lidl
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek