150 féle hajat vágatnak életük során a nők

Micsoda kutatásra derült fény, micsoda eredmények láttak napvilágot! Ahogy a Daily Mail beszámolt róla, újabb meghatározó állomásához érkezett a női frizurák – és egyúttal a női lélek feltérképezése. Kiderült ugyanis, hogy 15 és 65 éves koruk között átlagosan 250 alkalommal mennek fodrászhoz a nők, 100 különböző stílust és 50 különböző árnyalatot próbálnak ki. Mindezt pedig vagy azért, mert megunják az aktuális külsőjüket vagy azért, mert megtetszik nekik az egyik híresség frizurája vagy azért, mert úgy érzik, hogy fordulóponthoz érkezett az életük – írja a Daily Mail. Ilyen fordulópont lehet a szakítás, a válás vagy a szülés. A kutatásban egyébként kétezer nő vett részt, akik a számok szerint évente átlagosan ötször mennek el fodrászhoz, ami azért elég kevésnek tűnik.

Az izgalmas adatok sorolása ezzel még korántsem ért véget. A kutatásban résztvevő nők közül például húszból egy azt mondta, hogy minden alkalommal kipróbál valami újat, amikor csak elmegy a fodrászhoz, és majdnem a nők fele állította, hogy legalább egy kicsit mindig szeret változtatni a frizuráján. A kutatásban résztvevők 64 százaléka azért változtat a haján, mert megunja a korábbit, 12 százalék válaszolta azt, hogy azért, mert szeretné kipróbálni valamelyik híresség frizuráját, 15 százalék vallotta azt, hogy esküvő miatt variált komolyabban a külsején, és 13 százalék mondta, hogy szülés után cserélte le a frizuráját. Kábé húszból egy nő állította a kutatás szerint, hogy egy hónapnál tovább soha nem tartott meg egy viseletet sem, a nők 35 százaléka viszont csak félévente változtat.

clk

Itt a Díványon természetesen rendszeresen foglalkozunk a különböző hajtrendekkel. Ahogy legutóbb megírtuk, könnyen lehet, hogy a lófarok lesz a szezon slágerfrizurája, ugyanis a Cannes-i filmfesztiválon is rengeteg meghatározó híresség választotta ezt a vörös szőnyegre – többek között Nicole Kidman, Eva Longoria és Jessica Chastain. Ez válthatja végre a félig kiborotvált, hobbipunkos hajat, ami egy-két szezont azért elég lazán megélt. Ha viszont valami extrémebbre vágyna, akkor egy másik cikkben összeválogattuk korunk legrosszabb frizuráit is, amik között megtalálható a bilifrizura, az oldalsó lófarok, de összegyűjtöttük a párizsi divathét legváratlanabb hajtrendjeit is, amikkel biztos bárkinek könnyedén meglepetést tudna okozni.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek