Magyarország 20 legjobb étterme

A héten jelent meg a Dining Guide legújabb toplistás kiadványa, amiben listákba szedtek mindent, ami a kajálás környékén egyáltalán listákba szedhető, igazi jó kis bogarászós, többször elővevős anyag.

A legjobb éttermek listája mellett szerepelnek a mostanában szupertrendi levesezők, a szintén szupertrendi street food (utcai kaja) helyek, a top 5 gyros, a top 10 egzotikus bolt, a legjobb hamburgerek, és persze nem maradhatott ki a kiadványból a top 10 pho leves sem, ami szintén annyira menő mostanában, hogy aki csak egy kicsit is szeretné magát gasztronómiailag jól bútorozottnak érezni, az azt eszi.

Miután a kiadvány idei fókusza a street food, nem csak azt tudhatjuk meg, hova érdemes menni Budapesten, de mutatnak streeti talokat, olyan városokat és országokat, ahová a street food függőknek érdemes elmenni, a legbizarrabb street foodokat, és még egy csomó más kapcsolódó dolgot.

A top 20-as éttermi lista első két helyezettje "természetesen" Budapest két Michelin csillagos étterme, a harmadik a Zona. Bár egy ilyen listát összeállítani nyilván erősen szubjektív dolog, és én tényleg tökre értem, hogy Huszár Krisztián, meg minden, de számomra például pont a ZONA volt az elmúlt év egyik legnagyobb csalódása. Minőségében valóban hibátlan, de ahhoz képest döbbenetesen dága, hogy nevetségesen pici adagokat adnak (a linken látják a képeken, mekkorákat), leves-főétel-desszert után éhesen jöttünk ki.. Ezekkel a tányérméretekkel érthetetlen, hogy miért nem 6-7 fogásos menüsorokat kínálnak, azzal talán jól lehetne lakni. Mondom ezt én, aki egyébként egyetlen degusztációs menüt sem tudtam még végigenni, soha. De itt még nekem is menne a hét fogás. Az én ár-érték listámon az Olimpia, az Ikon, a Csalogány, az Anyukám mondta, a Kistücsök és az Arany Kaviár is simán megelőzte volna. De lehet, hogy csak proli vagyok ahhoz, hogy értékelni tudjam.

03
Barakonyi Szabolcs

De lássuk a listát:

1. Costes, Budapest

2. Onyx, Budapest

3. ZONA, Budapest

4. Csalogány26, Budapest

5. Fausto, Budapest

6. Nobu, Budapest

7. Mák, Budapest

8. Bock, Budapest

9. 67, Székesfehérvár

10. Arany Kaviár, Budapest

11. Borkonyha, Budapest

12. Salon, Budapest

13. Olimpia, Budapest

14. Alabárdos, Budapest

15. Cafe Pierrot, Budapest

16. Kistücsök, Balatonszemes

17. Rosenstein, Budapest

18. IKON, Debrecen

19. Anyukám mondta, Encs

20. Brill, Békéscsaba

Oszd meg másokkal is!
Mustra